Вівторок, 16.04.2024, 15:40
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Червень » 28 » В селищі Сарата відзначили 22-річницю Конституції України
12:01
В селищі Сарата відзначили 22-річницю Конституції України

Цього дня у 1996 році на ранковому засіданні Верховна Рада України прийняла новий Основний закон країни - першу Конституцію незалежної української держави.

Конституція закріпила правові основи незалежної України, як правової демократичної держави, її суверенітет і територіальну цілісність і стала найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина,  Прийняття Основного Закону держави визначило шлях до цивілізованого демократичного світу,  сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. 

28 червня 2018 року, з нагоди Дня  Конституції України в селищі Сарата відбувся мітинг  та покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка.

Присутніх працівників органів влади та представників громадськості привітав голова районної державної адміністрації.  Лобан А.А. візначив роль Основного закону України для кожного громадянина та для держави в цілому, підкреслив необхідність неухильного дотримання норм і положень Конституції, яка має найвищу юридичну силу і становить ядро національної правової системи в  нашій державі.  Голова РДА  побажав мешканцям Саратщини  добробуту  та  миру, можливості  щасливо  жити у рідній країні і пишатися нею.  

Учасники  заходу поклали квіти до пам’ятника Тараса Шевченка – поета-пророка і духовного символу України.

26 червня 2018 року в районному будинку культури відбулися урочисті збори та святковий концерт з нагоди 22-ї річниці Конституції України.

В залі – керівники району, працівники органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, військовослужбовці, представники економічної та соціальної сфер району.

Учасників зборів  з 22-ю річницею Конституції України привітали голова Саратської районної державної адміністрації А.А. Лобан  та голова Саратської районної ради  Ю.П. Переправка. Вони відзначили виняткову роль Основного Закону у справі розбудови незалежної демократичної держави та житті кожного громадянина України.

В ході урочистостей Грамотою голови Одеської обласної державної адміністрації було нагороджено Михайлівського сільського голову Іванова І.Д., Світлодолинського сільського голову Проданова В.П. та Сергіївського сільського голову Тимохіну Л.В.

За особистий внесок у розбудову української держави, сумлінну працю та з нагоди 22-ї річниці Конституції України групу працівників економічної сфери району було нагороджено заохочувальною відзнакою голови Саратської районної державної адміністрації – наручним годинником, а  велику групу працівників органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, представників силових структур, військовослужбовців, працівників агропромислового сектору, охорони здоров’я, освіти та культури  було відзначено Грамотами Саратської районної державної адміністрації та Саратської районної ради.

У святковому концерті глядачів порадували солісти Кулевчанського СБК  Анастасія Кімуржі та Надія Стою, флешмоб «Молитва за Україну» показали члени хореографічного гуртка районного  будинку культури «Tur De Fors», а. також тріо «Любисток»  Плахтіївського СБК, народний ансамбль пісні і танцю «Мерцішор»,  народний сімейний вокально-інструментальний ансамбль «Сирбу-Плачинта» та солістка Новоселівського СБК Марія Дергач. Джазову композицію «Мода» на баяні виконав  керівник народного вокально-інструментального ансамблю «Сармати» Саратського РБК Михайло Костов, соліст Новоселівського СБК Юрій Плачинта на акордеоні віртуозно виконав інструментальну композицію на теми відомих пісень.  На завершення свята  під фінальну пісну «Україна»,  у виконанні Юрія Плачинти, учасники концерту піднялись на сцену.

Районний будинок культури


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 397 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024