Субота, 20.04.2024, 07:30
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Квітень » 18 » Великодні свята в бібліотеці.
16:16
Великодні свята в бібліотеці.

Є багато свят, які люблять зустрічати українці, Але одним з головних є весняне свято – Великдень. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію, любов.       До цього свята в Саратській районній бібліотеці відбулися заходи з циклу «Народні свята в Україні».

         Про історію одного з найбільших свят всіх християн, про   підготовку  до цього свята,  про те як шанують традиції вербної неділі, чистого четверга, які існують  види крашанок читачі – учні  2-А класу (класний керівник Кривцова Т.І)Саратського НВК ЗОШ І-ІІІ школа – гімназія) дізналися з  бесіди бібліотекаря Людмили Іванівни Нєдової «Барви Великодня». Діти декламували вірші, присвячені Великодню,  щиро ділилися розповідями про те, як святкують Великдень в їх родинах, промовляли  хором « Не я б’ю, верба б’є!», «За тиждень – Великдень! Недалечко – червоне яєчко». Юних читачів було  ознайомлено з книгою О. Соломченко «Писанки». Захід пройшов в теплій, дружній атмосфері.

         Без писанки не проходить жодне свято Великодня. Писанка – це свято у фарбах, це музика в кольорі, це радість і щастя. Для  учасників клубу «Джерело» бібліотекар Галина Михайлівна Маковецька  підготувало  до перегляду мультимедійну презентацію «Великодній ярмарок» та книжкову виставку «З воскресінням Христовим». Учасників клубу було познайомлено з легендами і міфами пов’язаними  з культом яйця, як то, що колись українські жінки – перш ніж сісти за розпис Великодніх яєць – довго молилися та постилися,  а у переддень навіть зберігали обітницю мовчати, настільки священним було для них  виготовлення писанок. Діти дізналися  про те, що українська писанка є шедевром декоративно-ужиткового мистецтва. ЇЇ оспівували  у віршах і творах українські поети й письменники. О. Довженко  говорив: "Писанка – це неповторне багатство. Його треба берегти, як безцінний скарб! Нам слід пишатися ним перед усім світом". Захід продовжився розповідями учасників клубу про народні звичаї та обряди святкування Великодня

         Продовженням народознавчого циклу «Барви Великодня» в Саратській бібліотеці був майстер - клас з декупажу святкової писанки, який провела викладач художнього класу КЗ « Саратська ДМШ»  Світлана Валеріївна Колісник. Звичай розмальовувати писанки та крашанки досить давній, має витоки з символічного значення яйця, яке майже у всіх народів світу вважалося джерелом життя, символом його початку. Учасників заходу навчали за допомогою  клею, пензлика,  гарних серветок прикрашати декоративне великоднє яйце таким вишуканим способом , яке може стати приємним сувеніром до свята для рідних і близьких. Адже, крашанки, виконані у техніці декупаж, виглядають надзвичайно гарно і ефектно. Діти самостійно творили красиві візерунки та фарбували крашанку різними способами. А бібліотекар Галина Михайлівна  Маковецька підготувала цікаву розповідь «Великодні писанки та пасхальні зайці»,  про історію писанок і зайців, процес їх виготовлення,  їх характерні особливості, орнаментальність. А діти також представили виставку своїх  виробів-сувенірів, послухали українські пісні «Писанка» і «Розмалюю писанку» та посмакували смачним чаєм з цукерками. 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 558 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024