Четвер, 25.04.2024, 22:35
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2011 » Грудень » 13 » СНІДу – НІ! Життю, здоров’ю – ТАК!
21:30
СНІДу – НІ! Життю, здоров’ю – ТАК!

Щорічно 1 – го грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Відзначення цього Дня започатковане з 1988 року, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.

         Відзначення цьогорічного Дня боротьби зі СНІДом в Україні проходитиме під гаслом: «За кожне життя - разом».

         «Видатний український фізіолог академік Олександр Богомолець зазначав: «Уміння продовжувати життя — це, насамперед, уміння не скорочувати його», а ви - молоді, завзяті та кмітливі, сповненні сил та енергії. Ви маєте багато мрій, бажань, задумів і планів на майбутнє. Щодня ви пізнаєте життя, відкриваєте для себе світ, відкриваєте світу себе. Ви хочете все осягнути, все зрозуміти і щоб вас зрозуміли. Ви мрієте про успіх, кохання і щастя, бо ви – молоді. Усе життя для вас попереду. Уже сьогодні ви тримаєте у власних руках своє майбутнє. І лише ви самі відповідальні за нього. Дуже хочеться, щоб кожен з вас сьогодні це зрозумів» - таким словами бібліотекар читального залу центральної районної бібліотеки  І.А.Подуст  розпочала пізнавально – виховний захід «Серйозне про несерйозне» для учнів 10 – х класів.





         На зустріч з учнями були запрошені гості: лікар ЦРЛ – О.М. Потицький, який розповів про життєві і ціннісні пріоритети, що забезпечують протистояння негативним явищам життя: наркоманії і алкоголізму та помічник епідеміолога СЕС – О.О.Квітченко, яка звернула увагу молоді на основні випадки зараження і більш детальніше пояснила, що ВІЛ/СНІД — це проблема, яка стосується кожного. І кожен для себе повинен запам’ятати: єдина зброя проти СНІДу — це знання і власна обережність.

         Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім'ю. "Хто попереджений, той захищений" - саме так говорить французьке прислів’я.




          До цього заходу було оформлено книжкову виставку «Любов романтична, а хвороба – ні!», де було представлено літературу даної тематики, з якою присутніх ознайомила бібліотекар читального залу  І.А.Подуст. Присутнім подарували червону стрічку, яку приколюють до одягу, як символ усвідомлення важливої проблеми СНІДу та наркоманії, як символ протесту проти дискримінації у відношенні до ВІЛ - позитивних людей, як символ надії на те, що людство обов’язково переможе цю хворобу.

                     Ми благаємо: любіть свою сім'ю,

Збережіть її від страху і жалю,

Будьте твердими у справах і думках,

Тільки у хороших.

Не давайте вас зламати й підкорить,

Бо на світі треба гідно всім прожить.

Кожен з вас це може.

 

          Цими зворушливими словами,  на закінченні заходу, дорослі звернулися до молоді.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 875 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024