П`ятниця, 19.04.2024, 11:56
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Серпень » 1 » Засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС
17:03
Засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС

20 липня  2016 року відбулося чергове засідання районної комісії з питань  техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій під головування першого заступника голови райдержадміністрації Переправки Ю.П.

Про визначення територій району для проведення нетехнічної розвідки, імовірно забруднених вибухонебезпечними предметами доповів інспектор Саратського  районного сектору ГУ ДСНС в Одеській області Нікіфоров В.О. 

Про стан санітарно-епідеміологічного благополуччя населених пунктів району у весняно-літній період 2016 року розповіла  Швець А.І. – в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Саратському районі. Алла Іванівна звернула особливу увагу присутніх на необхідності проведення заходів щодо  забезпечення якості питної води вимогам Державних санітарних правил. З 21 липня компетентна комісія починає перевірку по сільським радам усіх об’єктів постачання питної води.

Щодо спалювання сухої рослинності та пожнивних залишків доповів  головний інспектор Саратського  районного сектору ГУ ДСНС в Одеській області Клімов А.І.

Загрозливих масштабів останніми роками набуло спалювання соломи і всіх післяжнивних органічних залишків на поверхні ґрунту, що є злочином агрономів і фермерів. При випалюванні стерні, сухої рослинності пошкоджуються полезахисні лісові смуги. Аналогічним чином, існує загроза і загоряння житлових будинків, наприклад не території Зорянської сільської ради днями згорів дитячий ігровий майданчик.
Часте спалювання трави переростає в неконтрольоване горіння і нерідко призводить до важких наслідків, зокрема і з людськими жертвами. У сусідньому районі спалювання стерні на полях вздовж траси Одеса-Рені призвела до масштабної аварії, є загиблі.

Стосовно відповідальності за спалювання стерні та пожнивних решток Андрій Іванович повідомив, що згідно Ст.27 Закону України «Про рослинний світ», Ст. 39 Закону України «Про тваринний світ», Стаття 16. Закону України «Про охорону атмосферного повітря» тягнуть за собою накладання штрафу.

 Відповідальність за порушення зазначених норм чинного законодавства визначена статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме «випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природою рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням такого дозволу тягне за собою накладення штрафу на винних осіб.

Також Клімов А. І. повідомив, що набрав чинності Закон України від 05.11.2009 року №1708-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за правопорушення у сфері довкілля», яким внесено зміни до статті 245 Кримінального Кодексу України і вона викладена у такій редакції:  «Стаття 245. Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світуЗнищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим запально небезпечним способом – караються штрафом від трьохсот до п’ятсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

  Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років».

Головам сільських рад було доручено довести цю інформацію до  землекористувачів усіх форм власності під розпис.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 546 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 2
avatar
1 pentaxim • 15:51, 02.08.2016
"Також Клімов А. І. повідомив, що набрав чинності Закон України від 15.11.2019 року...."
shock Какого года?????
avatar
0
2 world-of-sarata • 16:24, 02.08.2016
исправлено
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024