П`ятниця, 26.04.2024, 01:09
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Березень » 28 » Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Саратській райдержадміністрації.
10:04
Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Саратській райдержадміністрації.

25 березня поточного року відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Саратській райдержадміністрації, у якому прийняли участь керівництво районної ради, керівники свиногосподарств різних форм власності, голови сільських рад, а також керівництво управління ветмедицини у Саратському районі, Саратського відділення поліції Білгород-Дністровського відділу поліції ГУНП в Одеській області, КЗ «Саратський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», Саратського міжрайонного управління ГУ ДСЕС в Одеській області. 
На порядку денному засідання було розглянуто питання щодо організації заходів з недопущення виникнення африканської чуми свиней на території Саратського району.
Африканська чума свиней (АЧС) – небезпечне вірусне захворювання, яке вражає свиней. Вперше виявлено в 1903 році в Африці. Інкубаційний період може тривати від 3 до 15 діб. При гострому перебігу хвороби – 5-9діб . Вірус АЧС залишається життєздатним : 
- у м’ясі від хворих тварин – до166 днів;
- у гною та ґрунті – до 3 місяців;
- в трупах свиней – до 2,5 місяців;
- у копчених м’ясопродуктах - до 6 місяців;
- в солонині до 1 року;
- в замороженому м’ясі – до 3 років.
Епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней в Україні залишається складною. Як повідомила в.о. головного державного інспектора ветеринарної медицини Швець А.І. у минулому році АЧС реєструвалась 40 разів, у т.ч. в Київській (6), Чернігівській (13), рівненській (2) , Житомирській (1), Полтавській (5), Миколаївській (4), Черкаській (1), Сумській (6 ) та Одеській (2) областях. 
На території Одеської області (с. Кам’яне Савранського району та смт. Миколаївка Миколаївського району) при ліквідації осередків вилучено та знищено шляхом спалювання 759 та 44 голови відповідно. Лише на відшкодування збитків за вилучення тварин, власникам з резервного фонду обласного бюджету виплачено 925 тис. 181 грн.
Дана ситуація поставила цю проблему в ряд найбільш актуальних і потребуючих постійної уваги та контролю не лише ветеринарної служби, а й інших служб і відомств першу чергу суб’єктів господарювання всіх форм власності, які займаються розведенням тварин (свиней). 
Як зазначила в.о. головного державного інспектора ветеринарної медицини Швець А.І. у поточному році дане захворювання вже тричі реєструвалось на території України (Полтавська (2), Житомирська (1), Одеська (2) - Роздільнянський район с. Милолюбівка – де загинуло 8 тварин, Овідіопольський район с. Надлиманське - захворіло 3 свиноматки).
Зазначені факти створюють реальну загрозу виникнення та поширення хвороби на території району і області. В аграрному секторі Одещини свинарництво одна із провідних галузей. В господарствах тільки Саратського району утримується 20680 голів свиней у господарствах 6042 гол., приватному секторі – 14638гол. 
За результатами засідання членами комісії прийнято відповідне протокольне рішення, де передбачені відповідні заходи щодо запобігання занесення вірусу АЧС у господарствах Саратського району .


 
 

ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 832 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024