П`ятниця, 26.04.2024, 08:29
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Листопад » 1 » У селі Світлодолинське Саратського району в храмове свято відкрили церкву.
15:02
У селі Світлодолинське Саратського району в храмове свято відкрили церкву.

Маленьке затишне село Світлодолинське Саратського району відзначило в день Різдва Пресвятої Богородиці храмове свято і 184-у річницю з дня заснування.

Цей сонячний день був по-особливому світлим ще й тому, що в новому православному сільському храмі відбулося перше Богослужіння. Акуратна церква, побудована зі зрубу, зводилася протягом декількох років під керівництвом священика отця Олександра та підтримки сільського голови Володимира Проданова на пожертви всіх жителів Светлодолинского, місцевих підприємців. Частку пожертви для будівництва церкви виділило фермерське господарство «Балкани» (керівник Радіон Златов), вихідці Светлодолинского, що проживають зараз в інших містах країни, народний депутат України Антон Кіссе і депутати Одеської обласної ради - Георгій Чіклікчі і Олег Сулаков.

Жителі села, гості, меценати, священики з округи на чолі з благочинним Владиславом Шиманом взяли участь у святковому Богослужінні та Хресному ході. Внутрішнє оздоблення храму, різьблений дерев'яний іконостас захоплювали своєю пишністю. Багато слів подяки за спільну працю на славу Божу і привітання лунали після служби з вуст священиків, помічника нардепа Антона Кіссе, сільського голови Володимира Проданова, який підніс у подарунок храму ікони від сім'ї Буханець.

А в обідній час в парковій зоні села для дітей працювали атракціони, каруселі, було встановлено батут, підприємці пригощали малюків солодощами. Свято продовжилося концертною програмою, в якій взяли участь дитячий колектив Светлодолинского ДК – «Акварелі», артисти-аматори з Введенки. Увечері жителів села і гостей радували своєю творчістю солісти ансамблю «Сармати».

У своєму зверненні до светлодолинцам голова громади Володимир Проданов зазначив, що до Храмового дня сільська рада прийшла з досягненнями: у парку встановлено нові лавки, в Будинку культури замінено вікна, зроблений ринок, ведуться ремонтні роботи на стадіоні. У наступному році, до ювілейної дати села, громада разом з депутатами сільради планує провести ремонт доріг, завершити огорожу кладовища, широко відзначити 185-ту річницю з дня заснування з нагородженням жителів Светлодолинского і запрошенням гостей з Німеччини - спадкоємців перших засновників населеного пункту. А зараз 184-а річниця ознаменована подальшим розвитком інфраструктури села, завершенням будівництва храму, одного з найбільш незвичайних і красивих в окрузі.

Віта Романова


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 294 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024