Субота, 27.04.2024, 21:56
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2013 » Жовтень » 14 » В Саратському районі вперше пройшов фестиваль українського народного мистецтва "Козацька Бессарабія"
23:24
В Саратському районі вперше пройшов фестиваль українського народного мистецтва "Козацька Бессарабія"

12 жовтня 2013 року вперше на теренах півдня Одещини - в селі Михайлівка Саратського району відбувся фестиваль українського народного мистецтва «Козацька Бессарабія», присвячений Дню Українського козацтва. 
У святі взяли участь учасники козацьких громадськиих об’єднань, мешканці села Михайлівка, представники громадськості Саратського району районів Бессарабії.
 Вітаючи учасників фестивалю, голова райдержадміністрації відзначив, що дане свято - це сучасна спроба доторкнутися до нашого глибокого минулого,  дізнатися про героїчну спадщину наших пращурів. А село Михайлівка – одна із козацьких станиць, яка гостинно приймає гостей фестивалю, громада села дуже активно працює над відродженням своїх народних традицій. «Історія українського козацтва яскрава та багатогранна. Це і почесна служба по охороні кордонів Вітчизни, багата культура побуту, глибокі сімейні традиції українців, які зароджувалися саме з часів козацької доби. Перші підвалини української державності закладалися саме козацтвом, починаючи з Конституції Пилипа Орлика. Сьогодні ми відчуваємо себе їхніми спадкоємцями у творенні сучасної міцної, заможної, шанованої в світі Української держави. Традиційно День українського козацтва відзначається одночасно з великим православним святом – Покрови Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі й до інших днів це свято об’єднувало наш народ, живило його вірою в повсякчасне заступництво Божої матері за людський рід, добро та благополуччя на рідній землі. Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богородиця боронила український народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Саме тому в Україні це свято отримало другу назву – Козацька Покрова», - відмітив Коритний А.С. Привітав учасників фестивалю і народний депутат України Кіссе А.С., який нещодавно відзначив своє 55-річчя від Дня народження. Вітаючи Антона Івановича з ювілеєм голова райдержадміністрації Коритний А.С. подякував йому за підтримку та великий внесок у розвиток народних традицій мешканців Саратщини та подарував народному депутату України від імені громади Саратського району ікону Пресвятої Богородиці. Учасники фестивалю пройшли урочистим маршем вулицями села Михайлівка, поклали квіти до пам’ятника загиблим під час Великої Вітчизняної війни воїнам, після урочистої частини відбувся святковий концерт за участю фольклорних колективів Саратщини, Татарбунарського, Кілійського та Тарутинського районів народні гуляння і частування гостей фестивалю.  


за матеріалами http://sarata-rda.odessa.gov.ua


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 434 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024