Субота, 04.05.2024, 03:27
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Березень » 22 » Стартував районний (в рамках обласного) Всеукраїнський юнацький фестиваль «В об’єктиві натураліста»
12:56
Стартував районний (в рамках обласного) Всеукраїнський юнацький фестиваль «В об’єктиві натураліста»

​Щороку  в нашому районі КЗ «Саратський районний БДТ» відповідно до плану роботи  оголошується юнацький фестиваль – конкурс «В об’єктиві натураліста». В цьому році він стартував в ІІ декаді березня на тему «Збереження та раціональне використання земельних ресурсів України». Метою фестивалю є формування громадянської позиції, самореалізації внутрішнього потенціалу школярів та молоді, їх підготовки до цілісного сприйняття сучасних екологічних проблем, свідомого розуміння процесів, що відбуваються в природі в результаті людської діяльності.  Конкурс робіт учасників проводився у номінаціях  «Кращий відеофільм», «Кращий відеоролик (відеокліп)», «Кращий слайд-фільм», «Краща фоторобота». Завдяки інформаційним технологіям та оргтехніці сьогодні наші діти мають можливість підготувати якісні конкурсні роботи. Так, в своєму   проекті у номінації «Кращий слайд – фільм» учень 11 класу  М – Новоросійської  ЗОШ І-ІІІ ст. Дибко Олександр, проаналізував той факт, що  раніше люди, беручи користь з землі, повертали їй її родючість, тобто вносили перегній, який є природнім відновлювачем родючості землі,  а сьогодні вони  просто заливають різні хімічні речовини, які тільки живлять рослини, не дають жодної користі самому ґрунту, а  тільки  шкодять йому. Клівець Олександр, уч. 7 класу, Ярославської ЗОШ І-ІІІ ст.  – переможець номінації «Кращий відеоролик» довів що ґрунт,  це найцінніший ресурс нашої планети, це життя і головна його властивість – родючість,   що  за запасами сільськогосподарських угідь Україна входить в першу десятку країн світу, а  під час недбайливого використання ґрунту відбувається його руйнування – деградація, тобто він втрачає своє фізичне, біологічне, хімічне і соціальне значення. У номінації «Краща фоторобота» переможцями стали Ніколаєва Ксенія, учениця 7 класу  Долинської ЗОШ І-ІІІ ст. з роботою «Ерозія ґрунту» і Гиска Дар’я, учениця 7 класу Мирнопільської ЗОШ І-ІІІ ст. з роботою «З блакитного струмка починається ріка».

   Україна багата на земельні ресурси, чорноземні ґрунти, однак нераціональне їх використання призводить до того, що вони втрачають свої властивості, до погіршення їх якості і це все людська діяльність: з використання «плужної» техніки починається ерозія ґрунтів; випалювання стерні та  сухої рослинності знищує їх мікрофлору;  декілька років поспіль на одних і тих самих ґрунтах  вирощується кукурудза, соняхи, соя та ріпак; велику кількість територій займають незаконні сміттєзвалища та  зруйновані хімічні склади. Отже, катастрофічний стан наших земель вимагає невідкладних заходів, спрямованих на підвищення родючості ґрунтів та отримання екологічно чистих продуктів.     

  Завдяки проведенню таких конкурсів, наше майбутнє покоління замислюється  над сучасними екологічними проблемами, дає змогу зрозуміти, як важливо зберегти наш спільний дім,  природу нашої Батьківщини, нашу землю.

 

Сердюк А.А.,

директор КЗЗ «Саратський районний БДТ»


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 449 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024