Четвер, 25.04.2024, 20:07
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Лютий » 9 » Звіт про роботу за 2016 рік.
00:04
Звіт про роботу за 2016 рік.

Звіт про роботу за 2016 рік 
на посаді голови Саратської районної ради Райнова Б.І. та голови Саратської районної державної адміністрації Лева М.О.

Шановні мешканці Саратщини!

Наприкінці грудня минулого року минув повноцінний термін нашої спільної роботи на посадах голів райдержадміністрації та районної ради, про результати якої вважаємо необхідним проінформувати мешканців Саратщини у відповідності до чинного законодавства. 
Зазначимо, що протягом звітнього періоду ми, як керівники району, мали спільне бачення розвитку Саратського району, разом працювали на благо району і несемо спільну відповідальність за результати цієї роботи.
Саме завдяки такій співпраці у єдиній команді спільно з депутатами районної ради нам вдалося досягти певних результатів. Тому надаємо детальний звіт по основних сферах розвитку району.

Бюджет
У період нашої каденції на посадах голів райдержадміністрації та районної ради одним із головних завдань було питання наповнення районного та місцевого бюджетів, насамперед за рахунок збільшення надходжень від плати за землю, яка є головним багатством Саратщини, як аграрного району.
Зокрема у співпраці з ГУ Держгеокадастру в Одеській області нам вдалося підвищити ставки орендної плати до 6-8 % за використання земель державної власності та земель колективної власності, в результаті чого сільські бюджети отримали додатково понад 13 млн. грн. Ще на понад 4,5 млн.грн сільські бюджети збільшились за рахунок підвищення сільськими радами за нашими пропозиціями земельного податку з фізичних осіб Також за нашою ініціативою фахівцями спеціально створеної комісії з питань інвентаризації земель та обліку фактичного землекористування в районі були опрацьовані всі сільські ради, виявлені невраховані земельні ділянки, які раніше не оподатковувалися, відтепер кошти за користування цими ділянками також почали надходити до місцевих бюджетів.
Загалом на кінець 2016 року надходження до місцевих бюджетів району за рахунок плати за землю( включаючи орендну плату та всі види податків) збільшились майже на 18млн. 126 грн. і становлять 34млн. 202 тис.грн. (проти 16млн.075 тис.грн. – у 2015р.), тобто більше ніж в 2 рази. Всі ці надходження були спрямовані місцевими радами на благоустрій населених пунктів району - вуличне освітлення, ремонти водогонів, комунальних доріг, дофінансування об’єктів соціальної сфери - дитячих садків, сільських будинків культури тощо.

В цілому у 2016 році до зведеного бюджету району власних доходів надійшло 98млн. 835 тис.грн., що на 40 млн.955 тис.грн. (тобто на 70%) – більше у порівнянні з 2015 роком (57млн. 880 тис. грн). Зокрема до районного бюджету надійшло 36 млн.694 тис.грн., що на 12 млн.732 тис. грн. (тобто на 53%) більше ніж у 2015 році. До бюджету Саратської селишньої ради власних доходів надійшло 10 млн. 142 тис. грн. - майже на 75% більше у порівнянні з 2015р.(5 млн. 808тис. грн.) Доходи бюджетів сільських рад збільшились на 23млн. 889тис. грн.(85%), за результатами 2016 року сумарна сума доходів місцевих бюджетів становить майже 52 млн., у 2015р.– 28млн. 110 тис.грн.

За 2016 рік з районного бюджету на розвиток соціально-культурної сфери району було спрямовано понад 17,5 млн. грн. Зокрема, видатки по ремонтам за 2016 рік за рахунок районного бюджету склали понад 13млн. грн., на придбання обладнання було виділено близько 4,5 млн. грн.
Субвенція з районного бюджету сільським бюджетам на розвиток територій у 2016 році склала – 1млн. 221 тис. грн., які були спрямовані на:
- ремонти 5 сільських будинків культури та 1 бібліотеки – загалом 458,4 тис.грн.;
- ремонти 4 дитячих закладів – 286 тис.грн.;
- ремонти водопровідних мереж та придбання башні Рожновського у 2 сільських радах – 100 тис.грн.;
- виготовлення робочих проектів по розчистці річки Сарата – 377,4 тис.грн.
