Четвер, 25.04.2024, 10:20
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Вересень » 8 » В Одеській ОДА обговорили шляхи вирішення проблеми села Пасічне
13:48
В Одеській ОДА обговорили шляхи вирішення проблеми села Пасічне

Схему передачі села Пасічного, яке знаходиться між Саратським та Тарутинським районом мають затвердити за тиждень. Вже понад 15 років сторони не можуть визначитися, кому має підпорядковуватися населений пункт. Про це йшлося на нараді за участі всіх представників конфлікту та очільника ОДА Максима Степанова.

Востаннє проблему розглядали навесні цього року, але відпрацьований механізм передачі села від Тарутинського району Саратському досі не діє. Райони ніяк не можуть визначити площу ділянки, яку мають віддати, та розмір земельних паїв, що отримають мешканці села. Наразі мова йде про 2000 га, але, за словами представників Саратського району, цього замало, щоб Пасічне нормально розвивалося, та вимагають вдвічі більше. Проте сусіди на це не погоджуються.

«Я гадаю треба знайти компроміс. Так керівництво Тарутинського і Саратського районів мають погодити за тиждень всі схеми , із картами та всіма матеріалами, аби ми поставили крапку в цьому питанні. Щоб те рішення, яке ви винесете на сесію, було підтримано всіма. Прошу обидва райони подумати, як цю проблеми вирішити, адже в селі понад 400 людей, які мають нормально жити!» - наголосив Максим Степанов.

Проблема виникла через складну ситуацію із ДП «Чорноморске», розташоване в селі Пасічне. З радянських часів це був військовий колгосп, але в 2011-му Кабмін зробив підприємство державним та передав його Міністерству агрополітики. У підсумку ДП отримало у тимчасове користування землі полігону «Тарутино», який знаходиться на балансі Міноборони, і в постійне користування ділянку майже на 130 га, де розташоване село Пасічне. Все це призвело до того, що населений пункт територіально знаходиться в Тарутинському районі та сплачує там податки, але адміністративно підпорядковується Саратському.

Більш того, люди роками не можуть приватизувати землю, оскільки вона знаходиться на балансі ДП «Чорноморске». В середині 2000-х підприємство визнали банкрутом, та наразі триває процедура санації, тож будь-яка передачі землі за законом не можлива. Також через юридичні колізії у мешканців села є проблеми із користуванням ЛЕП та водогоном.

Наразі зрушити питання з місця має саме передача землі між районами. Після цього рішення мають винести на сесію Саратської райради, яка має відбутися вже наприкінці вересня.

Прес-лужба Одеської ОДА


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 444 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024