Четвер, 02.05.2024, 01:05
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Листопад » 30 » Сила роздумів – то міць держави
17:41
Сила роздумів – то міць держави

Прагнення до мудрості неодмінно веде людину шляхом любові і гідності. Доки є ті, хто керується цим бажанням, суспільство має шанс на оптимістичну перспективу і культуру миру.

«Культурна спадщина та мистецтво" - загальна тема V Всеукраїнської олімпіади з філософії для школярів, яка проходила  у м. Києві з 15 по 18 листопада 2018 року, приурочена до Всесвітнього дня філософії. Змагання традиційно проводили Національний центр «Мала академія наук України» та факультет філософської освіти і науки НПУ імені М. П. Драгоманова задля популяризації філософської освіти та заохочення молоді до творчого, креативного і критичного мислення.

До участі у другому (фінальному) етапі було запрошено 35 учнів із різних областей України, серед них і Пиріжок Євген, учень 9 класу Ярославської ЗОШ І-ІІІ ст. Саратської районної ради Одеської області, - переможець першого (обласного) етапу олімпіади (науковий керівник  Ходос Наталя Анатоліївна).

Програма була переважно наукового характеру, але в інтерактивній, ігровій формі, що допомагало краще зрозуміти всю інформацію. Проводилися різноманітні лекції, наприклад, «Сучасні кар'єрні траєкторії. Як не припуститися помилки на шляху до самореалізації» зі Славою Соломкою, філософські діалоги з Надією Адаменко, Наталією Легкою, Катериною Гончаренко, а найголовніше чотиригодинне написання філософського есе.

З року в рік підготовка та програма заходу, відбір учасників, оцінювання конкурсних робіт стають дедалі серйознішими. Організатори вдосконалюють олімпіаду, щоб відповідати міжнародному рівню і підготувати учнів до гідного суперництва з представниками інших країн. Серед нововведень – подвійне оцінювання. Есе оцінювали як журі у Києві, так і найвідоміші філософи з усієї країни, яким роботи дітей надсилали рандомним методом. Результати виводилися як середнє арифметичне.

За підсумками V Всеукраїнської олімпіади з філософії наш учень посів IV місце. Вперше на такому заході відбулася презентація Саратського району – і вона була більш ніж достойною. Крім цьогорічної олімпіади з філософії, за плечима у  Жені Пиріжка: перше місце у районному, і третє – в обласному етапах Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії, призові місця у різноманітних інтелектуальних конкурсах, також є дійсним членом Малої академії наук України.

«Ця олімпіада з філософії назавжди укорінилась у моїй пам'яті. Той об'єм емоцій і знань, які я отримав за ці чотири дні, важко порівняти з чимось матеріальним, адже я збагатився духовно, спілкуючись із такими глибокомислячими і різносторонніми дітьми. Я не буду довго писати, адже словами важко передати те, що я насправді пережив за ці короткі чотири дні. Як писав німецький мислитель Хайдеггер: "Про те, що таке плавання, скаже лише прижок у річку", – поділився своїми враженнями юний філософ.   

Бажаємо Євгену та його творчому наставнику подальшого філософського пізнання, нових досягнень і успіхів на шляху до  нових наукових відкриттів!


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 349 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024