Вівторок, 23.04.2024, 11:29
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2011 » Лютий » 1 » В районній державній адміністрації
23:28
В районній державній адміністрації
01 лютого 2010 року заступник голови районної державної адміністрації Ю.П. Переправка. провів чергову апаратну нараду районної державної адміністрації з керівниками управлінь, відділів районної державної адміністрації та керівниками державних територіальних підрозділів

Згідно порядку денного апаратної наради директор центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді О.Б. Осика звітував про створення та функціонування прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу. Так, станом на 01.01.2011 року, в Саратському районі створені та функціонують 9 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу, в які на виховання та проживання влаштовано 29 дітей.

Перша прийомна сім’я Кравченко (с. Над’ярне) в Саратському районі була створена в 2005 р., в якій на вихованні знаходяться 4 дитини, в 2006 р. створено дитячий будинок сімейного типу Римських (с. Крива Валка)- 8 дітей та прийомна сім’я Чеботаєвих (с. Введенка) -1 дитина, в 2007 р. створено 2 прийомні сім’ї : Чофу (с. Розівка) - 2 дитини та Вознюк (смт Сарата)- 2 дитини, у 2008 р. також було створено 2 прийомні сім’ї : Галинських (с. Петропавлівка) - 2 дітей, та Арнаутових (смт Сарата)- 3 дітей, у 2009 р. створена прийомна сім’я Чумаченко (с. Зоря) - 2 дітей, в 2010 р. - 2 прийомні сім’ї : Статирови (с. Ярославка) - 1 дитина, та Русєви (с. Сергіївка) - 4 дитини. Крім цього в 2010 році батьки з 6 прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу пройшли курс підвищення кваліфікації при Одеському ОЦСССДМ. Всі прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, які функціонують в Саратському районі, беруться під соціальний супровід з метою адаптації дитини в повній сім'ї, створення в ній позитивного психологічного клімату, забезпечення оптимальних умов життя та захисту прав дитини, створення можливостей для її розвитку шляхом надання комплексу якісних соціальних послуг.

Про хід виконання додаткових заходів щодо підвищення якості освіти в Саратському районі на виконання Указу Президента України від 20.03.2008 року №244 «Про додаткові заходи щодо підвищення якості освіти в Україні» доповів начальник відділу освіти райдержадміністрації В.В. Ходос.

Відповідно Указу Президента України від 20.03.2008р. № 244/2008 «Про додаткові заходи підвищення якості освіти в Україні», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 06.05.2008р. №282/А-2008 «Про затвердження заходів щодо створення належних умов для здобуття якісної освіти в Одеській області», розпорядження голови районної державної адміністрації від 09.06.2008р. № 226/А-2008 «Про затвердження заходів щодо створення умов для здобуття якісної освіти в Саратському районі» протягом 2010 року в Саратському районі збережено мережу закладів освіти, яка взагалі тривалий час залишається без змін з тим, щоб населення могло задовольняти культурно-освітні запити.

Всього загальноосвітніх навчальних закладів - 30 (в тому числі Пасічнянська ЗОШ І ст. тимчасово призупинена у зв'язку з відсутністю дітей шкільного віку), в них учнів - 5644, в них класів - 380, в тому числі: -1 ступеню - 4, в них класів - 5, учнів - 49;

- І-ІІ ступенів - 4, в них - 41, учнів - 456;

- І-ІП ступенів - 22, в них класів - 334, учнів - 5139.

Саратська вечірня (змінна) загальноосвітня школа ІІ-ІП ступенів, в якій навчається 202 учня. При дев'яти денних загальноосвітніх школах працюють навчально-консультаційні пункти Саратської вечірньої (змінної) школи ІІ-ІІІ ступенів. Діти навчаються в 9-12 класах.

Саратська дитячо-юнацька спортивна школа - 43 групи, в них -652 вихованця.

Саратський районний будинок дитячої творчості 64 гуртка, в них – 899 вихованців.

Саратський міжшкільний навчально-виробничий комбінат: 23 групи, в них - 355 учнів, які навчаються за профілями: тракторна справа, автосправа, кравці, оператори комп'ютерного набору, секретар-друкарка.

