П`ятниця, 26.04.2024, 11:32
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Листопад » 29 » Сумна доля «Ракети».
18:17
Сумна доля «Ракети».

На днях до Одеси приїжджав один із відомих нелюдів - догхантер з м. Київ, який своїми вихваляннями у соціальних мережах про кількість вбитих у м. Одеса собак сколихнув громадськість, чим викликав шквал протестів по м. Одеса. Називати імя цього нелюда ми не будемо, бо ця потвора саме прагне до слави.

Передивляючись новину на одному з одеських каналів ми почули інвормацію, що в Саратському районі був випадок жорстокого поводження з тваринами. Такі дії призводять до кримінальної відповідальності за  ст. 299 Кримінального кодексу України.

Задля зясування цього випадку ми звернулися до реєстру судових рішень і дійсно знайшли ухвалу у кримінальному провадженні №12015160420000588, де дії особи кваліфікуються саме за ст. 299 КК України, суддя - Бучацька А.І..

Згідно до суті справи 31 жовтня 2015 року приблизно об 11 годині, особа, знаходячись на пасовищі, розташованому на північній околиці с. Новоселівка Саратського району Одеської області, з мисливської зброї здійснив постріл в собаку породи «Європейська вівчарка» по кличці «Ракета», яка знаходилася від нього на відстані близько 5 м, чим заподіяв тварині тілесні ушкодження у виді проникаючого вогнепального поранення в лобній кістці черепа, вибитого з орбіти лівого очного яблука, численних отворів та крововиливів в мязовій тканині шиї, які згідно експертизи № 659 Саратської районної державної лабораторії ветеринарної медицини від 02 листопада 2015 року, призвели до жорстокого умертвіння тварини без застосування знеболюючих засобів, що запобігають відчуттю тваринами болю і страху.

Без сумніву для власника собаки то була страшна подія. 

Картина зрозуміла. Злочин розкрито, особі предьявили підозру, от от мають винести вирок. Але... Прокуратура замість притягнення винної особи до кримінальної відповідальності подає клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності у звязку із дійовим каяттям. І суд закриває кримінальне провадження. 

Висновки робіть самі.

Копія рішення суду:

 

 

Державний герб України

Справа № 513/1609/15-к

Провадження № 1-кп/513/14/16

 

Саратський районний суд Одеської області

                                        

У Х В А Л А

І М Е Н Е М  У К Р А Ї Н И    

  

29 січня 2016 року Саратський районний суд Одеської області у складі: судді Бучацької А.І., при секретарі Златіній О.І., за участю: прокурора Цитко Н.С., підозрюваного ОСОБА_1, розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в смт.Сарата кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12015160420000588 відносно

  ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстрованого в ІНФОРМАЦІЯ_3, проживаючого ІНФОРМАЦІЯ_4, громадянина України,  

  підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 299 КК України,

                                                              В С Т А Н О В И В:

прокурор Білгород-Дністровської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_2, звернулась до суду із зазначеним клопотанням про звільнення ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності посилаючись на те, що він вперше вчинив злочин невеликої тяжкості, щиро покаявся і активно сприяв розкриттю злочину.

  Як зазначено в клопотанні, 31 жовтня 2015 року ОСОБА_1 приблизно об 11 годині, порушуючи вимоги Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», діючи аморально та не гуманно по відношенню до оточуючих, маючи намір, спрямований на заподіяння фізичного болю та страждань тварині, яка відноситься до хребетних, знаходячись на пасовищі, розташованому на північній околиці с. Новоселівка Саратського району Одеської області, з мисливської зброї марки «МЦ 21-12» №895910 здійснив постріл в собаку породи «Європейська вівчарка» по кличці «Ракета», яка знаходилася від нього на відстані близько 5 м, чим заподіяв тварині тілесні ушкодження у виді проникаючого вогнепального поранення в лобній кістці черепа, вибитого з орбіти лівого очного яблука, численних отворів та крововиливів в мязовій тканині шиї, які згідно експертизи № 659 Саратської районної державної лабораторії ветеринарної медицини від 02 листопада 2015 року, призвели до жорстокого умертвіння тварини без застосування знеболюючих засобів, що запобігають відчуттю тваринами болю і страху.

Прокурор Білгород-Дністровської місцевої прокуратури ОСОБА_3 в підготовчому судовому засіданні підтримала клопотання та наполягала на звільненні ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності у звязку з дійовим каяттям, мотивуючи тим, що підозрюваний вперше вчинив злочин невеликої тяжкості, повністю визнав вину, щиро покаявся, активно сприяв розкриттю злочину.

Підозрюваний ОСОБА_1 повністю визнав вину у скоєнні кримінального правопорушення, детально розповів про обставини його вчинення, щиро покаявся та просив звільнити його від кримінальної відповідальності у звязку з дійовим каяттям.  

Розглянувши клопотання прокурора, заслухавши думку сторін кримінального провадження, суд приходить до наступного.

  У відповідності до частини 2 ст.44 КК України звільнення від кримінальної відповідальності у випадках, передбаченихКримінальним кодексом України, здійснюється виключно судом.  

  Ст.45 КК України встановлює, що особа, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона після вчинення злочину щиро покаялася, активно сприяла розкриттю злочину і повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Пункт 1 частини 2, частина 8 ст. 284 КПК України встановлюють, що кримінальне провадження закривається судом у зв'язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності. Закриття кримінального провадження з підстави, передбаченої пунктом 1 частини 2 цієї статті не допускається, якщо підозрюваний, обвинувачений проти цього заперечує.

  Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 314 КПК України, у підготовчому судовому засіданні суд має право прийняти рішення про закриття провадження у випадку встановлення підстав, передбачених пунктами 4 - 8 частини першої або частиною другою статті 284 цього Кодексу.

ОСОБА_1 підозрюється у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 299 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є: жорстоке поводження з тваринами, тобто знущання над тваринами, які відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів.

  Відповідно до ст.12 КК України зазначений злочин відноситься до категорії злочинів невеликої тяжкості.

    Підозрюваний ОСОБА_1 вперше притягується до кримінальної відповідальності, після вчинення злочину щиро покаявся, активно сприяв розкриттю злочину; власник собаки ОСОБА_6 не має до підозрюваного жодних претензій; за місцем проживання ОСОБА_1 характеризується позитивно.

  Враховуючи зазначені обставини, суд приходить до висновку, що підозрюваного належить звільнити від кримінальної відповідальності і кримінальне провадження закрити у зв'язку з дійовим каяттям.

  Керуючись ч.2 ст.44, ст.45 КК України, п.2 ч.3 ст.314, п.1 ч.2, ч.8 ст. 284, ст.ст. 370 - 372 КПК України, суд

                                                                 У Х В А Л И В:

   клопотання прокурора задовольнити.

ОСОБА_1, підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 299 КК України - звільнити від кримінальної відповідальності у зв'язку з дійовим каяттям.

Кримінальне провадження № 12015160420000588 - закрити.            

На ухвалу суду протягом семи днів з дня її оголошення учасники судового провадження можуть подати апеляційні скарги до апеляційного суду Одеської області через Саратський районний суд Одеської області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не буде подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.  

    Суддя                                     А. І. Бучацька

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 538 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024