П`ятниця, 19.04.2024, 09:23
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Квітень » 23 » Весняне свято виноробів
12:18
Весняне свято виноробів

21 квітня в с. Новоселівка відбувся ювілейний Х Регіональний фестиваль майстрів традиційного домашнього виноробства. Організаторами цьогорічного фестивалю виступили Новоселівська сільська рада, СВК «Победа» та Саратська районна державна адміністрація.

Навколо Новоселівського будинку культури у великих казанах на багаттях готувались традиційні національні страви – шурпа та мамалига. Бажаючі могли скуштувати домашнього вина, яким щедро пригощали присутніх винороби.     У святково прикрашеній демонстраційній залі розташувались учасники фестивалю, запрошували гостей скуштувати доброго бессарабського домашнього вина. Посеред зали на подіумі – традиційні атрибути для обробки винограду та виготовлення вина.

Також гості фестивалю мали можливість відвідати  краєзнавчий музей, меморіал «Пам’яті предків» в центрі села, придбати знамениту Новоселівську бринзу.

А тим часом у спеціально відведеному приміщенні проходила процедура прийому  зразків домашнього вина для участі у конкурсі. Цього року 37 учасників представили на розгляд журі  95 зразків виноробної продукції.

І ось під урочисті звук фанфар почалася офіціальна частина. Спеціалісти Саратського районного будинку культури Алеся Дадиченко та Ірина Харлан  урочисто відкрили Х Регіональний фестиваль майстрів традиційного домашнього виноробства.

На сцену Новоселівського будинку культури запрошуються: голова Саратської районної державної адміністрації А.А. Лобан, народний депутат України А.І. Кіссе, депутати Одеської обласної ради О.С. Сулаков та Г.Г. Чиклікчи, Новоселівський сільський голова Г.П. Тетю, голова СВК «Победа» І.К. Чеботарь, голова Тарутинської РДА І.Г Кюссе.

Почесні гості привітали учасників та гостей фестивалю, відзначили працелюбність та гостинність жителів Новоселівки, їх високу професійність щодо виготовлення домашніх вин, побажали учасникам фестивалю перемоги а гостям – приємних знайомств та дегустації вин, традиційних страв молдавської кухні та доброго настрою.

Надалі було представлено журі фестивалю  під керівництвом  Т.Т. Шевченка директора радгоспу «Октябрьський» Б-Дністровського району та  знані та компетентні спеціалісти у сфері виноробства району та області.

А тим часом дегустація  домашніх вин у демонстраційній залі набирала обертів. Зі сцени будинку культури учасників та гостей фестивалю вітали творчі аматорські колективи та солісти Саратського і Арцизького районів, а також з Республіки Молдова. Самодіяльні артисти   дарували присутнім запальні національні  танці та пісні. Присутні у залі під молдавські мелодії у великому колі танцювали традиційну «Молдовеняску».

Підійшов час оголошення підсумків роботи журі, яке повинно було вибрати найкращі вина за всіма параметрами. Переможці і призери Х Регіонального фестивалю майстрів традиційного домашнього виноробства у номінаціях «вино червоне», «вино біле» та «вино рожеве» по с. Новоселівка і загалом по фестивалю були визначені. Призери  з с. Новоселівка були нагороджені грамотами Новоселівської сільської ради та цінними подарунками. Грамотами Саратської районної державної адміністрації та Саратської районної ради і цінними подарунками були нагороджені призери з районів, які вручали голова Сарадської РДА А.А. Лобан та заступник голови Одеської ОДА С.М. Шаталова.

Грамотами Новоселівської сільської ради та заохочувальними призами були також нагороджені учасники конкурсу вин, які не зайняли призових місць. Бурхливими оплесками присутні на фестивалі вітали переможців.

Новоселівський  сільський голова Г.П. Тетю також нагородила грамотами колектив Саратського РБК, творчі колективи та солістів, учасників концертної  програми фестивалю.         

Фестиваль завершився. Ще довго присутні спілкувались між собою, ділились враженнями щодо фестивалю. Бажаючі залишали свої записи у Книзі відгуків.

 

Саратський районний будинок культури


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 435 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024