П`ятниця, 19.04.2024, 12:02
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2012 » Січень » 24 » «Соборна наша Україна»
12:57
«Соборна наша Україна»

22 січня 1919 року - цей день має глибоке символічне значення. Його коріння уходить у давнину і відтворює одвічне прагнення нашого народу жити в мирі та злагоді на своїй землі. Цього року 22 січня набуває особливого змісту: вперше в нашій країні ми відзначаємо цей День, як День Соборності і Свободи України.
    До дня Соборності та Свободи України у Саратській центральній
районній бібліотеці підготовлена книжково - ілюстративна виставка «Соборність України – від ідеї до сьогодення», а для учнів 11 – А класу - класний керівник Любов Василівна Гуріна Саратської ЗОШ, проведена історико – патріотична година „ Нам берегти тебе, Соборну і єдину! І нам твою історію творить!”, на якому ведучі – Ірина Анатоліївна Подуст та Тетяна Петрівна Рубаха – розповіли присутнім про віхи історії нашої держави.



 Найголовніше школярі дізналися, чому 22 січня 2011 року вперше  відзначається День Соборності та Свободи України, адже саме в цей день в 1919 році був проголошений акт з’єднання Української Народної республіки та Західноукраїнської Народної республіки. 
    
В заході прийняв участь депутат Саратської Районної Ради, голова постійної комісії з депутатської діяльності, місцевого самоврядування, аконності та захисту прав людини, член Партії Регіонів - Віктор Іванович Саламаха. У своїй розповіді він акцентував увагу присутніх, що День Соборності в Україні почали відзначати в 1999 році. А вже 30 грудня 2011 року Президент України Віктор Янукович відмінив День Свободи, встановлений з нагоди перемоги Помаранчевої революції, а День Соборності отримав нову назву День Соборності та Свободи України. Соборність нашої держави означає цілісність нашої землі та єдність наших цілей. Взаємна готовність працювати над тим, щоб у нашому спільному домі панували мир, закон і благополуччя, невіддільна від почуття національної свободи та гідності. Свій виступ В.І. Саламаха завершив такими словами: «Тепер це державне свято символізує єдність українських земель, нагадує всім нам, що немає окремої Східної і Західної України. У нас – єдина, суверенна держава, а всі ми – представники єдиного українського народу, незалежно від поглядів і переконань!», та додав щирі слова привітання зі святом і побажав успіху та наснаги у майбутньому житті

    З літературою представленою на книжковій виставці присутніх ознайомила бібліограф ЦРБ Т.П.Рубаха.    


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 617 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024