Субота, 20.04.2024, 11:55
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Квітень » 5 » Система методичної роботи в закладах освіти – запорука успіху
10:37
Система методичної роботи в закладах освіти – запорука успіху

30 березня 2018 року на базі Саратського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія» проведено науково-практичний семінар із заступниками директорів шкіл з навчально-виховної роботи. Метою семінару стало ознайомлення учасників  із системною роботою щодо підготовки до роботи в Новій українській школі та підвищення рівня знань з питань методичної роботи. Реалії сьогодення вимагають нових підходів до роботи з педагогічними кадрами. Домінантною стає підготовка вчителів, які повинні уміти працювати в умовах вибору педагогічних технологій, підручників, змісту, форм навчання. Радикальне оновлення системи освітнього процесу передбачає підвищення професійної самостійності педагогів  та надає  їм право обирати програми навчання учнів. Все це збільшує ступінь відповідальності вчителів перед суспільством, учнями, батьками за кінцевий результат освітнього процесу. У цих умовах надзвичайно зростає роль методичної служби у вдосконаленні професійної компетентності педагогічних працівників, підготовці їх до роботи в новій освітній ситуації, у створенні умов для особистісно-професійного зростання.

Цікаво та змістовно поділилась досвідом роботи з реалізації наскрізної лінії програми «Здоров’я  і безпека» шляхом впровадження проектних технологій на уроках хімії Горбан Рита Іванівна, директор Ройлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учні цієї школи досліджували користь та шкоду пластику, властивості поліетилену, перевіряли справжність натурального  соку в домашніх умовах тощо. Свої висновки та пропозиції вони презентували односельцям, громаді.

Дуже актуальним сьогодні є питання дотримання правил співжиття в суспільстві. В закладах освіти району активно впроваджується освітній проект «Вчимося жити разом». Методист РМК Гребенюк Наталія Петрівна проводить тренінги з вчителями щодо реалізації даного проекту та наголосила на особливе значення загальнолюдських навичок для співжиття у сучасному світі, а саме: співчуття, повага до прав людини, робота в команді, конструктивне вирішення конфліктів та їх запобігання, протистояння негативним соціальним впливам.

Методист РМК Дудуш Іван Іванович надав слушні поради щодо підготовки учнів до ЗНО з історії України. Звернув увагу на типові помилки, які допускають учні під час виконання тестів, та визначив шляхи їх подолання.

Резнічук Олена Володимирівна, методист РМК, розповіла про замовлення підручників для учнів 1, 5, 10 класів на 2018/ 2019 навчальний рік та акцентувала увагу на те, що з першого вересня 2018 року будуть введені нові навчальні програми для 10 класів, тому до вибору підручників треба підійти відповідально, досконало вивчивши зміст навчальних програм.

Котелевська Світлана Петрівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Плахтіївської ЗОШ №3 І-ІІІ ступенів, підготовлений тренер Одеським обласним інститутом удосконалення вчителів продемонструвала відеоролик по проведенню вчителями 1 класів «Ранкових зустрічей» з учнями, оформленню класних кімнат, складання модельної програми на тиждень тощо.

Також обговорили нові нормативні документи у сфері освіти та проведення ДПА, ЗНО у 2017/2018 навчальному році.

Акцентували увагу учасників семінару на те, що в управлінні життєдіяльністю освітньої установи в цілому та дитячим колективом зокрема не обійтися без системного підходу. Адміністрація і педагогічний колектив повинні створити таку освітню та виховну системи в школі, яка дозволить зробити освітній процес цілеспрямованим, керованим, а головне – ефективним.

 

Караулан М.С., завідувач КУ «Саратський РМК з питань освіти»

 

 

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 376 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024