Понеділок, 06.05.2024, 13:56
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2014 » Листопад » 13 » Збережемо нашу планету чистою та зеленою!
00:12
Збережемо нашу планету чистою та зеленою!

«Земля – наш спільний дім». Цей своєрідний заклик став назвою  Всеукраїнського конкурсу, який щорічно проводиться серед учнівської молоді України. В рамках цього заходу діти беруть участь в природоохоронній акції   «Екологічний ярмарок» - створюють агітбригади, докладають зусиль, щоб переконати, що вони найкращі пропагандисти чистої екології та довкілля, беруть участь у конкурсі малюнків.

11 листопада на базі КЗ «Саратський РБК» відбувся районний фестиваль «Екологічний ярмарок – 2014», темою якого було «Збереження водних ресурсів України». Також в рамках фестивалю було проведено конкурс малюнків на тему «Зміни клімату: наші дії, спрямовані на зменшення негативних впливів», конкурс інформаційно-просвітницьких матеріалів, до яких ввійшли буклети, листівки, плакати, презентації, фільми. Ведучими свята були Коваленко Артем, уч. 8 кл. і Золотухіна Катерина, уч. 9 кл. Введенського НВК. 

Переможцями  в конкурсі творчих колективів природоохоронної  пропаганди стала команда «Стихія» Кулевчанської ЗОШ І-ІІІ ст. ІІ місце посіли – команда «Діти Землі» Розівської ЗОШ І-ІІІ ст. і команда «Діти сонця» Саратського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія». ІІІ місце  -  команда «Еко - шанс» Михайлівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ (ясла – садок)» і команда «Серцебиття» Зорянського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ліцей».

У конкурсі малюнків перемогу здобули 10 дітей, призерами стали 9. У номінації «Плакат» 5 робіт стали призерами, і 1 – переможець. У номінаціях «Буклет», «Листівка», «Презентація» та «Фільм» всі подані матеріали отримали перші  місця.

Варто відмітити позитивний результат проведення фестивалю – конкурсу. З року в рік росте рівень підготовки до фестивалю, форма його проведення, майстерність дітей та їх керівників. Кожна команда особлива, яскрава, діти не схожі один на одного, і тому всі виступи були настільки індивідуальними, що журі було нелегко визначитись з місцями. Учасники фестивалю показали своє бачення проблеми забруднення водних ресурсів і водойм  нашого району. Заклики зберегти та подарувати майбутньому чисту воду червоною ниткою пройшли крізь усі виступи творчих колективів. 

Команди «Крапелька» Петропавлівського НВК і «Екос» Надєждинської ЗОШ виступали першими і охопили проблеми річки Сарата, розповіли про страшні факти щодо недбайливого використання води в побуті. Команда Мирнопільської ЗОШ вразила своєю презентацією-фільмом. Агітбригада Ярославської ЗОШ «Веселка» обіграла казку «Золота рибка» О.С.Пушкіна, демонструючи цим проблему  питної води в сучасному світі. Творчий колектив «Революція» Долинської ЗОШ розкрив екологічну проблему  поглядом олімпійських богинь. Команда  Плахтіївського НВК №2, використовуючи народний стиль, показала проблеми річки Куридерги.  Команди «Діти землі» Розівської ЗОШ, «Серцебиття» Зорянського НВК, «Еко -  шанс» Михайлівського НВК і «Стихія» Кулевчанської ЗОШ подарували присутнім незабутнє шоу, вкладаючи у виступ всі свої вміння і знання.  «Діти сонця» Саратського НВК торкнулися не менш важливої проблеми  сучасної України – миру та спокою.

 Всі учасники фестивалю порушили важливі  питання: бережливе ставлення до води, очищення споруд  для водойм та місцевих водоканалів, якими безкорисно користуються люди, забруднення р. Сарата та її притоків. Навели статистичні дані використання води у країнах Європи, підняли проблему затоплення с. Надєжа, проблему  екології на Саратщині, в Одеській області і України в цілому.  Запропонували застосовувати  правила економії води та внести зміни до Закону України «Про збереження водних ресурсів».

Заклики дітей, які звучали зі сцени були звернені до кожного: «Бережімо нашу планету, щоб подарувати нащадкам чисте та світле майбутнє!»

 

http://sarata-rda.odessa.gov.ua/


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 2288 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024