П`ятниця, 26.04.2024, 01:04
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Лютий » 15 » В селищі Сарата вшанували учасників бойових дій на території інших держав.
21:48
В селищі Сарата вшанували учасників бойових дій на території інших держав.

Сьогодні,  15 лютого, в Україні відзначається  28-а річниця виведення радянських військ  з Афганістану та День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

З нагоди  цієї дати  в селищі Сарата  відбулися покладання квітів до  меморіальної дошки загиблого в Афганістані Рогізного О.В. та до меморіалу  воїнів-інтернаціоналістів. У заходах взяли участь ветерани афганської війни,  матір загиблого – Рогізна М.Г., вдови воїнів-інтернаціоналістів, представники влади,  мешканці району.

Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року - 3340 днів (дев’ять років, один місяць, дев’ятнадцять днів).

Кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, – наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, – українець.

Зараз в Україні – понад 150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько 8-ми тисяч мають поранення, понад 6 тисяч є інвалідами. У складні для країни часи воїни-афганці проявили героїзм і мужність на Донбасі, де у боях загинуло більш як 70 воїнів, серед яких і перший заступник голови Української Спілки ветеранів Афганістану, Герой України легендарний Олег Міхнюк. Пройшовши пекло Афгану, мужній десантник загинув, боронячи незалежність і цілісність Батьківщини вже сьогодні...

Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця.

Про згубність будь-якої війни та вірність  військовому обов’язку воїнів-інтернаціоналістів,  які стали прикладом честі мужності та патріотизму для нинішніх захисників Вітчизни – воїнів АТО, говорили керівник апарату Саратської райдержадміністрації Кімліченко Л. В., селишний голова Негодяєв А.Л., голова Саратської районної Спілки  ветеранів Афганістану Хачин  Г.П.,  голова районної організації ветеранів України Сапунов І.Ф      Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять  загиблих   під час військових дій в Афганістані, учасників миротворчих операцій на території інших держав, померлих ветеранів Афганістану та  сьогоднішніх героїв, які загинули в на сході України.

Після мітингу  ветеранів Афганістану  було запрошено на  урочистий обід в кафе «Івушка».


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 449 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024