Крім того, нагадаємо, що рішенням сесії від 13 квітня 2016 року № 53 –VIІ було прийнято Програму озеленення населених пунктів Саратського району на 2016-2017 роки, згідно якої на у 2016 році з районного бюджету було виділено 100 тис. грн. на придбання саджанців дерев, ще 150 тис. грн. передбачили селищний та сільські бюджети. В рамках цієї програми нам вдалося озеленити школи та дитячі садки, створити нові парки та інші місця для відпочинку і дозвілля людей, та значно покращити санітарно-екологічний стан наших населених пунктів. 
 Охорона здоров’я
Одним із пріоритетних напрямків роботи керівництва районної ради та райдержадміністрації є забезпечення функціонування та розвитку закладів охорони здоров’я, організація надання належних медичних послуг населенню як на рівні первинної медико-санітарної допомоги так і на рівні спеціалізованої медичної допомоги та створення госпітального округу на базі КЗ «Саратська ЦРЛ».

Вагомими результатами в сфері охорони здоров’я району стало відкриття у березні минулого року нової амбулаторії сімейної медицини в с.Петропавліка. Саме зусиллями районної влади було досягнуто домовленості з керівництвом ТОВ «Агросвіт-ТД» про безоплатну передачу у власність сільської ради будівлі під амбулаторію, на капітальний ремонт цього приміщення залучили кошти обласного та районного бюджету (670 і 520 тис. грн. відповідно).
Виконано основний обсяг робіт з капітального ремонту старої будівлі Петропавлівської амбулаторії для розміщення пункту екстреної медичної допомоги, на який з районного бюджету було виділено 300 тис.грн., та капітального ремонту М.-Новоросійської амбулаторії (300 тис.грн.).
Для виконання будівельних та ремонтних робіт у медичних закладах, придбання медичного обладнання та устаткування залучалися кошти медичної субвенції з державного та районного бюджету розвитку.
Так у 2016 році на сферу охорони здоров’я в рамках районної комплексної програми «Здоров’я» на 2016-2017 роки на проведення капітальних та поточних ремонтів було виділено 2 млн. 230 тис. грн., що на 1млн. 909 тис.грн. (або у 7 разів) більше ніж за 2015 рік (320,6 тис.грн.). Видатки на придбання по медичним закладам склали – 1млн. 081 тис.грн., що на 790 тис.грн. більше ніж за 2015 рік (291,5 тис.грн.) або у 3,7 рази.
В цілому на ремонти в закладах ПМСД було виділено 1 млн. 300 тис.грн. зокрема на ремонти приміщень Петропавлівської, М.-Новоросійської амбулаторій, та Кривобалківського і Михайлівського ФАПів. Придбано обладнання та устакування для закладів ПСМД на суму 170 тис.грн. у тому числі: електрокардіографи для Петропавлівської, Саратської та Новоселіської амбулаторій (90 тис.грн), комп’ютерна техніка для 5 амбулаторій (60 тис.грн.), опалювальний котел для М.-Новоросійської АСМ ЗП (20 тис.грн.).
Протягом 2016 року ми доклали всіх можливих зусиль для вирішення стратегічного завдання - забезпечення відповідного матеріально-технічного стану районної лікарні з метою створення на базі Саратської ЦРЛ госпітального округу. Зважаючи на конкуренцію у цьому питанні, лобіювання інтересів Арцизької ЦРЛ з боку депутатів Одеської обласної ради, за рішенням яких було знято 3,8 млн. грн., заплановані в обласному бюджеті розвитку на Саратську ЦРЛ, керівництвом району за підтримки всього депутатського корпусу районної ради прийнято рішення про фінансування потреб Саратської ЦРЛ за рахунок районного бюджету – понад 1,9 млн. грн.

