Субота, 20.04.2024, 00:12
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2012 » Серпень » 24 » Святкування Дня незалежності України
18:28
Святкування Дня незалежності України

У новітній історії України є дата, яку можна назвати найважливішою: 24 серпня 1991року. Це – День Незалежності України, коли здійснилася споконвічна мрія наших предків – бути господарями на своїй найбагатшій, прекрасній і чарівній українській землі, про яку мріяли десятки поколінь українського народу впродовж багатьох століть.

З метою відзначення цієї дати 22 серпня 2012 року в 11.00 в Саратському районному будинку культури відбулися урочисті збори із святковим концертом, присвяченими 21-ій річниці незалежності України.Зі словами привітання до громадськості району звернувся голова Саратської районної державної адміністрації Коритний А.С. 

 У своїй доповіді Коритний А.С. відмітив, що за роки Незалежності ми подолали великий і нелегкий шлях. Ми пройшли крізь страшну економічну кризу, руйнацію соціальної інфраструктури, втрату ціннісних орієнтирів. Але незважаючи на   всі труднощі та недоліки пройденого шляху та сьогодення, можна говорити, що головні підсумки його очевидні і для нас і для всього світу: незалежна Україна відбулася остаточно і безповоротно.

За останні роки  незалежності в районі  введені в експлуатацію:   районний Будинок культури після капітального ремонту, Петропавловська школа, Пшеничненський дитячий садок, Будинок праці  в райцентрі,  відбудовано торгівельний павільон на ринку в селищі Сарата. Німецька кірха після реставрації  ввійшла до пам’ятників архітектури   району. Відкрито дві автозаправки   та автомийки на території району.

Сьогодні  держава фінансує нові об’єкти.  Вперше за декілька останніх десятиліть,  в рамках ініціативи обласної організації  Партії регіонів і губернатора Одещини Е.Л.Матвійчука «Народний бюджет» розпочато будівництво нового сучасного стадіону в селищі Сарата. Розпочинається будівництво Міняйлівської школи.

В поточному році в селі  Новоселівка відкрито оновлену  амбулаторію загальної практики сімейної медицини та придбано автомобіль швидкої допомоги, ведеться реконструкція Плахтіївської лікарні  в амбулаторію загальної практики сімейної медицини та будинок для одиноких людей похилого віку. Йде  реконструкція  дитячого садка в смт Сарата, яка буде завершена до 1 вересня поточного року. В поточному році звершено ремонт харчоблоку  в центральній районній лікарні та  проведено поточний ремонт палат для ветерані Великої Вітчизняної війни і інвалідів. В селі Кулевча відкрито пункт невідкладної медичної допомоги. Майже у всіх школах  району проведено капітальні та поточні ремонти.

За роки незалежності   районні  народні колективи художньої творчості стали відомими не тільки в районі, а й за його межами, відкрито два музеї національних культур в селах Зоря  та Новоселівка, а також краєзнавчі музеї в смт Сарата та селі Надежда.

Наприкінці свого виступу А.С. Коритний побажав всім присутнім міцного здоров’я, сімейного благополуччя, оптимізму, подальших успіхів у справах і починаннях заради процвітання незалежної Української держави, нашого регіону і Саратського району.

 

 

За багаторічну сумлінну працю, вагомі досягнення у професійній діяльності, значні трудові здобутки та з нагоди 21-ої річниці незалежності України Почесні грамоти голови Одеської обласної державної адміністрації вручені Плачинді Петру Єлисейовичу, голові первинної ветеранської організації с. Ярославка, Сиротенку Василю Петровичу, головному лікарю комунального закладу «Саратська центральна районна лікарня».

 

  

Відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації від 16.08.2012 року №593/А-2012 голова районної державної адміністрації Коритний А.С. та заступник голови Саратської районної ради Фабрикатор О.О. вручили Почесні грамоти та подарунки 16 працівникамСаратського району.

 

 

Концертна програма була пронизана почуттям патріотизму, любові до Батьківщини.

У виконанні народного ансамблю української пісні «Українські вечорниці» Плахтіївського сільського будинку культури звучали пісні «Земле моя рідна», «Дорога до дому».

 

  

Запально, весело, яскраво виступили перед присутніми народний ансамбль «Мерцишор» Новоселівського сільського будинку культури та танцювальний колектив Фараонівського сільського будинку культури.

 

  

Не можна було без почуття гордості за тих людей, які відстояли свободу нашого рідного краю у далекі 1944 роки, слухати пісні у виконанні хору ветеранів районного будинку культури.

 

  

З оплесками зустрічали присутні виступи солістів Саратського сільського будинку культури Яценко О., Мазур О., Сергіївського сільського будинку культури Сирової С., Тимохіна П.,  ансамблю «Юла» Зорянського сільського будинку культури, сімейного ансамблю Ю.Плачинта Новоселівського сільського будинку культури

Як завжди порадував своїми піснями народний ансамбль «Чумацький шлях» Михайлівського сільського будинку культури.

Завершив концертну програму з піснею «Ти моя Україно» соліст А. Іглесіас з села М-Новоросійська.



ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 596 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024