П`ятниця, 03.05.2024, 20:44
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2015 » Січень » 23 » Урочистості з нагоди Дня Соборності України
15:33
Урочистості з нагоди Дня Соборності України

Україна відзначає 96-ту річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.  З нагоди державного свята – Дня Соборності України в селищі Сарата відбувся урочистий мітинг за участю   представників  органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, працівників  підприємств, установ, організацій та  громадськості району.

   Мітинг пройшов у  вигляді історичного екскурсу в часи революційних подій 1917-1918-го років, коли на території сучасної України на уламках двох імперій - Російської і Австро-Угорської -  сформувалися  Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіки.

         Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії УНР, унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднаннями дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу».

 І хоча ця спроба об’єднати Україну була нетривкою і невдовзі окремі частини українських земель знову опинились у складі різних держав, ті вікопомні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї.

        Це був один з найпрекрасніших моментів нашої історії. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.

     У розмаї жовто – синіх знамен 22 січня 1990 року наші сучасники, символізуючи соборність нашої держави,  поєднали живим ланцюгом злуки Схід і Захід України.

       Сьогодні,  ми постали перед новою загрозою  війни проти української державності. Але, незважаючи на сьогоденні трагічні події, віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

 

       На знак вшанування всіх борців за самостійність та незалежність України, учасники мітингу поклали квіти до пам’ятника  духовного лідера українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. 

 

 

З 19 по 22 січня в Саратському НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів-гімназія» з до Дня Соборності та Свободи України» з метою виховання патріотичного ставлення до історії українського державотворення було проведено низку заходів.

     Зокрема, завідуюча шкільною бібліотекою Саламаха О.В. разом  з представником районної бібліотеки Парфутою В.П. підготували книжкову виставку  «Соборність України: символ свободи та єднання України» та вікторину для  чителів: «Моя країна – Україна.

Вчителями української мови та літератури  був організований конкурс читців: «Ми діти твої, Україно».

Вчителі школи покладали квіти до пам’ятника Т. Г. Шевченка.

22 січня 2015 року провели конференцію для вчителів - предметників та класних керівників під назвою: «Соборна Україна: від ідеї до життя». 

     Було організовано перегляд документального фільму «Соборність України», презентації учнів 10-А класу « Україна - єдина країна».

 

http://sarata-rda.odessa.gov.ua/


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 664 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
avatar
1 Skoba • 00:09, 01.02.2015
Всё равно совок..
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024