Четвер, 02.05.2024, 15:31
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2011 » Листопад » 14

Князь і державець Галицьких земель

            У 2011 року виповнюється 810 років з дня народження Данила Галицького — князя галицько-волинського, великого князя київського, першого короля Русі-України (з 1253). Враховуючи важливість постаті першого короля Русі-України Данила Галицького,урочисте відзначення повинно пройти на державному рівні. Данило Романович Галицький – одна з найвидатніших постатей української історії. Все своє життя він присвятив боротьбі з ворогами Русі. Юнаком бився з монголо-татарськими  завойовниками, стримував їх натиск на Галичину і Волинь, а коли був уже зрілим мужем, давав відсіч німецьким рицарям, угорським і польським феодалам. Галицький літописець мав повне право сказати про нього: «Був відважний і хоробрий, і з голови до ніг не було на ньому вади».

         Історична вагомість постаті Данила Романовича полягає в тому, що галицький князь зумів стати вище інтересів свого класу, прагнув спиратись у зовнішній та внутрішній політиці не лише на військові дружину і дрібних феодалів, а й на верхівку міського населення. Час князювання Данила Романовича став періодом найбільшого економічного, культурного піднесення і політичного посилення Галицько-Волинської держави. ... Читати далі »

Просмотров: 720 | Добавил: world-of-sarata | Дата: 14.11.2011 | Комментарии (0)

Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024