Михайлівська загальноосвітня спеціальна школа-інтернат для дітей з вадами розумового розвитку з контингентом 96 учнів, 9 класів.

31 дошкільний навчальний заклад, в них груп - 92, вихованців -1733.

Мережа дошкільних навчальних закладів в районі збережена, працює 31 дошкільний навчальний заклад. Відсоток охоплення дітей дошкільною освітою складає 63%. Продовжує функціонувати дошкільний навчальний заклад у с Пшеничне, який був відкритий 01 жовтня 2009 року. Заплановано будівництво дошкільного навчального закладу с.Сергіївка. Розроблено проектно-кошторисну документацію.

З метою задоволення потреб населення, з урахуванням демографічної ситуації здійснено реорганізацію Петропавлівської ЗОШ І-ІІ ступенів в загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів та реорганізацію Зорянської ЗОШ І-ІІІ ст. в Зорянський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ліцей». В районі продовжують функціонування 3 загальноосвітні навчальні заклади І ст., 4 загальноосвітні навчальні заклади І-ІІ ст., 3 навчально-виховні комплекси, 19 загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ст. та вечірня (змінна) школа ІІ-ІП ст. Тимчасово призупинено роботу Пасічнянської ЗОШ І ступеню, у зв'язку з відсутністю дітей шкільного віку. Необґрунтованого закриття закладів освіти немає.

В районі функціонує Саратська вечірня (змінна) школа ІІ-ІП ступенів, в якій навчається 202 учня. При дев'яти денних загальноосвітніх школах працюють навчально-консультаційні пункти Саратської вечірньої (змінної) школи ІІ-ІП ступенів. Діти навчаються в 9-12 класах.

Закладами освіти постійно проводиться робота щодо забезпечення охоплення загальною середньою освітою дітей відповідного віку, насамперед безпритульних і бездоглядних дітей. В рамках рейду «Урок», на виконання ст.35 Закону України «Про освіту», Інструкції з обліку дітей і підлітків шкільного віку проводяться заходи щодо повернення до школи дітей, які з різних причин покидають навчання. На даний час п'ятеро учнів не відвідують школу у зв'язку з невиконання батьками своїх обов'язків. Працівниками шкіл систематично проводиться робота щодо залучення учнів, які епізодично відвідують навчання.

Відповідно до п.6. розпорядження голови Саратської райдержадміністрації від 21.09.2010 №329/А-2010 «Про організацію та проведення в районі у 2010 році Всеукраїнського рейд у «Урок» відділом освіти райдержадміністрації видано наказ від 21.09.2010 №314 «Про проведення Всеукраїнського рейду «Урок» з 1 вересня по 15 грудня 2010 року». Згідно вищезазначеного розпорядження відділ освіти щомісяця надавав інформацію службі у справах дітей райдержадміністрації про проведену роботу закладами освіти району по даному питанню. На підставі складених актів про невідвідування учнями школи складено та подано клопотання до служби у справах дітей та кримінальної міліції у справах неповнолітніх.

З 1 вересня по 15 грудня 2010 року закладами освіти району проводились відповідні заходи з метою виявлення та залучення учнів, які пропускають навчання без поважних причин; недопущення пропусків навчальних занять.

Відділом освіти та закладами освіти разом з кримінальною міліцією та службою у справах дітей продовжується робота щодо повернення таких дітей до навчання. Дане питання постійно тримається на контролі.

З метою змістовного проведення дозвілля учнів, сприянню здобуттю позашкільної освіти у школах району створено 108 різноманітних гуртків, секцій, в яких навчається 1742 учня. В районі функціонує 2 позашкільних заклади: Будинок дитячої творчості (далі - БДТ), Дитячо - юнацька спортивна школа (далі -ДЮСШ).

У БДТ працює 63 гуртка, де виховується 884 учня. Гуртки працюють за такими напрямками: науково - технічний-9, туристсько-краєзнавчий-9, спортивно-оздоровчий-5, художньо-естетичний-35, гуманітарний-1, еколого- натуралістичний-4, соціально – реабілітаційний. При загальноосвітніх навчальних закладах працюють філії БДТ. У ДЮСШ працює 49 груп, в них - 660 учнів. Діти займаються у секціях футболу, волейболу, вільної боротьби. Працюють філії ДЮСШ при загальноосвітніх навчальних закладах. У Саратському районі відділення Малої Академії Наук (МАН) функціонує на базі Саратського районного будинку дитячої творчості. Всього у МАНІ працюють 12 кандидатів із 3 шкіл району (Плахтіївський НВК «ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів - гімназія », Петропавлівська ЗОШ І - III ст., Старосільська ЗОШ І - III ст.)

