Четвер, 25.04.2024, 20:37
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Квітень » 3 » «Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе»
13:59
«Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе»

З 25 по 27  березня 2018 р. на базі Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького відбулася ІІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».

Для участі у заході до Черкас приїхали 22 делегації з 16 областей України та юні краєзнавці 15 районів і 4 міст Черкаської області.

«Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе», — ці слова Василя Симоненка стали епіграфом до конференції, адже її ключовими завданнями були здобуття учасниками знань про історичні події та факти політичних, військових і духовних діячів державотворення на землях сучасної України, пошук шляхів подолання теперішніх проблем щодо зміцнення Української державності.

Відкриваючи урочисту частину конференції, директор Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради Олександра Фігура відзначила згуртованість пошуковців всієї України, які з’їхалися з різних областей, наголосила на символічності проведення конференції саме на Черкащині, адже цей край зростив багато синів та дочок, які зробили значний внесок у розбудову державності України. Також з привітальним словом до учасників звернулися Данилевський В.В., начальник управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації,  Неділько С. В.,  директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та Дмитро Омельченко, заступник директора Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. Святкову атмосферу підтримували і художні колективи Черкаського національного університету - вокальний гурт «Серця трьох»  та Народний самодіяльний ансамбль танцю «Черкащанка». На пленарному засіданні виступили професори Сергій Корновенко, Віталій Масненко та Анатолій Чабан.

Робота конференції проходила в чотирьох секціях, кожна з яких присвячена висвітленню питань державотворення, історичним постатям, культурі та ідентифікації українського народу. Презентували свої наукові проекти 110 школярів України.

Одещину на конференції представляла Гутник Вікторія, учениця 6 класу, вихованка гуртка «Буджак»  Ярославської ЗОШ І-ІІІ ст. Саратської районної ради, переможець обласної краєзнавчої конференції «Скарбнички мого краю - Одещини» (керівник Ходос Наталя Анатоліївна, вчитель історії, Ярославської ЗОШ І-ІІІ ст.) з науково-дослідницькою роботою «Історія становлення та чудеса нерукотворні Свято-Миколаївського храму  Одеської єпархії».

Голова журі конференції Неділько С.В., директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, відзначив наукову роботу нашої  юної дослідниці, її ґрунтовність та актуальність обраної теми, яка відповідає викликам сьогодення. Усіх учасників конференції зацікавила історія становлення та розвитку Свято-Миколаївського храму Одеської єпархії, який знаходиться в с. Кулевча Саратського району. 

За підсумками проведення ІІІ Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття» Гутник Вікторію як одну із найкращих авторів науково-дослідницьких робіт нагороджено грамотою Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Юні краєзнавці отримали  в подарунок наукову літературу, методичні посібники, книжки та збірник тез пошуково-дослідницьких робіт учасників конференції.

27 березня для учасників конференції була організована екскурсія до Авторської Олександра Антоновича Захаренка середньої загальноосвітньої школи, Літературно-меморіального музею І. С. Нечуя-Левицького, а також Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника. Там же і відбулось урочисте закриття конференції.

Безумовно, такі заходи сприяють залученню учнівської молоді до пошукової та науково-дослідницької  діяльності, збереженню освітньо-культурних потреб дітей, виховання в учнівської молоді патріотизму, любові до рідного краю, його історії, духовної спадщини, шанобливого ставлення до свого народу та формування загальнолюдських цінностей.

Вітаємо нашу юну дослідницю, бажаємо подальшого успіху, зростання та натхнення дорогою до Олімпу перемог! 


Дудуш І.І., методист КУ «Саратський РМК з питань освіти»
 

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 323 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024