П`ятниця, 03.05.2024, 03:47
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2021 » Квітень » 19 » Доступне навчання кожній дитині Саратської ОТГ
13:43
Доступне навчання кожній дитині Саратської ОТГ

Епідемія внесла свої корективи в усі сфери нашого з вами життя. Чи не найбільше постраждала українська освітня галузь: фахівцям терміново довелося експериментувати з форматами навчання та втілювати в життя найбільш ефективні. На зміну телеосвіті перших місяців карантину прийшла онлайн-освіта на платформі Zoom. Нині доступні дистанційна, сімейна, змішана, екстернатна та інші.

На жаль, після оголошення карантину в Україні через пандемію COVID-19 та запровадження дистанційної форми навчання в закладах загальної середньої освіти, не всі діти нашої громади змогли продовжити здобувати знання. Багато малозабезпечених і багатодітних родин, у яких немає комп’ютерної техніки, залишились наодинці зі своєю проблемою.

У зв’язку із цим, разом із підприємцем Михайлом Яковичем Айзіковичем, власником ТОВ «ЮГАН-ТРЕЙДИНГ», меценатом і просто небайдужої до чужих проблем людини, ми започатковуємо благодійну акцію «Доступне навчання кожній дитині Саратської ОТГ».

Головна мета проєкту — надати можливість дітям із малозабезпечених, багатодітних сімей, дітям-сиротам, а також обдарованим учням, здобувати освіту дистанційно без перешкод.

Для цього ми будемо закуповувати нову, збирати, комплектувати, ремонтувати і передавати комп’ютерну техніку та інші гаджети тим, хто її найбільше потребує.

Допомагаємо насамперед найбільш уразливим категоріям жителів нашої громади. Це діти-сироти, діти з обмеженими можливостями та з малозабезпечених сімей. Дослідивши ситуацію у нашій ОТГ, ми дійшли сумного висновку: велика кількість школярів не мають змогу навчатись дистанційно через банальну відсутність необхідного обладнання.

Початок проєкту вже відбувся: 17 квітня дітям з багатодітної родини Вракіних Дениса Івановича та Олени Семенівни з села Введенка – а це семеро дітей - був переданий ноутбук. Інтелектуальним двигуном, прикладом для своїх братів та сестер є одинадцятикласниця Єлизавета – кошовий отаман шкільної Козацької ради. У 2019 році Ліза посіла ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України в секції «Історичне краєзнавство». Вона – багаторазова переможниця районних олімпіад з історії, переможець районного та учасник обласного туру Всеукраїнської краєзнавчої експедиції «Моя Батьківщина – Україна», виставки досягнень юних натуралістів «Щедрість рідної землі» (ІІІ м. в області), ройовий (капітан) рою «Тамурські соколи» Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Введенського НВК, багаторазова учасниця інших конкурсів і змагань.

Ще одним сучасним комп’ютером (моноблоком) забезпечили сімох школярів з багатодітної родини Заборіних Миколи Леонідовича та Оксани Володимирівни у селі Михайлівка. Четверо дітей цієї великої, дружньої сім’ї вже закінчили школу, навчаються та працюють, допомагають батькам виховувати молодших братиків та сестричок. «Локомотивом» родини виступає дев’ятикласниця Любов, яка є неодноразовою призеркою районних та обласних спартакіад з легкої атлетики. У минулому році Люба посіла перше місце у складі районної команди в обласних змаганнях «Легкоатлетичний крос». Її брат шестикласник Данило – чемпіон у першості Саратської ДЮСШ з футболу, кращий гравець команди, а чотирикласниця сестра Тетяна – чемпіон цього ж турніру у складі жіночої команди з футболу.

Широке впровадження вільного доступу до інформації, застосування сучасних комунікаційних технологій сприятимуть розбудові нашого суспільства. Сучасна і освічена молодь – це майбутнє України, це повноцінний розвиток та процвітання нашої громади. Сьогодні кожна школа, як і кожна українська родина, повинна відповідати сучасним вимогам, де кожна дитина повинна відчувати себе комфортно та мати можливість здобувати якісну освіту.

А допомогти у цьому може вільний доступ до освітніх ресурсів та наявність технічних засобів навчання.

Ми й далі працюємо в цьому напрямку та закликаємо всіх небайдужих долучитися до доброї справи. До того ж, маємо ще, як мінімум, з десяток подібних прохань про допомогу. Будемо вдячні будь-якій підтримці!


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 419 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024