П`ятниця, 26.04.2024, 14:14
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Червень » 12 » В Саратській районній бібліотеці запрацював Самоорганізуючий учбовий простір
18:42
В Саратській районній бібліотеці запрацював Самоорганізуючий учбовий простір

​10 червня 2016 року  на базі Саратської районної бібліотеки (в відремонтованому  приміщенні читальної зали)  урочисто відкрився  Саморганізуючий учбовий простір (СОУП) за сприяння  районної влади та Благодійного фонду «Вільна освіта». У заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації  Ротар В.В., заступник голови районної ради  Небога О.І., засновники БФ «Вільна освіта» – депутати Одеської обласної ради  Віктор Баранський та Віталій Саутьонков та директор фонду  Станіслав Драгаєв, начальник відділу культури райдержадміністрації Колісник Н.А., директор  КЗ  «Саратська ЦБС» Тимошенко І.Д., вихованці Саратського районного БДТ», представники громадськості та  ЗМІ.

 Створення СОУПа в селищі Сарата – приклад спільної роботи районної вади та меценатів. Так ремонт приміщення проводився за ініціативою керівництва району за рахунок  районного бюджету.  8 коп’ютерів (моноблоків), обладнання та меблі  подаровані благодійним фондом. Як повідомили засновники фонду «Вільна освіта» Віктор Баранський та Віталій Саутьонков,  Сарата стала п’ятим районним центром,   після  Арцизького, Комінтернівського,  Овідіопольського  та Окнянського районів, де вже працюють подібні центри з дистанційного  навчання та  проведення освітніх  тренінгів для  дітей. 

Як відзначив заступник голови районної ради Небога О.С., керівники  району - голова райдержадміністрації Лев М.О.  та голова районної ради Райнов Б.І.  приділяють значну увагу розвитку  об’єктів  культурної сфери  району – будинків культури та сільських бібліотек. Зокрема, на переконання районної влади, бібліотеки сьогодні не можуть залишатися застарілими книжковими складами, а повинні стати сучасними осередками культури та джерелом отримання  необхідної інформації.  Саме з цією метою філії сільських бібліотек  районної  бібліотечної системи передаються на баланс сільських рад, у яких в процесі децентралізації з’являються відповідні повноваження з управління цими об’єктами та значно відповідні фінансові ресурси на розвиток соціальної сфери. 

Зі свого боку районна влада бере на себе зобов’язання щодо модернізації цих бібліотек,   оновлення книжкових фондів та  вирішення інших нагальних питань. Зокрема, учора в ході сесії районної ради депутати підтримали пропозиції райдержадміністрації щодо виділення з районного бюджету коштів на придбання комп’ютерів (200 тис.грн.) та придбання нової літератури (250 тис.грн.).  Відтак, найближчим часом, сільські бібліотеки  перетворяться на своєрідні міні-центри культури та самоосвіти на селі .

 Що ж до самоорганізуючого учбового простору в Саратській  районній бібліотеці - робота  вже починається. Незабаром тут запрацюють гуртки програмування, англійської мови, програми дистанційного та змішаного навчання,  також виявляються потреби дітей в інших освітніх програмах.

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 684 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024