Таким чином у 2016 році по КЗ «Саратська ЦРЛ» були здійснені ремонтні роботи на суму 947,2 тис. грн., а саме: капітальний ремонт харчоблоку – (294,7 тис.грн.), капітальний ремонт приміщень лікувального корпусу (відділення травматології, санітарно-технічного блоку, хірургічне відділення – 292,1 тис. грн., встановлення огорожі (139 тис.грн.); облаштування внутрішніх службових сходів в поліклініці (180, 3 тис. грн.), заміна вітражних вікон у поліклініці (41,1 тис. грн.). Також з метою подальшого удосконалення лікувального та діагностичного процесу в лікарню було закуплено обладнання для ЦРЛ на загальну суму 1млн.047тис. грн., у тому числі профінансовано придбання наркозно-дихального апарату (220 тис.грн.), автоклавів (480 тис.грн.), кардіомонітора пацієнта (46,5 тис.грн.), безтіньової лампи (60 тис.грн.), комп’ютерної техніки (40 тис.грн), іншого обладнання (аквадистилятори, відсмоктувач, операційний набір, обладнання для відділення реанімації та анестезіології, 2котли, 2холодильники та ін.) - 200,5тис.грн.
З метою ефективного використання бюджетних коштів та легалізації надання платних послуг за нашою ініціативою було ухвалено рішення сесії районної ради про переведення на госпрозрахунок стоматологічного відділення.
За ініціативою голови райдержадміністрації, голови районної ради та Саратського селищного голови в рамках програми «Здоров’я» на 2016-2017 роки за рахунок районного бюджету (200 тис.грн) та бюджету Саратської селищної ради(100 тис.грн.) було придбано службове житло для молодого спеціаліста лікаря- хірурга ЦРЛ. Сподіваємося, що практика забезпечення житлом медичних працівників буде підтримана депутатами райради і в поточному році. Це дасть нам змогу залучати на роботу молодих фахівців та поліпшити кадрову ситуацію в системі охорони здоров’я Саратського району.
Соціальний захист 
Одним з першочергових кроків в сфері соціального захисту населення району були вжиті заходи щодо здешевлення вартості вугілля для населення. Нагадаємо, що на початку опалювального сезону 2015-2016 років ціни на вугілля в Саратському районі були значно завищеними і сягали 4800-5200 грн/т., що було недоступно для більшості мешканців району. За ініціативою голови райдержадміністрації з керівниками торговельних організацій (директором ВКФ ТОВ «ТІГОС», Сулаковим О.С., ТОВ директором «Саратазаготпром» Брітковим В.І. і підприємцем Сулаковим Ф.С.) був підписаний Меморандум про забезпечення населення Саратського району якісним вугіллям за економічно обґрунтованою ціною - 3200-3500 грн/т. Завдяки вжитих тоді заходів керівництвом району та постійному контролю з метою недопущення спекуляцій на ринку вугілля до теперішнього часу вартість вугілля в нашому районі залишається економічно обґрунтованою і не перевищує ціни на тверде паливо в інших районах області.
Позитивним результатом, спрямованим на підвищення соціального захисту населення, сприяння самозайнятості людей, для яких обробіток землі є чи єдиним джерелом доходів, вважаємо зрушення, яких ми досягли в питаннях виділення мешканцям нашого району земельних ділянок для ведення особитого селянського господарства (ОСГ) за рахунок земель держаної власності. Як відомо, вирішення даного питання належить до компетенції ГУ Держгеокадастру в Одеській області. Протягом багатьох років на рівні цього органу блокувалися всі звернення громадян. В результаті активної позиції керівництва району у відстоюванні інтересів мешканців Саратщини, завдяки участі селищного та сільських голів Міняйлівки, Введенки, жителів цих сіл у блокуванні торгів та перемовинах з керівництвом Держгеокадастру, нам вдалося зрушити з місця цей процес. Так, за підсумками 2016 року по Введеській сільській раді по всім 140 заявам, які надійшли від мешканців села, були видані накази ГУ Держгеокадастру про надання дозволу на виготовлення проектної документації на відведення земельних ділянок для ОСГ. 23 проекти про відведення земель під ОСГ по Введенській сільраді вже затверджені та перебувають на стадії реєстрації права власності. Фахівцями райдержадміністрації з земельних відносин надається допомога громадянам в оформленні документів, по кожній сільській раді складено списки громадян, які потребують виділення землі для ОСГ.
На обліку в управлінні соціального захисту населення перебувають 6318 отримувачів всіх видів державних допомог та житлових субсидій. Загальний обсяг фінансування всіх видів державних допомог, компенсацій, субсидій та пільг в Саратському районі за минулий рік склав 74 млн. 226 тис. грн.
