Четвер, 25.04.2024, 19:53
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2012 » Грудень » 21 » В бібліотеках відбулась довгоочікувана подія
00:23
В бібліотеках відбулась довгоочікувана подія

19 грудня в центральній районній бібліотеці, районній дитячій бібліотеці, бібліотеках - філіях сіл Плахтіївка та Зоря комунального закладу «Саратська ЦБС» відбулися урочисті церемонії з нагоди відкриття центрів вільного доступу до Інтернету програми «Бібліоміст» та демонстрація нових бібліотечних послуг, які відтепер безкоштовно та безперешкодно доступні громаді Саратського району.

За рахунок гранту доставлено та встановлено 15 персональних комп’ютерів, 15 веб-камер із навушниками та мікрофонами, 4 обладнання сканер – принтер, 4 обладнання для Wi – Fi зв’язку, 4 комплекти обладнання для створення локальної мережі, ліцензоване програмне забезпечення

«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. Для сприяння досягнення цілей програми корпорація Microsoft безкоштовно передала публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 9 мільйонів доларів США.

Проект «Бібліміст» покликаний перетворити публічні бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль бібліотек в українському суспільстві. Це чотирирічна програма, серед основних завдань якої – покращення доступу населення до інформації шляхом обладнання публічних бібліотек технікою; навчання бібліотекарів з метою підвищення якості послуг для відвідувачів; розвиток спроможності бібліотек представляти свої інтереси та отримувати необхідні громаді ресурси; формувати у суспільстві розуміння ключової ролі бібліотек і необхідності їх підтримки.

На заходах були присутні почесні гості: Анатолій Семенович Коритний – голова Саратської районної державної адміністрації, Віктор Степанович Чемерис голова Саратської районної ради, : Ірина Войцеховська – координатор по співпраці з бібліотеками програми «Бібліоміст», Дар’я Стулова - регіональний представник програми «Бібліоміст» у Одеській області, Анатолій Броніславович Сухарський – начальник відділу культури та туризму Саратської районної державної адміністрації, Георгій Гаврилович Чиклікчи – голова СВК «Дружба», Юрій Васильович Небога - сільський голова с.Плахтіївка.Їм було надано почесне право перерізати стрічки.

В цей святковий день до бібліотек завітали читачі, користувачі, друзі та партнери, щоб розділити радість події – відкриття центрів вільного доступу до Інтернету.

Відкривалися свята розповіддю про минуле та сучасне наших бібліотек, які демонструвалися у вигляді відеофільму та показу слайдів.

Директор комунального закладу «Саратська ЦБС» Ірина Дмитрівна Тимошенко розповіла, про зміни які відбулися в бібліотеках, при підготовці до відкриття центрів вільного доступу до мережі Інтернет та щиро подякувала усім, хто підтримав та допоміг у реалізації проекту.

Працівників бібліотек, користувачів та всіх учасників привітали теплими словами голова Саратської районної державної адміністрації Анатолій Семенович Коритний, голова Саратської районної ради Віктор Степанович Чемерис, начальник відділу культури та туризму Саратської районної державної адміністрації Анатолій Броніславович Сухарський.

Також з вітальним словом виступили: голова СВК «Дружба» Георгій Гаврилович Чиклікчи, сільський голова с.Плахтіївка Юрій Васильович Небога, які вручили бібліотекам цінні подарунки.

Слово вдячності пролунали також від користувачів бібліотеки, що вже мали змогу оцінити переваги послуг.

Директор Одеської обласної універсальної бібліотеки ім. М.Грушевського Юліана Сергіївна Амельченко за допомогою Інтернету зателефонувала щоб привітати всіх зі святом, висловила слова подяки всім хто підготував та реалізував проект та підкреслила ті важливі зміни в діяльності бібліотек з відкриттям центрів вільного доступу до Інтернету.

Під час заходів бібліотеки презентували нові безкоштовні послуги бібліотеки: отримання та надіслання електронних листів, спілкування у програмі «Skape», пошук друзів та однокласників через соціальні мережі, покупка товарів.

Право першого користувача було надано голові Саратської районної державної адміністрації Анатолію Семеновичу Коритному, який електронною поштою відіслав лист - подяку директору програми «Бібліоміст» Матею Новаку.

Більш двадцяти років родина Романець із села Плахтіївка не бачила свого племінника. І ось нарешті відбувся довгоочікуваний відео - сеанс зв’язку з містом Чикаго (США).

Відкриття центрів вільного доступу до Інтернету – важливий крок в розвитку бібліотечної справи Саратщини.

Отож, віднині мешканці Саратського району матимуть змогу в бібліотеках вільно, безкоштовно та безперешкодно користуватись послугами Інтернету.


Інформація з сайту Саратської РДА


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 681 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024