В школах проводиться рання діагностика обдарованості дітей, учнів заохочують для росту і розкриття свого таланту шляхом участі у роботі гуртків, секцій, різноманітних конкурсах, заходах.

З метою забезпечення рівного доступу учнів до якісної освіти в 17 школах району відкрите профільне навчання для 10,11 класах.

Також, при Саратському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті (далі - МНВК) створено освітній округ з профільного та допрофесійного навчання старшокласників за профілями: автосправа, тракторна справа, швейна справа, оператор комп'ютерного набору, секретар-друкарка. Станом на 01.09.2010 в МНВК навчається 354 учня 10-11 класів шкіл району. Підвіз дітей до навчання здійснюється за програмою «Шкільний автобус». Харчуються учні у буфеті.

У закладах освіти району побудовано пандуси (в межах необхідності) для дітей з особливими освітніми потребами з метою здобуття ними якісної освіти. Для дітей, які не можуть відвідувати загальноосвітні навчальні заклади за станом здоров'я організовано навчання за індивідуальною формою (27 учнів - станом на 12.01.2011).

Якість освіти залежить від професіоналізму вчителя. Відділом освіти створюються всі умови для підвищення фахового рівня педагогічних працівників району. Так, протягом 2010 року курси підвищення кваліфікації при Одеському обласному інституті удосконалення вчителів пройшли 165 педагогічних працівників за різними формами навчання: очні 24 доби - 85 вчителів, двотижневі курси - 14 вчителів, стажування за індивідуальним планом - 15 вчителів, постійно діючі для вчителів, які викладають в закладах з національним складом учнів — 3 вчителів, виїзні для вихователів дошкільних навчальних закладів — 37 вихователів. За кордоном курси підвищення кваліфікації пройшли 7 вчителів: у республіці Болгарія - 1 вчитель, у республіці Молдова - 6 вчителів. При ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» в м. Києві пройшли курсову перепідготовку методистів КУ «Саратський РМК з питань освіти», 1 методист КЗ «Саратський БДТ» та директор КЗ «Саратська ДЮСШ».

Також, у між курсовий період для педагогічних працівників усіх категорій проводяться різні тренінги, круглі столи та семінари.

Всі заклади освіти району І-ІП ступенів (22 заклади), 4 заклади І-ІІ ступенів, Саратський МНВК, БДТ забезпечено комп'ютерними класами. 15 закладів освіти (Зорянський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ліцей», Михайлівська ЗОШ І-ІІІ ст., Долинська ЗОШ І-ІІІ ст., Саратська ЗОШ І-ІІІ ст., Новоселівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ліцей», Плахтіївська ЗОШ № 1 І-ІІ ступенів, Плахтіївський НВК «ЗОШ №2 І-ІІІ ст. — гімназія», Плахтіївська ЗОШ №3 І-ІІІ ст., Мирнопільська ЗОШ І-ІІІ ст., Успенівська ЗОШ І-ІІІ ст., Кривобалківська ЗОШ І-ІІІ ст., М-Новоросійська ЗОШ І-ІІІ ст., Ярославська ЗОШ І-ІІІ ст., Розівська ЗОШ І-ІІІ ст., Кулевчанська ЗОШ I- ІІІ ст.) підключено до бездротового високошвидкісного інтернету. Саратський міжшкільний навчально-виробничий комбінат підключено до мережі Інтернет (Укртелеком «ОГО»).

В 2010 році здійснювалось завезення підручників для 2 -их та 10-их класів. Всі підручники, які за обласною рознарядкою були направлені в район були своєчасно доставлені в навчальні заклади району.

З обговорених питань наради заступник голови районної державної адміністрації Ю.П. Переправка надав конкретні доручення, призначив виконавців та визначив терміни їх виконання.

Сайт Саратской РДА


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 837 | Добавил: rybkas | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024