Рішенням сесії від 24.02.2016р №33-VIІ зі змінами районною радою було ухвалено районну цільову програму соціальної підтримки населення на 2016-2017 роки «Захист і турбота», в рамках якої на додаткові соціальні гарантії мешканцям району у 2016 році з районного бюджету було виділено 988,5 тис.грн. Кошти були передбачені в тому числі на:
- адресну цільову допомогу (250 тис.грн);
- одноразову допомогу учасникам бойових дій (по 1000 гр на особу), які брали участь в АТО, загалом 62 тис. грн..
- допомогу з нагоди професійних свят інвалідам, «чорнобильцям», ветеранам війни, воїнам–інтернаціоналістам (89,5 тис.грн);
- одноразову матеріальну допомогу одиноким непрацездатним громадянам (по 1000 гр. на особу), загалом 390 тис грн.
- путівки для сім’ї загиблого в АТО (9,5 тис. грн.);
- підтримку статутної діяльності районних громадських організацій (районної організації ветеранів України, районної організації інвалідів, районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів) -60тис.грн.:
- інші види допомоги – 127,5 тис.грн. – зокрема на надання щомісячної цільової допомоги інвалідам зору, одноразову допомогу інвалідам ВВВ, дітям-інвалідам з вадами ДЦП, допомогу ветеранам війни та УБД в зоні АТО на поліпшення житлових умов в особливих випадках, забезпечення послугами зв’язку ветеранів війни та осіб ЧАЕС I та II категорій, придбання слухових апаратів, безкоштовні рецепти та ін.
Субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг,придбання скрапленого газу та твердого пічного побутового палива у 2016 призначено 2775 громадянам. Середній розмір субсидії на 2016 рік складав 2177 грн. (в 2015р. 1522 грн.). Загалом в 2016 році субсидії в Саратському районі виплачені на загальну суму 6млн. 860 тис.грн. (в 2015р. на суму 3 млн. 650 тис.грн.), субсидія на житлово-комунальні послуги виплачена на суму 1млн. 182тис.грн.
Минулого року за нашою ініціативою було відремонтовано та рішенням сесії райради передано територіальному центру соціального обслуговування приміщення адмінбудівлі районної бібліотеки ( раніше розташовувався відділ культури РДА). 
Всього на ремонтні роботи було виділено 255 тис.грн. Проведені ремонти покрівлі та фасаду,придбано щебінь для покриття подвір’я, здійснено внутрішні ремонти приміщень, де крім робочих місць працівників центру обладнано приміщення для соціально-побутової адаптації, в якому проводяться зустрічі за інтересами для пенсіонерів,інвалідів, самотніх людей похилого віку. Також виділено медичний кабінет, де відвідувачі терцентру зможуть, отримати медичну консультацію. Таким чином, відтепер працівники територіального центру можуть надавати соціальні послуги своїм підопічним на якісно новому рівні. В цій же будівлі ми надали в оренду на пільгових умовах відремонтоване приміщення районній організації ветеранів України.
Також для потреб соціальних служб району було придбано автомобіль Деу Сенс за 173 тис. грн.
Належна увага приділялася і вирішенню питань внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції. На обліку в управлінні соцзахисту РДА перебуває 76 осіб (30 сімей), 25 внутрішньо переміщених сімей отримують щомісячну адресну допомогу на проживання. За 2016 рік така допомога виплачена на суму 402,4 тис.грн.
Особливою подією в питаннях соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей стало придбання квартири для захисника Донецького аеропорту Бондаренка М.П. Кошти у розмірі 28 тис. доларів США були виділені Благодійним фондом «На благо Одеси» за нашим клопотанням та за особистого сприяння голови облдержадміністрації Саакашвілі М.Н. 
Також за нашим клопотанням та у тісній взаємодії з Департаментом охорони здоров’я та соціального захисту Одеської обласної державної адміністрації з державного бюджету згідно Постанови КМУ від 19.10.2016 року було виділено 545,5 тис.грн. для придбання житла для сім’ї загиблого в зоні АТО військовослужбовця Дмитра Сирбу. Кошти будуть використані за призначенням, коли родина Сирбу визначиться з відповідним житлом.

