Четвер, 25.04.2024, 00:19
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Травень » 4 » В ЄДНОСТІ НАША СИЛА! Як сільгосппідприємства Саратщини підтримують сільську молодь у прагненні здобувати вищу освіту.
14:17
В ЄДНОСТІ НАША СИЛА! Як сільгосппідприємства Саратщини підтримують сільську молодь у прагненні здобувати вищу освіту.

Теорія і практика в підготовці висококваліфікованих фахівців з менеджменту і адміністрування у вищих навчальних закладах мають йти пліч-о-пліч. Засвоєння отриманих на лекційних і практичних заняттях знань та вмінь, а також апробація отриманих навичок в умовах конкретного підприємства, є надзвичайно важливою складовою процесу формування сучасного конкурентоспроможного менеджера. Саме тому, навчальними планами вітчизняних вишів передбачено навчальні та виробничі практики.

Особливо актуальним це питання було і залишається для вищих навчальних закладів аграрної освіти. Не є винятком і Одеський державний аграрний університет. Всі студенти економічного факультету, які навчаються за напрямом підготовки «менеджмент» в галузі знань «управління і адміністрування», виконують свої наукові роботи за матеріалами реально існуючих сільськогосподарських підприємств, на яких вони проходять виробничі практики з дисциплін, що передбачені навчальним планом.

Під час проходження виробничої практики майбутні менеджери знайомляться з умовами праці керівників різних структурних підрозділів, правилами внутрішнього трудового розпорядку; посадовими інструкціями працівників; положеннями про структурні підрозділи (служби та відділи); аналізують робочі місця керівників, оцінюють відповідність цих умовах положенням наукової організації управлінської праці; виявляють стилі керівництва, яких дотримуються управлінці конкретного підприємства; визначають, які технології управління персоналом вони використовують.

Ефективність управлінського процесу залежить від правильної побудови організаційної структури управління підприємством. Студенти аналізують існуючу структуру управління, яка формується на основі штатного розкладу, оцінюють якісний склад управлінських кадрів підприємства. Використовуючи сучасні методики стратегічного аналізу, розробляють різноманітні стратегії; здійснюють маркетингові дослідження відповідних ринків та розробляють комплекс маркетингових заходів для підприємств, які реалізують свою продукцію на цих ринках.

З розумінням і ентузіазмом ставляться до наших студентів керівники сільськогосподарських підприємств Одеської, Миколаївської, Вінницької, Херсонської та інших областей, які приймають їх у себе для проходження виробничої практики.

Економічний факультет ОДАУ в цілому, та кафедра менеджменту, зокрема, висловлюють щиру вдячність таким керівникам сільськогосподарських підприємств Саратського району Одеської області як: Саламаха Василь Дмитрович (СВК «Родина»), Златов Радослав Миколайович (СФГ «Балкани»), Чіклікчи Георгій Гаврилович (СВК «Дружба»), Стоянов Сава Хомич (ПАТ «Долинка»), Ходос Геннадій Васильович (ТОВ “Яровит”).

Ці люди, протягом останніх двадцяти років, підтримують сільську молодь свого району в прагненні здобувати вищу освіту, щоб вона за допомогою отриманої кваліфікації могла розвивати українське село, щоб жити достойно на своїй землі. Адже наша молодь розумна, талановита, енергійна.

Ми вдячні всім тим керівникам сільськогосподарських підприємств, хто допомагає нам готувати сучасних менеджерів, хто ділиться з нашими студентами своїм практичним досвідом, надає їм можливість відчути безпосередньо на собі, у чому полягає робота керівника, менеджера, управлінця, в сучасних непростих умовах і надзвичайно динамічному зовнішньому середовищі. В цьому проявляється ваша мудрість і далекоглядність! Це дійсно турбота про наше майбутнє, це дійсно підтримка нашої молоді, це інвестиції в наш інтелектуальний потенціал!

Випускники економічного факультету ОДАУ спеціальності «менеджмент» крокують впевнено в доросле життя, отримавши хорошу теоретичну і практичну підготовку. На світлинах представлено фотоматеріали з проходження виробничої практики, захисту дипломних робіт та випускного вечора студентів ОДАУ, які народились і виросли в с. Плахтіївка Саратського району Одеської області: Марії Саламахи, Подуст Інни, Чемериса Ігоря, Середи Антоніни та в с. Зоря – Златова Ігоря, Янєвої Любові та Янєвої Анастасії.

Незважаючи на соціально-економічні проблеми в суспільстві і не завжди сприятливі погодні умови, керівники сільськогосподарських підприємств, своєю нелегкою працею сприяють забезпеченню країни продовольством, створенню робочих місць для селян, розвитку соціальної інфраструктури в сільській місцевості, дбають про землю, формують імідж України на світовому ринку як експортера високоякісної сільськогосподарської продукції.

Для аграрних вузів і сільськогосподарських підприємств взаємодія і співпраця мають стратегічне значення. Спільними зусиллями вирішуються складні проблеми розвитку сільськогосподарського виробництва на сучасній інноваційній основі, виводиться на якісно новий рівень система управління підприємствами з використанням сучасних методів менеджменту та маркетингу, досягаються істотні результати в справі підготовки і підвищення кваліфікації фахівців.

Сучасні умови господарювання ставлять перед вітчизняними аграріями безліч питань і завдань, відповіді на які можна знайти тільки в процесі діалогу практиків, науковців, державних службовців та громадських діячів. В єдності наша сила!

Галина Запша,

д.е.н., професор, завідувач кафедри менеджменту

Оксана Мельничук,

к.е.н., доцент кафедри менеджменту,

Людмила Лопотан,

к.е.н., доцент кафедри економічної теорії і економіки підприємства

Одеський державний аграрний університет

Марія Саламаха під час захисту дипломної роботи за матеріалами СВК «Родина». Випускниця 2016р. Спеціальність «Менеджмент».

 

Антоніна Середа, Ігор Чемерис, Інна Подуст. Випускники 2016 р. Спеціальність «Менеджмент»

 

Янєва Анастасія, студентка 3 курсу, спеціальність «Менеджмент» під час виробничої практики в СВК «Дружба», 2017 р.

 

Янєва Любов, студентка 4 курсу, спеціальність «Менеджмент» під час виробничої практики в СВК «Дружба», 2016 р.

 

Ігор Златов, магістр з менеджменту організацій і адміністрування, випускник 2017 р. 2017 р

 

Володимир Возіян, студент 4 курсу, спеціальність «Менеджмент» під час виробничої практики в ТОВ «Яровит», 2017 р.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 468 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024