Понеділок, 06.05.2024, 03:35
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2020 » Лютий » 21 » Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні
14:35
Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого, Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Минуло шість років з найбільш трагічних подій Революції Гідності, коли в центрі Києва сталися масові розстріли людей, які відстоювали права та людську гідність, можливість України рухатися вперед і бути європейською країною.

Продовженням цих драматичних подій стала російська агресія на сході нашої держави, яка триває вже шостий рік, забираючи життя кращих синів та дочок України. В числі когорти Героїв, загиблих за нашу честь, гідність, незалежність та територіальну цілісність України є і наші земляки - прикордонник Дмитро Сирбу, мобілізований до лав ЗСУ будівельник Геннадій Лиховид, учасник Майдану і військовослужбовець Максим Кривиденко.

Вшанувати їх пам'ять, пам’ять Героїв Небесної Сотні, військовослужбовців та добровольців, мирних жителів, які поклали життя за незалежність і свободу нашої України сьогодні прийшли голова районної державної адміністрації держадміністрації Кабатов Є.О., керівники районної та селищної рад, працівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, представники громадськості, учнівська молодь.

Голова районної ради Переправка Ю.П. висловив слова щирої поваги і шани на адресу загиблих земляків та співчуття їхнім батькам, рідним та близьким. Про знакові факти біографії Геннадія Лиховида розповіла керівник апарату РДА Кімліченко Л.В. Спогадами про сина Максима поділився його батько – Ігор Кривиденко.

За ініціативою депутата районної ради Сухарського А.Б. учасники зібрання виконали Державний Гімн України та поклали квіти до меморіальних дощок Дмитра Сирбу та Максима Кривиденка.

 

В районному будинку культури відбувся мітинг-реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні.
У фойє було розгорнуто тематичну виставку «Герої, що змінили хід історії».
В залі були присутні керівники району, представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, військовослужбовці, ветерани АТО, духовенство, учнівська молодь.
На мітингу перед присутніми виступили голова Саратської районної державної адміністрації Є.О. Кабатов, голова Саратської районної ради Ю.П. Переправка та настоятель Свято-Покровського храму смт Сарата Православної церкві України, протоієрей, військовий капелан Владислав Шиман, Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також Дмитра Сирбу, Максима Кривиденка та Геннадія Лиховида, які загинули за честь, свободу і недоторканість України в зоні проведення АТО .
На екрані – відтворення хронології подій зими 2013 - 2014 років.
Трагічно та пронизливо звучали пісні, народжені Майданом у виконанні солісток районного будинку культури Олени Яценко та Ганни Желєвої. Реалістично відтворили сцену прощання матері та сина, учасника Майдану, у виконанні Людмили Фудулей та Олексія Капустяна. На фоні відеоролика «Реквієм Небесній Сотні» - вихованки хореографічного колективу Саратської дитячої музичної школи в образах ангелів зі свічками. Енергійний патріотичний танок з прапорами виконали учасники хореографічного колективу «Імпульс» Саратського районного будинку культури.

Цими днями ми віддаємо нашу шану і вдячність тим, хто загинув за ідеали незалежної України і подав нам приклад справжньої жертовності і любові до ближнього. Сьогодні вшановували Героїв Небесної Сотні в районному історико-краєзнавчому музеї , тут пройшла тематична зустріч в якій взяли участь учні 8 А та 8 Б класів Саратської ЗОШ І-Ш ступенів - гімназії (класні керівники М.Г.Келембет і М.О.Подуст).

Завідувачка музею Клим Л.М. розповіла дітям про революцію гідності, що передувала цим подіям, про героїзм, який проявили учасники революції і як це змінило хід історії .

На зустрічі виступив Кривиденко І.В. батько Максима Кривиденко, загиблого воїна АТО. В абсолютній тиші, з великою увагою, учні слухали розповідь батька про життєвий шлях Максима, який був учасником революції гідності, потім їздив допомагати відстоювати український Крим, де потрапив в полон, відчув на собі тортури. А потім, став як воїн на захист Держави Україна. Розповідь була про коротке життя хлопця з Сарати, який потрапивши у вир історичних подій, змінився сам і своїм життям і смертю вже показує приклад, як в складних обставинах поводиться патріот і воїн.

Учасники зустрічі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, загиблих наших земляків - Дмитра Сирбу, Геннадія Лиховида, Максима Кривиденко хвилиною мовчання.

Пам'ять про героїв зберігають книги, які вийшли за ці роки, і є в нашій районній бібліотеці. Детально про це розповіла В.П.Парфута - завідувач відділу обслуговування районної бібліотеки.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 355 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024