Освіта 
Заходи, які вживалися керівництвом району, депутатським корпусом, відділом освіти райдержадміністрації були спрямовані на розвиток сфери освіти району та створення комфортних умов для навчання та виховання наших дітей, належну підготовку освітніх закладів до навчального року.
Минулого року на будівельні роботи та ремонти в навчальних закладах району було виділено 7 млн. 543 тис. грн., що на 4 млн. 924 тис. грн. більше ніж за 2015 рік (2млн. 619тис. грн.) або у 2,88 рази більше. Зокрема, було здійснено:
- утеплення загальноосвітніх навчальних закладів – 2млн. 877 тис.грн.
- заміна вікон та дверей в 12 закладах – 1млн. 406 тис.грн;
- ремонт опалювальних систем в 17 закладах– 1млн. 470 тис.грн., в тому числі придбання 7 насосів та 33 німецьких котлів – 981,1 тис.грн.
- ремонти внутрішніх приміщень в 6 закладах– 427,8 тис.грн.;
- ремонти внутрішніх туалетів в 5 закладах– 646,5 тис.грн.;
- ремонти дахів в 4 закладах– 260,3 тис.грн.;
- ремонти фасадів та прибудинкових територій в 9 закладах – 1млн. 859тис.грн.;
- ремонт спортивного майданчика ЗОШ селища Сарата – 1млн. 473 тис.грн.

Для забезпечення належної матеріальної та навчально-методичної бази загальноосвітніх навчальних закладів у 2016 році було виділено 2 млн. 276 тис. грн., що на 2 млн. 075 тис.грн. більше ніж за 2015 рік (201 тис.грн.) або у 11,3 рази більше. Зазначені кошти були використані на придбання:
- технологічного обладнання для кабінетів хімії, фізики, біології у 6 закладах (Надеждинській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Старосільскій ЗОШ І-ІІІ ступенів, Успенівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Кулевчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Плахтіївській ЗОШ№3 І-ІІІ ступенів, Новоселівському НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцей» ) – 900 тис.грн.;
- музичної та акустичної апаратури для 7 закладів– 200тис.грн.;
- комп’ютерної техніки та ноутбуків – 170 тис.грн.
- інше обладнання у тому числі шкільні меблі та спортінвентар для 26 закладів – понад 1млн.грн.
У зв’язку з реформуванням освітньої галузі та з метою в підготовки до процесів децентралізації, були започатковані структурні перетворення в сфері освіти району. Зокрема відділом освіти райдержадміністрації був розроблений, а профільною комісією районної ради підтриманий перспективний план створення освітніх округів та опорних шкіл, виходячи з перспективного плану об’єднання територіальних громад району. Однак остаточне рішення щодо створення освітніх округів будуть приймати об’єднані громади.
З урахуванням перспективи децентралізації та реформування закладів освіти ми ставимо за мету створення на базі Саратського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназії» академічної гімназії, міжрайонного значення, де могли б навчатися діти з усього Саратського району, та забезпечення для цього належної матеріально-технічної бази. Одним з значущих кроків у цьому напрямку стало облаштування на базі Саратської школи - гімназії сучасного спортивного майданчика, урочисте відкриття якого відбулося на початку жовтня минулого року. Ми вдячні депутатському корпусу Саратщини, які підтримали нашу ініціативу та виділили кошти з освітньої субвенції на його будівництво. На сьогодні цей об’єкт активно використовується для проведення уроків фізкультури Саратської школи та шкільних змагань між учнями навчальних закладів зі всього району. Ми впевнені, що такі сучасні дитячі спортивні об’єкти мають з’явитися у всіх населених пунктах району і над цим мають продовжувати працювати районна влада та сільські ради.
Також в 2016 році розпочався процес переходу шкіл на фінансове самообслуговування. З цією метою ми перевели бухгалтерів зі штату районного центру фінансового обліку (РЦФО) до штату навчальних закладів. Таким чином розвантажили районний бюджет та перейшли до більш прозорого використання коштів через децентралізацію освітніх фінансів. Шість шкіл стали взагалі фінансово незалежними від РЦФО. Вжиті нами заходи у цьому напрямку значною мірою були спрямовані на те, щоб директори разом з бухгалтерами шкіл самостійно могли вирішувати усі фінансові та господарські питання своїх закладів, а у майбутньому – після створення освітніх округів виконувати делеговані їм функції, співставні з функціями міні-відділу освіти.
