Неділя, 28.04.2024, 15:50
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2013 » Жовтень » 14 » В управлінні Пенсійного фонду Украіни в Саратському районі відкрито “Єдине вікно”
00:15
В управлінні Пенсійного фонду Украіни в Саратському районі відкрито “Єдине вікно”

З 01.10.2013 року в управлінні Пенсійного фонду України в Саратському районі Одеської області прийом громадян проводиться за принципом «єдиного вікна». Зал з обслуговування громадян розташований за адресою: смт. Сарата, вул. Чкалова, 17(25), на 1 поверсі, каб. №15.
 Такий порядок обслуговування передбачено «Положенням про організацію прийому та обслуговування громадян за принципом «єдиного вікна», затвердженим Постановою правління Пенсійного фонду України від 21.02.2012 № 4-3. Громадяни, які звертаються у Пенсійний фонд, можуть з’ясувати свої питання в одному місці, без ходіння по кабінетах, і в будь який зручний для них час. До переліку послуг, які надаються в залі з обслуговування громадян, входять: – видача трудових книжок; – надання інформації з бази даних СПОВ; – надання інформації про сплачені страхові внески та набутий страховий стаж; – видача пенсійних посвідчень; – обслуговування громадян з числа військовослужбовців та деяких інших категорій громадян; – прийом документів для призначення та перерахунку пенсій, надання консультацій з питань пенсійного законодавства; – оформлення виплатних документів (допомога на поховання, недоотримана пенсія, виїзд за кордон), видача довідок про розмір пенсії; – консультації щодо різних аспектів пенсійного забезпечення: зміни в пенсійному законодавстві, можливість переходу на інший вид пенсії, розміри підвищень і доплат, порядок проведення призначення (перерахунку) пенсії і т.д. Саме такий спосіб обслуговування спростить отримання громадянами потрібної інформації, а робота управління стане більш відкритою і прозорою. Крім того, мусимо зазначити, що за перерахунком пенсії згідно ст.42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (перерахунок пенсії для працюючих пенсіонерів з добавленням стажу (заробітку) можна звертатись лише за таких умов: - набуття особою не менше 24 календарних місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії; - сплата підприємством, де працює особа, нарахованого єдиного соціального внеску за останній місяць та здача ним звіту до управління ПФУ. Тільки в такому випадку настає право на звернення пенсіонера за перерахунком по ст. 42. Доречно зазначити, що чинним законодавством встановлено загальний термін сплати єдиного соціального внеску – щомісячно до 20 числа за попередній місяць. Тому за даним перерахунком більшість громадян звертається саме 21-25 числа (після сплати внесків), що може призвести до утворення черги. Відповідно до ст.45 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пенсіонер нічого не втрачає по термінам перерахунку, навіть, якщо звернеться в період з 20 числа поточного місяця (після сплати внесків) до 15 числа наступного місяця, оскільки перерахунок призначеної пенсії провадиться з першого числа поточного місяця, якщо відповідну заяву з усіма необхідними документами подано до 15 числа включно, і з першого числа наступного місяця, якщо заяву з усіма необхідними документами подано ним після 15 числа. 

за матеріалами http://sarata-rda.odessa.gov.ua


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 490 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024