П`ятниця, 26.04.2024, 22:21
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Серпень » 25 » Сходка громадян Старосілля
09:23
Сходка громадян Старосілля

17 серпня 2016 року відбулася сходка села Старосілля на яку прийшли небайдужі мешканці села. В сходці взяли участь заступник голови Саратської райдержадміністрації Ротар В. В., заступник голови районної ради Небога О. І., начальник Саратського ДЕУ Осіпенко Є. В., інспектор Арцизьської налогової інспекції Бутескул Ю. І. ти ін..

Громаду села турбували питання стану доріг, земельні питання, зокрема розмір налога на землю, та питання територіальної реформи.

Але одним із найбільш обговорюваних стало питання  ремонту дороги.  Володимир Валерійович детально роз’яснив мешканцям Старосілл  я про  ремонт дороги Міняйлівка-Старосілля, який уже почався. Які кошти виділені на ремонт і на ці гроші буде дорога «по білому» тобто, без асфальта. Начальник Саратського ДЕУ Осіпенко Є. В., розповив, що грейдер уже сьогодні зачищае узбіччяя, на територію Саратського ДЕУ уже завезли 10 вагонів щебінки, виділено 150 тис. грн. на дизпаливо…  він також відповів  на всі питання старосільчан відносно ремонтних  робіт дороги.

Наступним питанням яке розглядалось на сходці, це налог на землю. На це питання детально відповів Бутескул Ю. І., інспектор Арцизської налогової інспекції. До речі, він пояснив, що депутати сільради на сесій самостійно рішають яким буде процент налога на землю,  що всі ці гроші остаються в селі, і громада сама вирішує на які потреби їх використати. По всьому району населення платить 1% і тільки в трьох селах, у тому числі Старосілля, -  0,5%

В процесі обговорення питання децентралізації  і майбутнього добровільного об’єднання сільських громад, заступник голови районної ради Небога О. І.  розповів присутнім про конкретні переваги для суб’єктів такого об’єднання. Але  місцеві жителі хочуть відокремитися від усіх і бути самостійними. При цьому немає ніякого розуміння того, чим усе це загрожує для них вже найближчим часом.  У територіальної громади має бути своя лікарня, своя пожежна частина, школа, дитячий сад, будинок культури і так далі. Зможе усе це потягнути сільський бюджет? Мабуть ні.

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 522 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024