Крім того, ми зробили прозорим процес призначення директорів. Районна рада прийняла рішення про затвердження порядку призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів. Тепер директор школи фактично обирається конкурсною комісією, яка складається з представників райради, педагогічного колективу, батьківського комітету, сільської або селищної ради в рівних співвідношеннях.
Протягом звітного періоду в Саратському районі здійснювалося підвезення учнів та вчителів до місця навчання(роботи) і додому в рамках районної програми «Освіта Саратщини на 2015-2018 роки», на підвезення учнів та педагогічних працівників було виділено 450тис.грн. Перевезення здійснювалося 13 шкільними автобусами, закріпленим за загальноосвітніми навчальними закладами району. Всього забезпечено підвезеннями 331 учнів та 63 педагогів.
У 2016 році харчування дітей організовано за бюджетні кошти та кошти, залучені від батьків. Всього на харчування дітей у школах району було виділено бюджетних коштів у сумі 457,7 тис.грн., у тому числі: 219 з категорії дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей (257,7 тис.грн.) та, згідно програми «Освіта Саратщини» - на харчування 448-ми дітей з кризових сімей (200тис.грн.)
Значна увага приділялася питанням оздоровлення дітей. Так влітку минулого року в дитячому оздоровчому закладі «Сонячний» було оздоровлено 517 учнів Саратського району, в тому числі – дітей пільгового контингенту, талановитих та обдарованих дітей. На ці цілі з районного бюджету було виділено 506,6 тис.грн.
Для покращення результатів проходження випускниками шкіл Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в районі впроваджено курс «Освіта –онлайн». В рамках зазначеної програми кожен випускник може пройти курс підготовки до ЗНО з викладачами навчальних закладів вищого рівня в режимі «онлайн» вдома, в школі або ж в приміщені бібліотеки – для цього створені відповідні умови – комп’ютери, доступ до інтернету, технічна допомога працівників бібліотеки. Показовим є то факт, що дана програма зараз працює лише в двох районах Одещини – Саратському та Арцизькому.
Одним із основних завдань також було створення та покращення умов перебування дітей у дошкільних навчальних закладах з метою сприяння всебічному розвитку та особистісному зростанню дітей. З даною метою у дошкільних закладах району за рахунок районного та місцевих бюджетів проведено капітальні та поточні ремонти, покращено матеріально-технічну базу ДНЗ. Зокрема, з районного бюджету було виділено 286 тис.грн. на ремонти в Долинському ДНЗ(79 тис.грн.), Зорянському ДНЗ(71,5 тис.грн.), Міняйлівському ДНЗ (85тис.грн.) та в Старосільскому ДНЗ (50 тис. грн.)

Культура
За період нашої спільної роботи наші ініціативи в сфері культури були зосереджені на питаннях поліпшення матеріально-технічної бази районних комунальних закладів культури, реформування бібліотечної системи району.
Минулого року за програмою «Культура Саратщини на 2016-2017 роки» на районні заклади культури, які не ремонтувалися протягом багатьох років, з районного бюджету розвитку були виділені безпрецедентні кошти – 1млн. 340,3 тис. грн., що на 1млн. 289,1 тис.грн. більше ніж за 2015 рік (51,2 тис.грн.) або у 26,2 рази більше. Видатки по придбанню обладнання склали 403,0 тис. грн., що на 384 тис.грн. більше ніж за 2015 рік (19 тис.грн.) або у 21,2 рази більше.
Зокрема в КЗ «Саратська района бібліотека» за рахунок районного бюжету розвитку було проведено поточні ремонти на загальну суму 530,2 тис. грн., а саме:
- поточний ремонт приміщення районної бібліотеки- 150,1 тис. грн.;
- поточний ремонт внутрішніх туалетів- 59,3 тис. грн.;
- поточний ремонт даху районної та дитячої бібліотеки 199 тис. грн;
- поточний ремонт системи опалення (установка котла) - 23,8 тис. грн.;
- капітальний ремонт гаража бібліотеки - 98 тис. грн.
