Середа, 08.05.2024, 20:22
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Жовтень » 31 » Зустріч-концентр для захисників України в селищі Сарата
17:42
Зустріч-концентр для захисників України в селищі Сарата

28 жовтня 2016 року в районному будинку культури відбувся концерт художньої самодіяльності для учасників АТО - воїнів 18-го окремого мотопіхотного батальйону та військовослужбовців в/ч А-2611 ВМС України. 
Символічно, що захід було приурочено до 72-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників. Присутні у залі керівники району, представники оперативного командування «Південь» та Військово-морських Сил України, демобілізовані учасники АТО Саратського району, батьки та родичі учасників АТО, волонтери, представники громадськості та учнівської молоді одночасно вшановували пам'ять про воїнів-визволителів України та чествували військовослужбовців
 , які захищають нашу державу сьогодні. З цієї нагоди у фойє будинку культури працівниками КЗ «Саратська ЦБС» та районного історико-краєзнавчого музею було розгорнуто тематичні виставки.

З привітальними словами до присутніх звернулись голова Саратської районної ради Б.І. Райнов та заступник голови Саратської районної державної адміністрації В.В. Ротар. Керівники району висловили вдячність військовослужбовцям за мужність та героїзм у протистоянні російсько - окупаційним військам на сході України, відзначили їх величезну роль у забезпеченні миру та охороні спокою населення нашого району.
«Сьогодні - хвилюючий день, адже нам вдалось відновити в Сараті дві військові частини. Одна з них – це колишній батальйон територіальної оборони, через який пройшли багато хлопців з нашого району. Деякі продовжують службу в його лавах. Для нас велика честь, що ви тут перебуваєте. Фактично ви, разом з підрозділом Військово-Морських Сил та прикордонною службою, є сьогодні форпостом української держави в Бессарабському регіоні і запорукою того що тут буде мир. Ми вдячні за службу українському народові, і хочемо щоб ви відчували, що ваші заслуги цінує Україна, цінує Саратський район», - відзначив Борис Райнов. 
Володимир Ротар передав усім вітання зі святом – Днем визволення України від німецько-фашистьких загарбників від голови райдержадміністрації Лева М.О. та зауважив: «Історія повторюється, і сьогодні Україна переживає не найкращі часи, бо змушена знову боротися за свободу та незалежність. Але завдячуючи таким людям як ви – патріотам, які люблять свою державу і вірять в неї, Україна буде незалежною і щасливою країною, з мирним небом, дитячими посмішками та щасливими сім’ями. Велике спасибі вам за те, що нас захищаєте», - додав заступник голови РДА.
Перед присутніми також виступили заступник командувача оперативного командування «Південь» полковник Зубрицький Ю.М. та начальник відділу командування ВМС України капітан ІІ рангу Окружков Р.В. Вони щиро подякували керівництву району, мешканцям Сарати за гостинність та теплу зустріч військовослужбовців, які прибули із зони АТО до місця дислокування, відзначили зразкове виконання військовими завдань з оборони східних рубежів України, висловили впевненість у відновленні цілісності окупованих територій держави. Від імені Президента України великій групі військовослужбовців було оголошено подяки за зразкове виконання службових обов’язків в зоні проведення АТО, а також були вручені Грамоти оперативного командування «Південь». Серед нагороджених були і уродженці району.
«Дуже символічно, що поряд на цій прекрасній землі служитимуть військовослужбовці споріднених видів Збройних Сил - мотопіхотний батальйон сухопутних військ оперативного командування «Південь» і підрозділ артилерії окремої артилерійської бригади ВСМ України. Приємно, що громада - прості мешканці і влада району надають всебічну підтримку нашим воїнам. Переконаний, що завдяки вашому розумінню і вашій допомозі вдасться забезпечити належні умови для життєдіяльності наших військових підрозділів. А ми в свою чергу будемо робити все те, що повинні робити – забезпечувати захист наших громадян, мир і стабільність в регіоні, - відмітив капітан ІІ рангу Роман Окружков.
Після урочистої частини під скорботну мелодію «Плине кача» присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих учасників АТО.
Бурхливими оплесками присутні зустрічали виступ учасників художньої самодіяльності району. Гостей привітав соліст Новоселівського СБК Юрій Плачинта, у виконанні якого потужно та патріотично пролунала пісня «Україна»; дуже проникливо акапельно виконала пісню «Умираю моя мати» лауреат чисельних конкурсів та фестивалів різних рівнів Анастасія Кислиця. Маленькі танцюристки Ганнуся Полторак та Ксюша Поправко показали свої хореографічні композиції. Перед глядачами виступили солісти Андрій Нейчев, Юрій Колісник, Ганна Желєва та Олена Яценко. Попурі на теми відомих хітів майстерно виконали Михайло Костов (баян) та Денис Дмитрик (саксофон). Яскраво виконали «Болгарську сюїту» учасники хореографічного колективу «Сюрприз» дитячої музичної школи. Також глядачі мали змогу ознайомитись з виступом народного вокально-інструментального ансамблю «Сінєва» Кривобалківського СБК. Підняв всім настрій відомий за межами району та області колоритний та неповторний народний чоловічий ансамбль української народної пісні «Чумацький шлях» Михайлівського СБК. А у фіналі концерту молоді та веселі хлопці і дівчата, учасники народного ансамблю пісні і танцю «Мерцішор» Новоселівського сільського будинку культури під гучні оплески глядачів виконали запальний молдавський танок.
Після концерту учасники АТО щиро дякували організаторам заходу, самодіяльним артистам за чудовий концерт, побажали нових творчих успіхів, відзначили, що давно так не відпочивали душею, і висловили сподівання на проведення таких заходів у майбутньому.

 

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 538 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024