П`ятниця, 26.04.2024, 20:18
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Серпень » 16 » Сходка мешканців Сарати
22:31
Сходка мешканців Сарати

15 серпня 2016 року  у Саратському районному Будинку культури відбулася сходка мешканців  Сарати, у якій взяли участь голова Саратської районної державної адміністрації Лев М. О., голова Саратської районної ради Райнов Б. І., селищний голова Негодяєв А. Л., депутати районної та селищної рад,  представники засобів масової інформації.

Основним питанням яке обговорювалось останнім часом це Саратська центральна районна лікарня та дорога  на Старосілля. Мешканці  зібрались на сходку щоб нарешті розібратися в чому суть цієї проблеми. 

Михайло Олександрович  разом з Борисом Івановичем  розповили сталося  насправді.

На Саратськую районну лікарню депутатами обласної ради з обласного бюджету було виділено  4,8 млн. грн. На ці гроші ми повинні були зробити ремонтні роботи в Саратской районній лікарні, оновити устаткування, зробити її конкурентоздатною лікарнею, яка могла б стати госпітальним центром. А  від цього значною мірою  залежить  питання збереження Саратського району в процесі децентралізації та подальшої адміністративно-територіальної реформи.  Але на останній сесії обласної ради по листу депутата від фракції "Наш край" Кащі О.Р. гроші з лікарні були зняті і розподілені по інших об'єктах, зокрема: на дорогу Мняйловка-Староселье – 2,5 млн.грн., амбулаторію с. Надежда – 400 тис. грн, ФАП Староселье – 150 тис. грн., причому без узгодження з головою Саратскої райради, головою Саратскої райдержадміністрації, депутатами облради від Саратського району та  без обговорення з громадою району!

На останній  сесії районної ради за ініціативою  голови райдержадміністрації  Лева М.О. та  голови районної ради Райнова Б.І. , депутати райради  ухвалили   3вернення до керівництва облдержадмінітсрації та депутатського корпусу  обласної ради з  проханням повернути  кошти  обласного бюджету на початковий об'єкт. З таким проханням звернувся і депутат облради Чикликчи Г. Г.  На жаль, цю  позицію не підтримав облдепутат  від нашого району фракція «Наш край»  Сулаков О.С., який   в  процесі  спілкування  заявив, що потреби в ремонтних роботах  Саратської районної лікарні на сьогодні немає.

На жаль народні обранці – обласні депутати від Саратского району, не змогли прийти на обговорення такого важливого для громади питання, і пояснити  – чому склалась така ситуація.

Швець А. І.,  і. о. начальника управління Держпродспоживслужби в Саратськоум районі  довела до відома присутніх,  про недавню перевірку усіх свиноферм,  які розташовани на території Саратського району.  Необхідність цієї перевірки була пов'язана з тим, що на території Одеської області вже в декількох районах зареєстровані випадки спалаху африканської чумі свиней.

Як усі ми знаємо, вирощування свиней – найбрудніший у прямому розумінні цього слова сільськогосподарський бізнес. І головні його проблеми – утилізація фекалій і трупів загиблих від хвороб тварин.

У всьому цивілізованому світі останки свиней, що померли,  спалюють, а ось у нас їх просто викидають на звалище. До речі, сюди ж, зливають і фекалії. Сморід  такий, що знаходитися поблизу просто неможливо. Ну, загалом, як ще в спекотний літній день можуть пахнути тонни фекалій, та ще і трупи незрозуміло від чого здохших свиней! Не " Шанель"...

Також було встановлено, що нечистоти  систематично вивозяться автомобілем МАЗ номерний знак ВН 37-65 ЕР,  на два стихійні звалища  поряд з  трасою  Одесса-Рені (одне з яких знаходиться на території Плахтіївскої, інше – Зорянскої сільської ради).

По чіпах на вухах тварин було визначено, що ці трупи викинуті зі свиноферми ПП СП" Успіх", яку фактично очолює наш обласний депутат Сулаков Олег Семенович. Замість того щоб відстоювати інтереси громади, яка його обрала, він  так забруднив навколишнє середовище, що  це вже набуває масштабів справжньої екологічної катастрофи.

Перед присутніми виступила в.о. головного лікаря Саратской ЦРБ Фабрикатор О. А, яка зачитала Звернення  від медиків Саратщини до Президента України, прем'єр-міністра,  голови Одеської облдержадміністрації,  голови Одеської облради  з проханням допомогти повернути вищезгадану суму на потреби Саратскої лікарні.

В обговоренні насущного питання активну участь взяли Стогний А.П., Тоцька Л. В., Білалов А. Е., Сухарский А. Б., депутати райради Мунтян А. І., Лохматов В. А., Атанасов В. С., Райнов І. С.,  мешканці  Старосіллья  – Пінтяк К. С. , Пінтяк Р. В. та ін.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 758 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024