Також у 2016 р. було придбано обладнання на загальну суму 331 тис.грн. у тому числі: комп’ютерна техніка для сільських бібліотек, опалювальний котел, апаратура, кондиціонери, поповнено бібліотечний фонд.
Видатки по КЗ «Саратський РБК» у 2016 році склали 217 тис. грн., за рахунок яких проведено ремонт приміщень та внутрішнього туалету на суму 145 тис. грн., придбано костюми, технічне обладнання (стабілізатор напруги) та світлову апаратуру на суму 72 тис.грн.
Минулого року з районного бюджету профінансовано і поїздки дітей, які беруть участь у творчих конкурсах і фестивалях. Раніше ці поїздки здійснювалися за батьківські кошти.
У КЗ «Саратська ДМШ» 2016 році проведено капітальний ремонт приміщення музичної школи (420 тис.грн.) та поточний ремонт приміщення для зберігання палива (20 тис.грн.) Посилено матеріально-технічну базу музичної школи шкільними партами, інтерактивними дошками та комплектом меблів – за рахунок частки майна КЗ «Саратський МНВК».
В процесі реорганізації бібліотечної системи району у 2016 році було проведено передачу майна та бібліотечного фонду філій ЦБС у комунальну власність сільських громад. Оскільки сільські ради на сьогодні в результаті часткової фінансової децентралізації отримали значні фінансові ресурси, вони погодились утримувати сільські бібліотеки за рахунок місцевих бюджетів, відповідати за їх стан та контролювати роботу бібліотечних працівників. Зі свого боку районна влада взяла на себе зобов’язання по інформатизації сільських бібліотек. Саме з цією метою з районного бюджету було виділено 200 тис.рн на придбання комп’ютерів та 50 тис. грн. – на оновлення їх книжкового фонду.
Зазначені зміни були започатковані нами з оглядом на перспективи децентралізації та з метою перетворення сільських бібліотек на осередки культури та самоосвіти на селі. Яскравим прикладом такого культурного та освітнього осередку стало створення на базі Саратської районної бібліотеки Самоорганізуючого учбового простору, який відкрився у відремонтованій за бюджетні кошти читальній залі та завдяки залученню спонсорської допомоги у вигляді подарованих меблів та комп’ютерів. Зараз у цьому приміщені активно проводяться тематичні зустрічі дітей та молоді, є доступ до інтернету, реалізуються освітні програми.
За рахунок субвенції з районного бюджету сільським радам проведено ремонти в 6-ти закладах культури на загальну суму 458,4 тис.грн. Кошти були спрямовані на ремонти Долинського БК (70тис.грн.), Забарського БК(100 тис грн..), Міняйлівського БК (65тис.грн.), Старосільського БК(80 тис.грн.), Фараонівського БК (100 тис. грн..) та Ройлянської бібліотеки(43,4тис.грн.).
Крім того, за кошти місцевих бюджетів, які збільшились в тому числі завдяки вжитим районною радою заходам щодо підвищення ставки орендної плати за землю, майже в кожному селі проводились поточні ремонти в сільських закладах культури.
Вирішення питань організації роботи державних органів та обслуговування громадян
Окрема увага приділялася і питанням створення умов для роботи працівників райдержадміністрації та районної ради з метою належного виконання ними функцій і завдань та якісного обслуговування громадян. 
Найголовнішим в цьому плані вважаємо облаштування в будівлі комунальної власності Саратської районної ради сучасного адміністративного центру, який практично готовий до відкриття і прийому наших громадян. На ремонтні роботи приміщення було виділено 213,5 тис.грн.
Крім того все застаріле комп’ютерне обладнання районної ради та райдержадміністрації було оновлене або відремонтоване. На ці цілі по програмі інформатизації було виділено 200 тис. гр.
Ми почали забезпечувати відеотрансляцію сесійних засідань і мешканці району можуть, зайшовши на сайт районної ради в режимі онлайн, подивитися хто як голосує, почути виступи і аргументацію своїх обранців.
Хочемо також нагадати, що Саратська районна рада однією з перших виконала закон про роздержавлення ЗМІ, прийнявши на початку року рішення сесії про реформування газети «Час. Люди. Події» та вихід районної ради зі складу її засновників. Таким чином сьогодні можна говорити про розділення влади та ЗМІ та повну незалежність преси в районі.

