П`ятниця, 26.04.2024, 12:22
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Жовтень » 16 » VI регіональний фестиваль українського народного мистецтва «Козацька Бессарабія»
13:19
VI регіональний фестиваль українського народного мистецтва «Козацька Бессарабія»

13 жовтня 2018 року в селі Михайлівка відбувся VI регіональний фестиваль українського народного мистецтва «Козацька Бессарабія», присвячений Дню українського козацтва,  Дню захисника України та пам’яті Михайлівського сільського голови Іванова Івана Дмитровича.

 Саме  покійний  сільський голова, отаман Михайлівського козачого полку Іванов І.Д. був одним з ініціаторів та ідейним натхненником  започаткування   фестивалю, який ставив за мету популяризацію  української народної пісні,  збереження традицій  українського козацтва, української культури  та  народного мистецтва української Бессарабії.

Серед почесних гостей фестивалю був і голова  Саратської районної державної адміністрації Лобан А.А., який   привітав всіх присутніх з прийдешніми святами – Днем захисника України та Козацькою Покровою.

«Сьогодні ми повертаємо собі славні козацькі традиції та здобуваємо великі перемоги.   У подарунок  до свята Покрови ми отримали свою – українську  церкву .  Під проводом  Президента Петра Порошенка  ми  створили сильну армію,  повернули свою віру та  віру  у нашу державу.  Наші воїни-захисники  довели, що вони дійсно є нащадками  славних українських козаків. І сьогоднішній фестиваль «Українська Бессарабія» демонструє, що ми дійсно велика і талановита нація з багатою культурою і традиціями», - відзначив  Лобан А.А.   

Голова райдержадміністрації  згадав   про видатні організаторські та управлінські здібності  Іванова І.Д., висловив велику втіху, що справа  Івана Дмитровича живе, щороку зростає популярність фестивалю.  Голова РДА нагородив грамотами  райдержадміністрації  господарів та організаторів цьогорічного фестивалю –  колективи   Михайлівської сільської ради,  Михайлівського СБК,  Михайлівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів -ДНЗ (ясла –садок)» та ведучу фестивалю, керівника ансамблю «Сузір’я» Сердюк А.А.

Вітання від голови Одеської обласної державної адміністрації Степанова М.В. передала  заступник начальника управління культури, національностей  та релігій ОДА Різникова  Я.О. Ярослава Олексіївна  побажала громадам всіх національностей Бессарабії і надалі жити у мирі і злагоді, любити свою землю, зберігати та примножувати традиції  свого народу, та висловила сподівання, що в недалекому майбутньому  фестиваль розширить свою географію та зростатиме  до всеукраїнського рівня.   

Зі словами вітання на відкритті фестивалю виступили також  голова районної ради Переправка Ю.П.,   народний депутат України Кіссе А.І., депутат Одеської обласної ради Чиклікчи  Г.Г., голова ГО «Українська Бесарабія» Сирбу А.В.  та її заступник Маковецька Л.В.        

Настоятель  храму Архистратига Михаїла о. Іоанн прочитав молитву до  Св. Богородиці за мир в Україні.   Верховний отаман Українського козацького війська, генерал-полковник  Гетьманець В.І. оголосив  наказ про нагородження Іванова І.Д.  Хрестом Патріота  та присвоєння йому звання генерала –майора козацького війська  посмертно.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Іванова І.Д.,  полеглих в АТО земляків – Дмитра Сирбу, Геннадія Лиховида, Максима Кривиденка та  всіх загиблих захисників України.

Після офіційної частини у сільському будинку культури відбувся виступ  народних та аматорських  колективів Саратського,  Татарбунарського, Арцизького, Білгород-Дністровського, Тарутинського, Кілійського районів, Вилковської ОТГ, Одеси, Білгород-Дністровського, Рені та Ізмаїлу. На кілька годин глядачі поринули у чудовий світ чарівної української пісні та запальних танців, яскравого театрального мистецтва та духової музики.

Незмінними  та важливими складовими фестивалю було і частування козацькими стравами  та виставки - декоративно-прикладного мистецтва, птахів та просвітницьких  матеріалів з історії козацтва Бессарабії. 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 481 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024