Субота, 20.04.2024, 16:43
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Травень » 4 » Весняне свято виноробів.
10:44
Весняне свято виноробів.

1 травня в с. Новоселівка відбувся ІХ Регіональний фестиваль майстрів традиційного домашнього виноробства. Організаторами цьогорічного фестивалю традиційно виступили Новоселівська сільська рада, СВК «Победа» за фінансової підтримки  Саратської районної державної адміністрації та Саратської районної ради.

Ще здалеку було чути музику народного духового оркестру «Дружба» будинку культури с. Зоря.

Біля Новоселівського будинку культури у великих казанах на багаттях готувались традиційні національні страви – шурпа, курбан, мамалига. Представники споживчої кооперації організували торгівлю шашликами та іншою продукцією, була  представлена молочна та м’ясна продукція власного виробництва СВК «Дружба», хлібобулочні вироби ПП «Георгієв». Бажаючі могли скуштувати домашнього вина, яким щедро пригощали присутніх винороби. У фойє будинку культури місцеві жителі торгували знаменитою молдавською бринзою та молодняком птиці.

Місцевий краєзнавчий музей відкритий для відвідувань учасників та гостей фестивалю.

У святково прикрашеній демонстраційній залі розташувались виробники домашнього вина, запрошували скуштувати доброго бессарабського вина. Посеред зали на подіумі – традиційні атрибути для виготовлення вина.

А тим часом у спеціально відведеному приміщенні проходила процедура прийому  зразків домашнього вина для участі у конкурсі. Цього року було представлено понад сто тридцять зразків виноробної продукції.

І ось під урочисті звук фанфар почалася офіціальна частина. Ведучі – методист районного будинку культури Олеся Дадиченко та консультант відділу культури районної державної адміністрації Денис Дмитрик  урочисто відкрили ІХ Регіональний фестиваль майстрів традиційного домашнього виноробства.

Учасників та гостей фестивал привітали Новоселівський сільський голова Г.П. Тетью, голова СВК «Победа» І.К. Чеботарь, виконуючий обов’язки голови Саратської районної державної адміністрації Ю.П. Переправка, помічник-консультант народного депутата Україна А.І. Кіссе В.Г. Іожица, побажали присутнім - доброго весняного настрою, а конкурсантам – заслуженої перемоги.

Було представлено журі фестивалю, до складу якого увійшли знані та компетентні спеціалісти у сфері виноробства.

А тим часом дегустація  домашніх вин у демонстраційній залі набирала обертів.

Згодом розпочалась і концертна програма.

Зі сцени будинку культури учасників та гостей фестивалю вітали учасники художньої самодіяльності Новоселівського сільського будинку культури,  народний чоловічий ансамбль української народної пісні «Чумацький шлях» Михайлівського сільського будинку культури, який нещодавно відсвяткував 15-річний ювілей  від  дня створення колективу, виконавці з Татарбунарського та Арцизького районів. Святковий настрій у залі створювали гості фестивалю – ансамбль «Церенкуцеле» з с. Каплани району Штефан-Воде Республіки Молдова.  

Підійшов час оголошення підсумків роботи журі, яке повинно було вибрати найкращі вина за всіма параметрами. Цього року  переможці визначались у трьох номінаціях: «вино червоне», «вино рожеве» та «вино біле». Загалом на огляд журі представили свої вина 21 винороб з с. Новоселівка та 11 учасників з Саратського та Арцизького районів. Вперше центр розвитку та правової підтримки села під керівництвом О.О. Брюханової започаткував анкети на визначення призів глядацьких симпатій.

Переможці і призери ІХ Регіонального фестивалю майстрів традиційного домашнього виноробства у номінаціях «вино червоне», «вино рожеве» та «вино біле» виробників з  с. Новоселівка і загалом по районах були визначені.

Переможці з с. Новоселівка були нагороджені грамотами та цінними подарунками від Новоселівської сільської ради та СВК «Победа», переможці конкурсу загалом по районах були нагороджені грамотами та цінними подарунками Саратської районної державної адміністрації та Саратської районної ради. За підсумками голосування присутніх  було визначено і переможців призу глядацьких симпатій, які також отримали цінні подарунки. Всім членам компетентного журі було висловлено подяку.

Бурхливими оплесками присутні на фестивалі вітали переможців.

Свято домашнього виноробства завершилось. Ще довго присутні спілкувались між собою, ділились враженнями щодо фестивалю. 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 682 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024