П`ятниця, 17.05.2024, 14:20
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2019 » Серпень » 27 » Урочисті збори та святковий концерт до Дня правпору України та Дня Незалежності України
15:58
Урочисті збори та святковий концерт до Дня правпору України та Дня Незалежності України

23 серпня  в селищі Сарата  на  території районного фізкультурно-оздоровчого комплексу відбувся мітинг з нагоди Дня Державного Прапора України.

Під звуки державного Гімну України у виконанні зведеного хору  педагогів КЗ «Саратська ДМШ», народних колективів «Чумацький шлях» та «Сузір’я» Михайлівського СБК та учасників художньої самодіяльності району було урочисто піднято Державний Прапор України.

Зі святом присутніх привітали голова Саратської районної державної адміністрації А.А. Лобан та голова Саратської  районної ради Ю.П. Переправка.

«Сьогодні Сарата  майорить синьо-жовтими прапорами.  І нехай так буде завжди.  Я вірю, що  пройде небагато часу і Державний Прапор України замайорить над  Донецьком і Лунськом, над Севастополем і Сімферополем. І я бажаю,  щоб кожного разу,  коли підійматиметься наш стяг, кожен з вас  відчував гордість за свою державу  - Україну, і за наш український народ» - відзначив голова РДА Лобан А.А.

Святкова хода до Дня Державного Прапора України. Колона з 10-метровим Державним Прапором України пройшла головними вулицями селища Сарата.

Фоторепортаж

 

24 серпня 2019 року, Україна відзначала 28-у річницю  Незалежності України.

Прагнення до свободи – визначальна цінність українців, що давала наснагу і сили залишатися собою в часи бездержавності. Ухвалення у 1991 році Акта проголошення Незалежності України стало логічним завершенням процесу українського державотворення, тисячолітні традиції якого мають  витоки у попередніх етапах  часів  Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, Великого Князівства $CUT$Литовського, Козацької держави, Української держави початку ХХ століття.  Тож 24 серпня 1991-го фактично відбулося відновлення державної незалежності України, яке увінчало тривалий шлях Українського народу до самостійності.

Постання на карті світу  суверенної України відіграло вирішальну роль у розпаді СРСР та остаточному руйнуванні комуністичної тоталітарної системи. Це стало початком відліку нового етапу розвитку демократичної сучасної Української держави.

У 2013–2014 роках під час Революції Гідності українці відстояли ще й європейський шлях розвитку і засвідчили готовність боротися за нього як за самостійне право вибору та свободи. Натомість Росія, втративши можливість контролювати та використовувати нашу державу, вдалася до злочинної військової агресії. Вона анексувала Автономну Республіку Крим і території східних областей України.

У 2014-му Україна, попри перевагу ворога, зупинила подальше вторгнення агресора,  зберегла державність і продовжує рух в напрямі європейської інтеграції. Але ця війна триває і досі.

Сьогодні незалежність України – запорука вільного розвитку держав і народів Європи і головна перешкода для російського імперіалізму, якому для розгортання потрібне поглинання України, її матеріальних та людських ресурсів.

З  нагоди  28-ї річниці Незалежності України  в селищі Сарата відбулося покладання квітів до пам’ятника Т. Г.  Шевченка. У заході взяли участь  керівництво району та селища,  працівники установ та організацій, представники  громадських організацій, мешканці районного центру.

Голова райдержадміністрації Лобан А.А.  привітав присутніх Днем Незалежності,  та відзначив роль   цього  свята для України як держави  та кожного її громадянина.  

Учасники мітингу  вшанували видатного  поета, духовного провідника української нації  Т.Г. Шевченка та поклали  квіти до підніжжя пам’ятника Кобзарю.

В районному будинку культури відбулися урочисті збори та концерт, присвячені 28-й річниці Незалежності України.

Учасників зборів тепло привітали голова Саратської районної державної адміністрації А.А. Лобан та голова Саратської  районної ради Ю.П. Переправка.

З нагоди свята кращих представників різних сфер економіки району було нагороджено Почесними грамотами Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради, грамотами Саратської районної державної адміністрації, Саратскої районної ради та Саратської селищної ради.

«Я впевний , що кожен з вас хто сьогодні прийшов на це свято що тримав в руці синьо-жовтрий прапор,  тримає Україну у своєму серці, вірить у нашку державу і у її майбутнє. Бажаю всім нам процвітання,  щоб  кожен з нас своєю щоденною працею примножував славу України», - зазначив голова РДА Лобан А.А.

У святковому концерті взяли участь солістки Саратського РБК Олена Яценко та Світлана Урсул, вихованці Саратської ДМШ Богдан Христюк та Ганна Полторак, дует у складі Іванни Саламахи та Людмили Кошельник і вокальний ансамбль «Modern Kits»  Плахтіївського СБК, народні колективи «Хоро», «Камчик» та «Янка» Зорянського СБК, народні колективи «Чумацький шлях» та «Сузір’я» Михайлівського сільського будинку культури.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 298 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024