Вівторок, 23.04.2024, 10:50
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Жовтень » 2 » У селі Міняйлівка Саратського району тривають протиепідемічні та профілактичні заходи.
15:17
У селі Міняйлівка Саратського району тривають протиепідемічні та профілактичні заходи.

На території села Міняйлівка Саратського району проводиться комплекс протиепідемічних, профілактичних та протиепізоотичних заходів. Наразі п’ятеро пацієнтів із підозрою на сибірку отримують курс антибіотикотерапії. Ситуацію прокоментувала заступниця директора департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації Оксана Рокунець-Сорочан.

«29 вересня 2018 року до інфекційного відділення Саратської центральної районної лікарні з підозрою на захворювання сибірською виразкою було госпіталізовано 5 осіб. У процесі встановлення попереднього діагнозу виявлено, що всі постраждалі перебували в одному приватному домогосподарстві. Ймовірно, зараження відбулося під час забою худоби з ознаками хвороби, розділу та вживання її м’яса. Відтак, усі відібрані матеріали від хворих було направлено до ДЗ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» міста Києва для проведення лабораторної діагностики (ПЛР). Наразі отримано позитивний результат щодо одного хворого. Стан здоров’я всіх пацієнтів задовільний, вони отримують відповідне лікування антибіотиками широкого спектру дії. Ситуація контрольована», — зазначила заступниця директора департаменту охорони здоров’я Оксана Рокунець-Сорочан.

Зазначимо, одразу після виявлення підозри на захворювання сибіркою в РДА було проведено кілька позачергових засідань комісії з питань ТЕБ та НС. В епізоотичному вогнищі виконано заключну дезінфекція. Залишки м’яса утилізовано згідно з нормативами.

Наразі виставлено шість карантинних постів на під’їздах до села. Поліцейські, рятувальники та нацгвардійці протягом 14 днів контролюватимуть виконання тимчасової заборони на реалізацію місцевої м’ясо-молочної сировини.

З профілактичною метою проводиться медичне обстеження мешканців села Міняйлівка та найближчих населених пунктів, а також інформаційно-роз'яснювальна робота.

Довідково.

Сибірка — це гостра інфекційна хвороба, збудником якої є спороутворююча бактерія Bacillus anthracis. Ця інфекція відноситься до зоонозів, тобто людина інфікується або від зараженої тварини або від контакту зі шкірою та вовною. Сибірка не передається від людини до людини. Збудники сибірки чутливі до антибіотиків. При найменшій підозрі на будь-яку форму зараження потрібна негайна госпіталізація.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 719 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024