Субота, 20.04.2024, 14:58
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Грудень » 6 » В селищі Сарата встановлено меморіальну дошку загиблому учаснику АТО Максиму Кривиденку.
17:09
В селищі Сарата встановлено меморіальну дошку загиблому учаснику АТО Максиму Кривиденку.

6 грудня 2017 року, на будівлі Саратського НВК «Саратська школа-гімназія І-ІІІ ступенів» з’явилась ще одна меморіальна дошка   – загиблому в зоні АТО  мешканцю селища Сарата, випускнику школи  Максиму Кривиденку.

На урочисте відкриття зібралися керівництво та працівники органів влади району та селища, батьки, брат та сестри Максима Кривиденка, батьки  та родичі загиблих в зоні АТО Дмитра Сирбу та Геннадія Лиховида, учасники АТО, волонтери, військовослужбовці, громадськість селища, вчителі та учнівська молодь. 

Символічно, що дату заходу було приурочено до Дня Збройних Сил України.  Максим Кривиденко був  стрільцем 18-го батальйону 28-ї окремої механізованої бригади. Рідні та вчителі пригадують, що стати професійним військовим – було заповітною мрією Максима. У 2013 році він екстерном здав випускні іспити, щоб встигнути на весняний призов. Після проходження строкової служби і повернення з армії, поїхав до Києва де мав намір втілити свою мрію в життя. Проте восени 2013 року в столиці розпочалися акції протесту, які згодом переросли у революцію Гідності. Максим став активним учасником Євромайдану. У березні 2014 року вирушив до Криму, щоб допомагати українським військовим та проукраїнським активістам захищати державний сувернітет. Потрапив у полон, разом з іншими українськими активістами його вдалося звільнити. У квітні 2014 за мобілізацією продовжив виконувати військовий обов’язок у складі  28-ї окремої механізованої бригади, пройшов найгарячіші точки боїв  2014-2015 років. Після демобілізації одразу підписав контракт на проходження військової служби. 9 вересня  2017 в районі села Красногорівки Мар’їнського району Донецької області внаслідок мінометного обстрілу позицій українських військових отримав смертельні поранення. Загибель Максима Кривиденка стала величезною втратою для рідних і близьких  та  для багатьох мешканців Саратщини,  які прийшли проститися з героєм.

Після загибелі Максима минуло три місяці. Ще живі біль та спогади рідних та близьких. Ними поділилися батьки – Ігор Валентинович та Наталя Євгенівна Кривиденки.

«Біографія Максима Кривиденка -  це біографія справжнього Героя, який був послідовним у своїй відданості державі і  не побоявся стати поряд з тими, хто боронить Україну. Пам’ять про Максима буде завжди жити в серцях, як і пам’ять про тисяч інших героїв, які загинули на полях війни за незалежність України», - відзначив у своєму виступі голова райдержадміністрації Лобан А.А.  

Співчуття рідним Максима Кривиденка, Дмитра Сирбу та Геннадія Лиховида висловив у своєму виступі і голова районної ради  Переправка Ю.П. Шану та світлу пам’ять про наших героїв-земляків засвідчили у свої виступах  Саратський селищний голова Негодяєв А.Л., директор Саратської школи-гімназії Кудрявчеко Л.Р, військовий комісар Саратсько-Татарбунарського райвійськкомату Скрипник І.О., заступник командира в/ч А-2317 Любченко І.В., заступник голови ГО «Українська Бесарабія» Маковецька Л.В. Кожен виступ закінчувався словами «Слава Україні!», а у відповідь лунало «Героям слава!»

Урочистості  та проникливості заходу додали вірші та пісні, присвячені учасникам  АТО,  у виконанні учнів Саратської школи-гімназії та Саратського БК. Учасники мітингу запалили свічки, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих  та поклали квіти до меморіальних дощок Дмитра Сирбу та Максима Кривиденка.

З нагоди  Дня Збройних Сил України  керівництво району та громадськість також вшанували  військовослужбовців, які захищали нашу землю у роки Другої світової війни та поклади квіти до меморіалу воїнів, загиблих у тій війні.  «Приклад і досвід наших дідів та прадідів  є зразком для сьогоднішніх захисників нашої держави. Українська армія має славні бойові традиції, які наші військові продовжують і збагачують  у боях за свою державу. Слава українським воїнам і слава Збройним Силам України!», - відзначив у промові голова РДА Антон Лобан. 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 1419 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024