П`ятниця, 26.04.2024, 06:10
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Березень » 13 » В селищі Сарата відзначили 204-річницю Великого Кобзаря
11:23
В селищі Сарата відзначили 204-річницю Великого Кобзаря

В історії кожного народу є імена, які уособлюють його славу, велич і національну гордість. Саме таким є для українців  ім'я безсмертного  поета, прозаїка, драматурга, художника, просвітителя  – Тараса Григоровича Шевченка.

Сьогодні, 9 березня 2018 року Україна відзначає 204-річницю з дня народження Великого Кобзаря.

9 березня в селищі Сарата  біля пам’ятника Т.Г Шевченка, незважаючи на незатишну дощову погоду, зібралося  напрочуд багато людей. Покласти квіти та вшанувати генія українського слова прийшли керівництво району та селища, громадськість, військовослужбовці, учнівська молодь.

Завдяки Тарасу Шевченку вічні скарби нашого народу - дума, пісня, балада гармонійно вплелися в загальнолюдську скарбницю світової культури.  Його твори перекладені багатьма мовами, їх знають у різних країнах світу.

 І, напевно, в Україні немає людини, яка  б не змогла процитувати бодай кілька рядків поета.  Пророчі слова Шевченка є актуальними до сьогодні. І це продемонстрували  під час своєрідного  поетичного флешмобу голова Саратської  райдержадміністрації Лобан А.А., керівники структурних  підрозділів райдержадміністрації та учениці Саратської школи-гімназії,   які декламували  уривки зі  знаменитого «Кобзаря».  

Після покладання  квітів до підніжжя пам’ятника поету, всі бажаючі мали змогу відвідати виставку дитячих поробок в КЗ « Саратський БДТ», приурочену до Дня народження Тараса Шевченка. Відвідуючи виставку,  голова райдержадміністрації Лобан А.А.   отримав у подарунок  невеличкий сувенір – зроблений дитячими руками  макет оспіваної у творах Тараса Шевченка  української хатинки.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 470 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024