Четвер, 25.04.2024, 09:24
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Жовтень » 17 » У с. Міняйлівка та сусідніх селах знято карантин, у зв’язку з локалізацією надзвичайної ситуації
15:40
У с. Міняйлівка та сусідніх селах знято карантин, у зв’язку з локалізацією надзвичайної ситуації

Сьогодні, 17 жовтня 2018 року, о 10.00 годині  знято карантин у с.  Міняйлівка та у сусідніх селах  у зв’язку з  виконанням  заходів з локалізації та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації ( спалаху сибірської виразки).  

 Дане рішення було ухвалено на виїзному засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося   учора 16 жовтня на місці подій – у селі Міняйлівка.   

Відкриваючи засідання,  голова РДА Лобан А.А. відзначив ефективну злагоджену роботу  ветеринарної та медичної служб,  правоохоронців та рятувальників, органів місцевого самоврядування, та нагородив кращих  фахівців.  

Так за сумлінне і високопрофесійне виконання службового обов’язку, мужність та героїзм, сміливі та рішучі  дії, виявлені   під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, від голови райдержадміністрації Лобана А.А.  та голови районної ради  Переправки Ю.П.   висловлено Подяку: дільничому офіцеру  сектору превенції Саратського відділення  поліції Жукову  С.Г,  солдату  в/ч А3058 Національної гвардії України Олійнику Д.М.,  лікарю епізоотологу Саратської районної державної лікарні  ветеринарної медицини Ревенку О.І., начальнику караулу 33-ї державної пожежно-рятувальної  частини 2 державного ПРЗ ГУДСНС в Одеській області  Саламасі О.І.  Крім того цінним подарунком –іменним годинником від голови Саратської РДА  було нагороджено солдата  в/ч А3058 Національної гвардії України Вишньовського А.В., завідувача Міняйлівського ФАПу Олту О.Д., Петропавлівського сільського голову Чернову О.М.

В ході засідання комісії з питань ТЕБ та НС  про  вжиті заходи  та поточну ситуацію з захворюванням на сибірську виразку  доповіли начальник управління Держпродспоживчслужби в Саратському районі Швець А.І.,  головний лікар  КП «Саратський РЦ ПСМД» Стогній О.П., начальник  Саратського районного сектору ДСНС Клімов  А.І.

Як відзначалося доповідачами, у  осередку  та на усій території населеного пункту с. Міняйлівка, а також у сусідніх селах – Фуратівка, Старосілля, Петропавлівка, Фараонівка були проведенні необхідні протиепідемічні та протиепізоотичні заходи:  у домогосподарстві, де проходив забій хворої тварини  проведено заключну дезінфекцію,  проведено 100% щеплення сприятливих до сибірки домашніх тварин (ВРХ, ДРХ, коні, свині),  витримано  терміни встановленого карантину  на вивіз  тварин та  продуктів тваринництва  та реалізацію м'ясо – молочної сировини,  цілодобово працювали  6 блок-постів (5 стаціонарних та 1 мобільний з дез-бар’єром)   у складі службовців Національної гвардії,  Національної поліції та працівників ДСНС. В Саратській ЦРЛ продовжують отримувати лікування 5 осіб, які захворіли наприкінці вересня. У визначеній зоні  загрози  проведено медичний огляд населення, визначено 75 контактних осіб,  яким було запропоновано профілактика антибіотиками, за ними встановлено медичний нагляд. Наразі  завершуються  заходи щодо щеплення  сприятливих до сибірки  тварин  у решті населених пунктів району.  

«Зазначені заходи дали  позитивний результат -  захворювання було локалізовано.   Нових випадків захворювань серед людей і тварин у зоні ризику  не встановлено.  Тому ми можемо  ухвалити рішення про зняття карантину в с. Міняйлівка з 10-ї години 17 жовтня 2018 року. А, враховуючи терміни  крайніх щеплень по іншим населеним пунктам, якщо не буде  виявлено  нових випадків захворювання та  поствакцинальних ускладнень,  вже на початку листопада, ми зможемо говорити, що у всіх тварин вироблено імунітет до сибірської  виразки і цю проблему в Саратському районі буде подолано,»  – зауважив  голова райдержадміністрації  Лобан А.А.  

 За результатами засідання голова РДА також надав доручення Міняйлівському сільському голові Дікусару   Л.І.    проводити постійну роботу щодо ідентифікації тварин  та облаштувати скотомогильник  згідно санітарних вимог.  

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 447 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024