Четвер, 02.05.2024, 23:45
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2020 » Грудень » 22 » Дорожна проблема
13:10
Дорожна проблема

Села Олександрівка, Міняйлівка, Петропавлівка та Старосілля, що входять в Петропавлівську об'єднану територіальну громаду, що на кордоні колишніх Тарутинського і Саратського районів Одеської області, виявилися відрізані від цивілізації, але не через спалах коронавируса, а після дощів, які практично повністю розмили залишки грунтових доріг між населеними пунктами. Останній раз проїжджу частину намагалися чинити ще двадцять років тому, передає кореспондент Думської Про ситуацію нам розповіли голова Петропавлівської ОТГ Оксана Чернова і староста Олександрівки Геннадій Аршер. Люди двадцять років дороги не бачать: один чорнозем, глина і пісок. Як мучилися, так і мучаться. Дорогу останній раз асфальтували ще при СРСР. До 2001 року вона остаточно розвалилася, тоді її засипали щебенем, Жерства і зробили ґрунтовку. Це був останній ремонт - каже Оксана Чернова. Перед зимою староста Олександрівки пригнав грейдер, щоб підрівняти узбіччя. Найглибші ями він засинав камінням. Але допомогло ненадовго.

Дощ пішов, і тепер у нас проїзду взагалі ніякого немає. Ми тракторами там туди-сюди волочився машини. Десять кілометрів між Міняйлівкою і Олександрівкою - це суцільна каша - скаржиться Геннадій Аршер. Аналогічна проблема і у інших населених пунктів громади. До Сарати немає дороги. Петропавлівська громада відрізана взагалі. Там 45 кілометрів дороги. Частини дороги немає взагалі. Там такі вибоїни біля села Фараонівка! Є ще напрямок Петропавлівка - Старосілля. Там пагорб. Якщо там заносить снігом або йдуть дощі, місцеві люди не мають виїзду нікуди - журиться Оксана Чернова. Зараз людей з відрізаних сіл довозять до центру ОТГ в кузовах тракторів. Звідти люди вже можуть якось дістатися до райцентру чи в Одесу на автобусах. Назад йдуть каравани з продуктами, ліками та іншими предметами першої необхідності. Палки ковбаси і хліб завантажують прямо на трактора, або ж ті тягнуть за собою Газелі з гуманітарним вантажем.

Кілька днів тому у нас в Міняйлівці була породілля. Її на тракторі по вибоїнах довезли до Петропавлівки. Звідти з пересадками повезли до районної лікарні, в Сарату. На щастя, все обійшлося - зазначає глава громади. Останні двадцять років розбитими транспортними комунікаціями в цій місцевості ніхто не займався. Колись розробили проект будівництва нової дороги між Саратою і Петропавлівкою, але на роботи грошей так і не виділили. Про сполученні між Олександрівкою і Міняйлівкою навіть розмова не йшла. Ніхто нічого не робив. Ситуація така: Саратський район робив дорогу до Міняйлівки, а далі йому нецікаво було, тому що це вже Тарутинський район. А Тарутинський нічого не робив, тому що у нас була дорога через Лісове, яка проходила по молдавській території. Коли в 2014 році домовленості з ними закінчилися, то вони нам дорогу через Лісове закрили. І село виявилося відрізаним від світу », - пояснив Геннадій Аршер. Минулого тижня Петропавлівська ОТГ направила звернення з приводу ситуації в Службу автомобільних доріг в Одеській області і губернатору Сергія Гриневецького. Останній, до речі, родом з цих місць.

"Думская"


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 538 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024