Субота, 27.04.2024, 21:28
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2015 » Серпень » 28 » Герої живуть поруч
12:15
Герої живуть поруч

«Дорогий солдате, дякую за Перемогу. Куди ти пішов? У рай? Вертайся! У нас тут країну відбирають! Ти тоді переміг і зараз переможеш». Цей зворушливий лист написав солдатам минулої війни п’ятикласник однієї із  київських шкіл. Український хлопчик, в житті якого не повинно бути війни, благає повернутися тих, кого вже давно немає серед живих. Хіба немає? Плями крові впали на землю, яку вони захищали, і проросли червоними маками, що стали символом перемоги і пам’яті в тій страшній війні. А солдати повернулися до нас – своїми онуками і правнуками.

Рядки, написані цією дитиною, можна поставити епіграфом зустрічі, що відбулася в Саратському районному історико - краєзнавчому музеї напередодні Дня визволення Саратського району.

В музеї зібрались ветерани і герої трьох війн, які пройшли через три покоління наших земляків: це Велика Вітчизняна війна, війна в Афганістані та теперішня війна - АТО.

Виступив Олексій Юхимович Прокофь’ев, герой Великої Вітчизняної війни, кавалер 4 медалей «За  відвагу», орденоносець, ветеран праці, шановна людина та гордість нашого району.  Дев’яносторічний ветеран  розповів про події визволення Саратського району в 1940 та в1944 роках, про початок свого бойового шляху. Розповідь була цікавою, оптимістичною, живою та із  гумором.

 Спогадами та думками поділились Іван Федорович Сапунов, голова Ради ветеранів, якій в 15-річному віці допомагав фронту і наближав Перемогу, та Георгій Петрович Арнаутов - в’язень , що в юнацькі роки побував під загрозою розстрілів.  

В селищі живе унікальна родина –Лучникови, де на три покоління прийшлося три війни. Лучников Володимир Михайлович – воїн-афганець, його батьки та тесть  учасники Великої Вітчизняної війни, а син - Артем Володимирович, офіцер Української армії, учасник бойових дій АТО.

Цікавим гостем зустрічі була Кушнір Алла Петрівна, яка в шкільні роки займалась пошуковою роботою. Зустрічалась із сім’ями визволителів нашого району – родиною І.Р.Халікова, що героїчно загинув звільняючи наш район.

Про своїх батьків, що захищали Батьківщину розповіли А.Л. Негодяєв, Н.Ф.Нікітіна, Ю.О.Чухно - розповіла про чоловіка, жінки прочитали свої улюблені вірші.

Оплесками зустріли виступ героя АТО  Михайла Павловича Бондаренка – захисника Донецького Аеропорту, капітана , що зараз лікується після поранення. Він є  повним тезкою свого діда – ветерана Великої Вітчизняної війни -  Михайла Павловича Бондаренка, 1922 року народження, що був кулеметником.

Для родини Бондаренко і всіх присутніх був сюрприз: із віршиком виступила найменша із сім’ї – 5-річна Маргарита.

Для  всіх присутніх на зустрічі дебютували молоді патріоти України - Бурлаченко Давид, Сапунова Наталя, Євген Байло і Денис Дмитрик, які дуже гарно виконали пісню «Воины света».

Правнучка захисника вітчизни Сочинського З.В. - Кароліна Масленкова прочитала вірш.

Учасники зібрання хвилиною мовчання пом'янули загиблих визволителів нашого району, та хлопців, що полягли в АТО, визволяючи Україну – Дмитра Сирбу та Геннадія Лиховида.

А.Л. Негодяєв від імені селищної ради привітав всіх ветеранів і мешканців селища із святами, ветеранам вручив квіти та подякував організаторам зустрічі  В.П.Парфуті та Л.М.Клим - працівникам районної бібліотеки та музею.

 

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 750 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024