Четвер, 28.03.2024, 17:12
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Грудень » 3 » Талант, наполегливість і терпіння – ключ до звершень Марини Могорян
17:54
Талант, наполегливість і терпіння – ключ до звершень Марини Могорян

29 листопада 2018 року у приміщенні Національного технічного університету України «КПІ ім. І. Сікорського» відбулося вручення дипломів лауреатам стипендії Президента України для переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад і Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт МАН.

Стипендії отримали 270 школярів та студентів, які протягом року щомісяця отримуватимуть грошову винагороду за свої інтелектуальні досягнення у сумі 2 тис 600 гривень на місяць. Серед них – 150 переможців учнівських олімпіад з навчальних предметів і 120 – Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН, і тільки 7 із них є учнями закладів загальної середньої освіти Одеської області (2 – сільські школи, 5 – місто Одеса).  

«Кожен із вас – це не просто талант, а талант наполегливий. Мати талант – це можливість, яка є у кожної людини, а от розвинути цей талант і мати силу волі працювати, коли інші відпочивають, – це найвище мистецтво.  Знаєте, у нас сьогодні склалася така ситуація, яку я відчуваю спілкуючись із молоддю. Думаю,  це одночасно і можливість, і  великий виклик. Я спостерігаю відсутність терпіння у молоді. І це можливість, бо всі прагнуть йти швидко вперед, ставлять великі цілі, і це дає надію на поступ і на нетрадиційні та цікаві шляхи вирішення проблем. Але йде і певне знецінення важливості терпіння. Бо коли, поставивши собі мету, починаєш йти до неї, з’являється багато перешкод, дорога не вистелена м’якою травичкою, неуникненно виникають проблеми, які потрібно вирішувати і яким потрібно опиратися. І тут потрібна і наполегливість, і терпіння – вони ключ до звершень», – розповіла Лілія Гриневич, виступаючи перед лауреатами.

Вона також додала, що на її думку «правильно й вдало поставлена для себе мета, віднайдений талант, помножений на працю і наполегливість»  – це і є формула успіху.

Ці слова Міністра освіти і науки вдвічі приємніше читати, адже вони були адресовані також і нашій Могорян Марині Євгенівни, учениці 11 класу Новоселівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ліцей» Саратської районної ради Одеської області. Нагадаємо, що керівником і творчим наставником Марини, яка готувала її до всіх етапів олімпіади з молдовської мови та літератури протягом багатьох років, є вчитель вищої категорії Новоселівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ліцей», учитель-методист, керівник районного методичного об’єднання вчителів молдовської мови та літератури Страт Любов Павлівна.

З 2006 до 2018 року лауреатами стипендії Президента України стали 3 тис 510 представників інтелектуально обдарованої молоді. І вперше за всю історію району  до цього «Золотого списку обдарованого олімпу України» потрапила представниця Саратщини.

Учасниками Всеукраїнських учнівських олімпіад щорічно є майже 3 мільйони учнів, з яких понад 2 тисячі змагаються у фіналі і приблизно половина з них нагороджується дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів як переможці. І тільки найкращим із найкращих призначається стипендія Президента України.

«Не сумніваючись у ваших талантах, я б хотіла побажати вам одного – щоб ви ніколи не втрачали натхнення на наполегливість, терпеливість і велику працю. І це призведе до успіху, а ваш успіх – це успіх України», – підсумувала Міністр.

Бажаємо Могорян Марині не зупинятися на досягнутому, йти вперед до нових звершень і вже у цьому навчальному році заявити про себе на міжнародному рівні.

 

Дудуш І.І., методист КУ «Саратський РМК з питань освіти»

(за матеріалами офіційного сайту Міністерства освіти і науки України https://mon.gov.ua)


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 342 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024