Четвер, 25.04.2024, 13:57
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2019 » Травень » 15 » «Сокіл» («Джура») відбулась!!!
14:26
«Сокіл» («Джура») відбулась!!!

Вже четвертий рік поспіль, стало доброю традицією в Саратському районі в травні місяці  проводити І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Адже основним завданням всіх дорослих і юних громадян є плекання у своїй душі патріотичних почуттів, фізичного, соціального, розумового, духовного виховання, національної гідності, високої самосвідомості, активної громадянської позиції та активного дозвілля.

10 – 11 травня 2019 року відбувся І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – 2019.  Учасниками Гри були рої із 8 навчальних закладів освіти: Зорянський НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – ліцей» представляв  рій «Волеборці», опорний заклад Кулевчанська ЗОШ І – ІІІ ст. – рій «Золоті солов’ї», Михайлівський НВК «ЗОШ І – ІІІ ст.  – ДНЗ (ясла – садок)» –  рій «Меч Арея», Новоселівський НВК «ЗОШ  І – ІІІ ст. – ліцей» рій «Вільні духом», Плахтіївський НВК «ЗОШ № 2 І-ІІІ ст. – гімназія» - рій «Патріот», Плахтіївська ЗОШ  № 3 І – ІІІ ст. – рій «Орли», Саратський НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – гімназія» – рій «8-й батальйон», Сергіївська ЗОШ І – ІІІ ст. – рій «Тінь Сонця».

 Всього у Грі взяло участь 110 осіб.

Урочисте відкриття Гри відбулося  10.05.2019 р. на  оздоровчому комплексі КЗ «Саратська районна ДЮСШ». На урочисту  частину були запрошені  почесні гості з Саратської районної державної адміністрації, Саратської районної ради, Саратської селищної ради, управління освіти, сім’ї, молоді та спорту, відділу культури, Саратського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, відділу поліції, спілки ветеранів, громадської організації «Пульс громади», військової частини № 26/11, газети «Час. Люди. Події». 

Першим конкурсом Гри  був «Впоряд» (стройова підготовка), який складався з обов’язкового та творчого завдання, де оцінювались  зовнішній вигляд, однострій, муштрова постава, дисципліна строю, звіт ройового, надання наказів та їх виконання роєм, проходження урочистим кроком, виконання маршової пісні. Творче завдання – це виконання показових хватів.

Друга частина Гри відповідно плану відбулася в  таборі «Сонячний». Програма була насичена конкурсами та змаганнями. В перший день діти змагалися в історичному конкурсі «Відун», брали участь у змаганні «Рятівник», де перевірялися знання з надання першої долікарської допомоги та елементи рятувальних робіт, «Військово – спортивній смузі перешкод», конкурсі звітів «Добре діло». Проявили кмітливість, швидкість мислення, увагу у КВЕСТі – комплексній командній інтелектуально-творчій грі з туристськими елементами. На кожному контрольному пункті на учасників чекали логічні задачі, знання історії українського козацтва, завдання з топографії та орієнтування, фізичні вправи та творчі завдання.

Вечірня програма складалася з мистецько-творчого конкурсу «Ватра», на якому рої представляли мистецьку композицію на тему «Слава героям». Гарний настрій всіх учасників Гри примножив народний чоловічий ансамбль української народної пісні «Чумацький шлях». Закінчився вечір дружнім колом, яке об’єднав український рушник біля яскравого вогника дружби.

Відповідно до умов Гри, рої  по черзі несли нічну варту, охороняючи прапори та нічний спокій, використовуючи нічне гасло.

Другий день (11.05.2019 р.) розпочався з ранкової руханки, порядкування роїв у таборі, та збірки  на «Вранішнє коло», на якій було оголошено програму дня: «Туристсько – спортивна смуга перешкод», «Стрільба» з пневматичної гвинтівки, конкурс плакатів, «Теренова гра», «Перетягування линви».

Зважаючи на погодні умови були внесені зміни до проведення умов наступних змагань: «Туристсько-спортивна смуга перешкод» складалася з 5 етапів із запланованих 9, змагання зі «Стрільби» проведені з положення «сидячи з упору» (заплановано: положення – лежачи з упору).

Урочисте закриття І (районного етапу) Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») - 2019 супроводжувалося теплою, сонячною погодою та святковим настроєм.

За результатами усіх конкурсів і змагань І місце посів рій «Вільні духом»  Новоселівського НВК, ІІ  -  рій  «Меч Арея» Михайлівського НВК,  ІІІ – рій  «Тінь Сонця» Сергіївської  ЗОШ І – ІІІ ст.  Команди-переможці нагороджені дипломами, кубками, медалями та цінними подарунками -  пневматичними гвинтівками. Всі інші рої нагороджені дипломами за перемогу в окремих видах командних та індивідуальних змагань. Заступник голови Саратської районної ради Небога Олександр Іванович привітав учасників з завершенням І (районного) етапу Гри, побажав усім міцного козацького здоров’я, наснаги та віри в себе, а рою – переможцю гідно представити Саратський район на ІІ обласному етапі гри, яка відбудеться 9-14 червня 2019 року. 

Атмосфера взаємодовіри та доброзичливі посмішки, позитивний настрій та згуртованість – ось такий результат неймовірної праці людей, організаторів та членів суддівської колегії,  які проявили витримку, об’єктивність в оцінюванні змагань, забезпечили проведення І (районного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – 2019 на високому рівні.

  Сога О.В., методист КЗ «Саратський районний БДТ»


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 360 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024