Четвер, 25.04.2024, 09:41
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Червень » 19 » В Саратському районі відбулася виїзна розширена апаратна нарада обласної держадміністрації
09:09
В Саратському районі відбулася виїзна розширена апаратна нарада обласної держадміністрації

14 червня  2018 року  в Саратському районі, на експериментальному полі СФГ «Балкани» (Світлодолинської сільської ради),  перший заступник голови Одеської облдержадміністрації  Терещук О.Д.  провів виїзну  розширену  апаратну нараду облдержадміністрації, присвячену питанням початку  збиральної компанії в Одеській області.

У нараді взяли участь заступники голови ОДА Шаталова С.М., та Колебошин С.В., керівники структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади обласного рівня, голови райдержадміністрацій та керівники сільгосппідприємств.

Аргументуючи рішення про проведення апаратної  наради ОДА  в такому  дещо нетрадиційному  форматі Олександр Терещук відзначив:  «Ми повинні їздити до людей, бачити всі проблеми зсередини, і люди повинні  відчувати,  що в регіоні є влада, яка вирішує ці проблеми».  Перший заступник голови ОДА подякував  голові РДА Лобану А.А.   та керівництву фермерського господарства  за гостинність і добру  організацію заходу. 

Перед початком наради голова СФГ «Балкани» Златов Р.М. провів для керівництва області  імпровізовану екскурсію  на експериментальному полі, де господарство вирощує  різні сорти зернових культур, досліджує, які з них дають  кращі врожаї, з приводу чого  приймає господарські  рішення  та ділиться результатами цих досліджень з  науковцями-селекціонерами.

Як відзначив в  ході  апаратної наради  начальник управління аграрної політики ОДА Петрів І.М., господарства  південної частини області традиційно раніше розпочали жнива  ранніх зернових та зернобобових культур  Найбільші збиральні площі знаходяться в Саратському, Тарутинському, та Білгород-Дністровському районах, дещо менші  – понад 50 тис.га складають посіви в Арцизькому, Лиманському та Татарбунарському районах.

Однак, якщо по озимих культурах завдяки накопиченню зимової вологи прогнозуються  непогані врожаї, то цьогорічні погодні умов звели нанівець  очікування аграріїв по ярих  зернових.   У зв’язку з цим фахівці ООДА звернули увагу на необхідність застосування  наукового підходу  в питаннях вирощування врожаю.

Під час обговорення   питань щодо організації проведення жив перший заступник голови ОДА також звернув увагу та надав доручення відповідальним фахівцям  з питань  охорони праці та пожежної безпеки,  доручив  головам райдержадміністрацій відпрацювати з керівниками  сільгосппідприємств заходи щодо об’єктивного обліку врожаю, легалізації робочих місць та заробітних плат, сплати податків,  ефективності роботи фермерських господарств, які орендують землі закладів соціальної сфери тощо.

Згідно інформації  начальника управління із запобігання надзвичайним ситуаціям  Головного управління ДСНС України в Одеській області Кучера С.В.,   на Одещині  зберігається п’ятий рівень пожежної небезпеки.  Найбільшу загрозу становлять випадки загоряння сухостою – минулого року було зафіксовано понад 3 тисячі  таких випадків.  Як відзначив Теречук О.Д., головною причиною  негативної статистики є безкарність за такі правопорушення. У зв’язку з цим  перший заступник голови ОДА надав доручення керівництву правоохоронних органів та обласного управління ДСНС щодо посилення роботи щодо притягнення до відповідальності за спалювання стерні та розміщення соціальної реклами з протипожежних правил збирання та зберігання врожаю. 

Особливу увагу в ході  наради було приділено питанням протидії   рейдерським захопленням  та поглинанню сільгосппідприємств. Про статистику   випадків рейдерських атак на сільгосппідприємства в Одеській області   та  алгоритм протидії  захопленню землі та врожаю поінформував  заступник начальника Головного територіального управління юстиції в Одеській області Чердинцев Ю.Г.   На сьогодні за ініціативою голови ОДА Степанова М.В.  в області створено міжвідомчу комісію  з питань  захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню  та захопленню підприємств.  Роботу комісії  очолює  перший заступник голови ОДА Терещук  О.Д., який порадив  керівникам сільгосппідприємств у випадку рейдерських атак негайно  повідомляти  керівництво ОДА та отримати професійну допомогу оперативного штабу, а також відзначив, що важливим запобіжником  від рейдерських захоплень землі та посіяного врожаю  може бути державна реєстрація договорів на оренду землі. Про готовність захищати інтереси місцевих сільгоспвиробників та протидіяти  можливим рейдерським   захопленням на території Саратського району заявив і голова Саратської райдержадміністрації Лобан А.А.

Також в ході наради  Терещук О.Д. надав доручення керівникам  відповідальних  служб з інших порушених в ході наради питань, зокрема -   щодо збереження доріг та встановлення вагових комплексів та щодо встановлення контролю за оприскуванням посівів отрутохімікатами .

На завершення наради голова  райдержадміністрації Лобан А.А. подякував учасникам заходу за увагу та інтерес до нашого району та подарував  керівництву області символічний перший сніп з ланів Саратщини.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 349 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024