Зміцнення безпеки та військовий захист
Зважаючи на складну ситуацію на Донбасі, пов’язану з російською агресію, та потенційні загрози розхитування політичної ситуації, нами, як керівниками району, були вжиті заходи, спрямовані на захист територіальної цілісності та української державності на теренах Бессарабії, географічним центром якої є саме наш район.
З цією метою нами були ініційовані зустрічі з керівництвом Оперативного командування «Південь» щодо можливості відновлення військових частини в Саратському районі. Завдяки депутатам районної ради було прийнято рішення про передачу в оренду нерухомого майна колишніх територій військової частини. Нагадаємо, 18-й мотопіхотний батальйон 28-ї Одеської механізованої бригади наприкінці жовтня прибув з зони АТО на постійне місце дислокації до селища Сарата.
Крім того командуванням Військово-морських сил України було прийнято рішення про розташування в Сараті на базі колишнього військового містечка №5 підрозділу берегової охорони ВМСУ, який зараз виконує завдання з охорони узбережжя всієї Бессарабії. 
Ми, як районна влада, постійно надавали необхідну допомогу у вирішенні організаційних та господарських питань в процесі розміщення цих двох військових частин. Зараз тривають юридичні процедури щодо їх реєстрації на території Саратського району.
Зауважимо, що за нашими підрахунками, відновлення військових частин, після того, як вони будуть зареєстровані, дасть можливість додатково отримати до районного бюджету (за рахунок заробітних плат військовослужбовців та інших відрахувань) близько 7 млн.грн. Крім того, в цих військових частинах вже створюються робочі місця для мешканців нашого району, впевнені, що найближчим часом зростатимуть і показники по кількості населення Саратщини за рахунок поповнення сім’ями військовослужбовців.
Основними досягненнями в спільній роботі є:
збільшення зведеного бюджету району на 70%;
відновлення присутності збройних сил України в Бессарабському регіоні: підрозділів сухопутних військ та берегової оборони ВМСУ.
Проведена інвентаризація землі, підвищені ставки орендної плати за використання земель державної власності та земель колективної власності. Більше ніж в 2 рази збільшились надходження до бюджетів сільських рад від оренди землі.
вперше за останні роки надано фінансову допомогу на розвиток фінансово неспроможних громад району;
створення центру надання адміністративних послуг.
створення двох сучасних амбулаторій медичної допомоги, пункту надання швидкої допомоги;
збільшення в 7 разів фінансування ремонтних робіт у медичних закладах у зрівнянні з 2015 роком;
придбання обладнання для медичних закладів району у 3,7 разів більше ніж за аналогічний період 2015 року;
придбання житла для лікаря районної лікарні, ветерана АТО та родини загиблого захисника нашої держави;
проведено капітальний ремонт будівлі територіального центру соціального обслуговування, придбано автотранспорт, виділені значні кошти для надання матеріальної допомоги незахищеним верствам населення району;
збільшення майже в 3 рази фінансування ремонтних робіт у закладах освіти у порівнянні з 2015 роком;
суттєве покращення матеріально-технічної бази закладів освіти району - в 11,3 рази збільшено фінансування.
забезпечено харчування дітей з кризових сімей в загальноосвітніх школах;
впроваджено сучасну освітню програму для підготовки до ЗНО;
вперше за останні роки збільшено в 26 разів фінансування ремонтних робіт у закладах культури у порівнянні з 2015 роком;
придбання обладнання для закладів культури району у 21 разів більше ніж за аналогічний період 2015 року;
інформатизація бібліотек району, поповнення книжкового фонду.

Слід відзначити, що ці та інші добрі справи, які нам вдалося реалізувати та започаткувати в районі були б неможливі без підтримки, активної роботи та спрямованості на результат всього депутатського корпусу району, керівництва громад, підприємців, керівників базових господарств, працівників райдержадміністрації, виконавчого апарату районної ради, та підтримки мешканців району. Тому хочемо подякувати всім вам за співпрацю, розуміння і бажання змінити ситуацію в районі на краще. Сподіваємося, що у 2017 спільними зусиллями позитивні зміни будуть продовжуватися, а результати роботи районної влади - примножені.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 677 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024