Середа, 08.05.2024, 19:20
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Травень » 11 » День Європи в Саратському районі
16:47
День Європи в Саратському районі

Сьогодні,  11 травня 2017 року, в Україні відзначається День Європи. З нагоди свята  в  селищі Сарата,  перед будівлею  районної ради та райдержадміністрації  відбулася  урочиста церемонія підняття Державного прапора України та Прапора Європейського Союзу.

 В Україні  День Європи, встановлений  Указом Президента і відзначається з 2003 року. Цей день для нашої держави став символом  початку нового, вільного та успішного шляху.  

 Україна  з її мальовничою природою, багатовіковою історією, традиціями,  багатою культурою, є не просто частиною Європи, а її центром. Згадаймо, що ще у 1887 році в Закарпатті (яке тоді перебувало у складі Австро-Угорщини) було встановлено двометровий геодезичний знак, що позначає географічний центр Європейського континенту.

 Європа – це велика міцна родина, співтовариство   прогресивних демократичних держав, які  поєднані спільною ідеєю  процвітання і миру. І сьогодні разом з європейським  співтовариством ми відзначаємо день спільної історії, спільної мети і спільних цінностей.

«Відзначаючи цей день, ми підтверджуємо своє прагнення стати частиною європейської спільноти. Тож давайте будемо всі разом сумлінно працювати над втіленням в реальність цієї ідеї, -  щоб  в Україні, і в Саратському районі  зокрема,  діяли європейські стандарти життя», - відзначила у вітальному слові керівник апарату райдержадміністрації Кімліченко Л.В.

 «Європа для нас починається не з поїздок за кордон чи з європейських прапорів, вона починається в наших умах і серцях.  Ми повинні будувати Європу в себе вдома. Щоб мешканці наших сіл і селищ справді жили  гідно, по-європейськи», - додав керуючий справами районної ради Тодоров М.І.

   Останніми роками наша держава зробила значні кроки для вступу до європейського співтовариства – підписано Угоду про Асоціацію з Європейським Союзом, Україною прийнято низку законодавчих актів, започатковано важливі реформи в сфері державного управління та  організації місцевого самоврядування, завершуються юридичні процедури щодо отримання Україною безвізового режиму з країнами ЄС.  Цього року  День Європи в Україні співпав з проведенням відомого пісенного конкурсу «Євробачення», що також поглиблює наші культурні зв’язки з Європою. 

 Ці та інші факти засвідчують, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире бажання  та  усвідомлений вибір більшості громадян України.

 Тому сьогоднішнє святкування Дня Європи в містах, районних центрах та в адміністративних центрах об’єднаних громад  Одещини відбувається з особливим натхненням.

 Урочиста церемонія підняття  Державного Прапора України та  Прапора Європейського Союзу в селищі  Сарата відбулася під звуки Гімну України та Гімну Європейського Союзу «Ода до радості».

А  активісти автомайдану організували автопробіг з нагоди Дня Європи вулицями селища. 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 450 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024