П`ятниця, 26.04.2024, 01:57
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Жовтень » 16 » Урочисті заходи з нагоди святкування храмового дня в селищі Сарата
13:28
Урочисті заходи з нагоди святкування храмового дня в селищі Сарата

Традиційно вранці відбулися  покладання квітів до знакових в селищі пам’ятних місць – до пам’ятника Пастору Ігнацу Лінду, до меморіальної дошки загиблого в Афганістані Олександра Рогізного, пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам, до меморіальних дошок загиблих в зоні проведення АТО Дмитра Сирбу та  Максима Кривиденка, до меморіалу воїнів, загиблих у Другій світовій,  та  на старому Лютеранському  кладовищі.  Тут  відбулося офіційне відкриття пам’ятного об’єкту та встановлено інформаційний стенд про відновлення Лютеранського кладовища.

Нагадаємо, наприкінці  вересня  група ентузіастів повернула на лютеранський цвинтар  понад 100 надгробків , які всередині минулого століття були використані радянською владою як будівельний матеріал для  огорожі на одному з  місцевих підприємств. До акції долучилися представники громадських організацій «Злагода», «Пульс громади», «Українська Бесарабія», «Молодь Саратщини», небайдужі  підприємці та мешканці селища Сарата, селищна рада.

Увечері, в ході урочистих зборів селищний голова Негодяєв  А.Л  вручив  ініціаторам цієї акції  краєзнавцю Узунову П.І. та керівнику  районного міжнаціонально-культурного товариства «Злагода» Клим Л.М.  Подяку від Почесного консульства ФРН в Одесі та примірники видань з історії бессарабських німців.

Подякував громадським активістам за  роботу  щодо  відновлення історичної пам’яті та справедливості і голова  райдержадміністрації   Лобан А.А. «Цілком справедливим є вислів про те, що без минулого нема майбутнього. Тому   робота активістів щодо повернення до своїх першоджерел Сарати є дуже важливою», - відзначив Антон Лобан.

У вітальному слові голова  РДА також висловив  вдячність  працівникам  селищної ради, комунгоспу, підприємцям, які наповнюють бюджет селища та району і дають змогу забезпечувати  життєдіяльнсть селища  та облаштовувати  його.

 «Хотів би побажати всім мешканцям Сарати міцного здоров’я та миру, а селищу  - подальшого розвитку. Щоб Сарата стала справжньою перлиної Бессарабії, якою вона заслуговує бути відповідно від свого  географічного  місцезнаходження та  економічного потенціалу», - додав голова РДА Лобан А.А.  


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 426 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024