Четвер, 18.04.2024, 22:21
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Січень » 31 » Зустріч керівництва району з ветеранами Афганістану.
13:51
Зустріч керівництва району з ветеранами Афганістану.

Голова райдержадміністрації Лобан А.А. та голова районної ради Переправка Ю.П. зустрілися з членами  громадської організації «Саратська районна спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)».

На початку зустрічі Лобан А.А. ознайомився з експозицією Музею бойової слави, облаштованого в приміщенні комунальної власності району, яке надається в оренду  громадській організації на пільгових умовах. Антон Лобан  позитивно оцінив громадську роботу членів спілки та їх внесок у справу патріотичного виховання молоді в районі. 

В ході спілкування голова організації Хачін Г.П. та члени спілки поінформували керівництво району про наболілі проблеми воїнів-афганців. Зокрема,  ставилися питання щодо  забезпечення прав на безкоштовне медичне обслуговування, пільговий проїзд в громадському транспорті, отримання земельної ділянки для забезпечення потреб членів організації,  можливість оздоровлення  воїнів-афганців  після закінчення оздоровчого сезону дітей на базі ДОЦ «Сонячний».

Голова РДА Лобан А.А. та голова райради Переправка Ю.П. надали вичерпні відповіді та роз’яснення з усіх порушених питань. Як відзначив Лобан А.А., на сьогодні виділення земельних ділянок  для членів організації  можливе за рахунок земель державної власності  в межах  25% квоти від  площі земель, які передаються Держгеокадастром на аукціон. На сьогодні в районі триває робота з інвентаризації та процедура оформлення таких земельних ділянок для передачі їх на земельні торги. Після завершення торгів Держгеокадастр зможе виділити  частину земельних ділянок  під ОСГ.

Антон Лобан також поінформував, що при райдержадміністрації створено робочу групу, яка розглядає механізм фінансування пільгових перевезень в районі. Зокрема в проекті змін до районного бюджету у І півріччі планується виділення 800 тис.грн. на пільгові перевезення.  В той же час голова райдержадміністрації відзначив, що відновлення пільгового проїзду  можливе після  визначення на відкритому конкурсі постійного перевізника, який  може  забезпечити облік реальних перевезень пільгових категорій, зокрема за допомогою засобів відеофіксації. Розглядається керівником району і  можливість відновлення роботи  в селищі Сарата  спеціально обладнаної білетної каси, що необхідно для забезпечення пільгових перевезень на обласних маршрутах.

Щодо медичного обслуговування та оздоровлення воїнів-інтернаціоналістів, голова РДА Лобан А.А. та  голова райради Переправка Ю.П. запевнили, що будуть враховані  всі пропозиції, вирішення яких належить до  компетенції районної влади: зокрема щодо функціонування та належного використання спеціально обладнаної палати для ветеранів війни та учасників бойових дій в Саратській ЦРЛ та розгляду  можливості відпочинку воїнів-афганців на базі ДОЦ «Сонячний» після закінчення дитячих змін.

Також в ході зустрічі обговорювалися заходи  з відзначення 29-ї річниці з Дня виводу військ з Афганістані 15 лютого та можливість підтримки статутної діяльності ГО «Саратська районна спілка ветеранів Афганістану (воїнів–інтернаціоналістів)» в рамках районної програми «Захист і турбота». 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 399 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024