Понеділок, 06.05.2024, 06:04
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2020 » Лютий » 21 » Що треба знати пільговикам про монетизацію пільг на оплату житлово-комунальних послуг
14:41
Що треба знати пільговикам про монетизацію пільг на оплату житлово-комунальних послуг

З 1 жовтня 2019 року в Україні запроваджено механізм монетизації пільг відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 р. № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі».

 Тепер пільговики можуть отримати пільги на оплату житлово-комунальних пільг у готівковій та безготівковій формі.

Починаючи з листопада 2019 року у квитанціях відображається лише повний розмір платежу без урахування пільг.

 Порядок розрахунку пільги залишається майже незмінним. Розмір пільги щомісячно розраховує орган соціального захисту населення у відповідності до чинного законодавства України і діючих тарифів на ЖКГ послуги.

 Пільги в безготівковій формі призначають усім пільговикам в автоматичному режимі через АТ «Ощадбанк». Для цього банківська установа відкриває персональний обліковий запис (єдиний банківський код – ЄБК) та веде в автоматизованих системах банку персоніфікований облік пільговиків. ЄБК може бути не присвоєно пільговику у випадку, коли він надав некоректні персональні дані. Тому необхідно звернутися до управління соціального захисту населення Саратської райдержадміністрації і перевірити коректність наданих персональних даних, а також номер мобільного телефону та особові рахунки в ТОВ ООЕК та відповідному комунгоспі.

Згідно з реєстрами, отриманими від управління соціального захисту, Міністерство соціальної політики переказує кошти до «Ощадбанку» на ЄБК кожному пільговику окремо.

Надалі виконавці комунальних послуг (ТОВ ООЕК та комунгоспи) на підставі договорів, що мають бути укладені між ними та банківською установою, повинні провести розрахунок з пільговиком за пріоритетним принципом:

1) постачання теплової енергії;

2) постачання та розподіл природного газу або постачання та розподіл електроенергії за наявності відповідного виду індивідуального опалення;

3) постачання гарячої води;

4) централізоване водопостачання;

5) централізоване водовідведення;

6) постачання та розподіл електричної енергії;

7) постачання та розподіл природного газу;

8) поводження з побутовими відходами;

9) послуги з управління багатоквартирним будинком;

10) внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

Якщо сума пільги достатня, то сплата кожного виду послуг здійснюється на 100%. Залишок коштів пільги буде перераховано на наступний місяць.

Якщо суми пільги недостатньо, то сплачено буде лише за ті послуги, на які вистачить коштів.

Щодо послуг, за які треба доплатити, Ощадбанк надішле пільговику СМС-повідомлення з розмірами доплати за кожним видом послуг.

Рух коштів за власним обліковим записом кожен пільговик може відстежити в особистому кабінеті на сайті Ощадбанку.

Консультації щодо користування кабінетом можна отримати у контакт-центрі АТ «Ощадбанк» за тел.: 0-800-210-800.

У випадку, якщо у пільговика немає мобільного телефону, можна надати органу соцзахисту контактний номер телефону іншої особи (наприклад, родича), яка не є пільговиком і яка потім повідомить пільговика про надходження СМС-повідомлення.

 

Пільги у готівковій формі можуть бути призначені пільговикам, які звернулись до управління соціального захисту населення з відповідною заявою. Виплата пільги у готівковій формі буде здійснюватися з місяця, що настає за місяцем подання такої заяви.

Кошти надходитимуть на особисті поточні рахунки пільговиків, відкриті в банківських установах. Пільговик, який отримав готівку, повинен сплатити за спожиті комунальні послуги повну суму платежу.

 Новий механізм дозволяє навіть зекономити частину коштів та залишити їх собі. Це залежить від форми отримання виплати пільг, у якій пільговик отримує виплату пільги: у готівковій чи безготівковій.

Якщо у готівковій, то зекономлені кошти можна залишити собі після повного розрахунку з надавачами послуг.

Якщо у безготівковій – всі зекономлені кошти можна отримати лише після завершення опалювального періоду (орієнтовно з червня). СМС-повідомлення про суму зекономлених коштів пільговику має надіслати Ощадбанк. Якщо пільговик має рахунок в Ощадбанку, то ці кошти автоматично будуть зараховані на нього.

 У разі отримання від виконавців комунальних послуг інформації про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати послуг, сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з наступного місяця здійснюється у грошовій безготівковій формі.

 Окремо зазначаємо, що кожен пільговик зобов’язаний повідомляти управлінню соціального захисту населення про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг. У разі виявлення надмірної виплати коштів, що виникла внаслідок зловживань з боку пільговика, такі суми мають бути повернені пільговиком до державного бюджету. Якщо ж пільговик відмовиться добровільно повернути суму надмірно перерахованої (виплаченої) пільги, питання про її примусове стягнення буде вирішуватися у судовому порядку.

 За отриманням інформації з питань, пов’язаних з нарахуванням пільг, пільговики можуть звертатись до управління соціального захисту населення РДА.

 Щодо обсягу спожитих послуг, нарахованих сум за послуги, розміру заборгованості (переплати) пільговики мають звертатись до виконавців комунальних послуг.

 З питаннями стосовно зарахування коштів на особисті рахунки, пільговики можуть звертатися до відділення АТ «Ощадбанк».


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 371 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024