П`ятниця, 26.04.2024, 09:25
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Листопад » 23 » «Пам'ять про Голокост – шлях до толерантності»
10:35
«Пам'ять про Голокост – шлях до толерантності»

Під таким гаслом у шкільній бібліотеці  пройшла класна година для учнів десятих класів «Саратського НВК» ЗОШ І-Ш ступенів-гімназії, організована спільно із Саратським районним історико-краєзнавчим музеєм. Вона присвячена Міжнародному дню толерантності. Про цей день розповіла  завідуюча бібліотекою Саламаха О.В

День толерантності  запровадили ще у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ці принципи закріпили у «Загальній декларації прав людини», що проголошує  неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

Л.М. Клим – методист – завідувач Саратського районного історико-краєзнавчого музею наголосила, що найбільш ефективним засобом попередження нетерпимості є, згідно з декларацією, виховання, яке починається з навчання людей тому, в чому полягають їхні спільні права і свободи, щоб забезпечити здійснення цих прав, та з заохочення прагнення до захисту прав інших.

На заході свою роботу презентувала Царабаєва Євгенія, учениця 11 класу, яку вона підготувала для участі обласному конкурсі творчих  робіт школярів « Пам'ять про Голокост – шлях до толерантності», організованому  Представництвом Міжнародного Американського Єврейського Розподільчого комітету «Джойнт» на півдні України і Молдові та Одеським музеєм  голокосту. Тема роботи: «Голокост на території Саратського і Татарбунарського районів Одеської області ». Євгенія оповіла про історію Бессарабського єврейства, та про голокост, що тут чинився в роки другої світової війни. Євгенія, разом із керівником роботи – Клим Л.М. розшукали, та довели до слухачів жахливі факти голокосту, що чинився в  Сараті, Миколаївці-Новороссійській (Байрамчі), Новоселівці, Зорі (Камчику) Саратського району та с. Лиман Татарбунарського району. Також,Євгенія повідала про героїчний вчинок простої селянки Минзул Олександри  та її односельців з хутора Козачий (що існував біля с. Молодово Саратського району). Вони ховали від розправи Самуїла Марковича Шуфмана та десять військовополонених. Євгенія вважає,що такі люди гідні звання Праведків народів світу.

Захід супроводжувався показом світлин, та інших матеріалів.

Класна година « Пам'ять про Голокост – шлях до толерантності» спрямована на виховання позитивного національної самосвідомості у підлітків, здатності захищати права людини і протестувати проти будь-яких форм дискримінації,- сприяла формуванню основ національної та релігійної толерантності, відповідальності та милосердя.

Саламаха С.В. - завідуюча бібліотекою Саратської школи 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 508 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024