П`ятниця, 29.03.2024, 11:44
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Квітень » 7 » Шануймо наших матерів!
12:15
Шануймо наших матерів!

Ще декілька тижнів і наступить  травень – місяць, багатий на свята, найпишніша та найпрекрасніша пора весни. І одне з травневих свят в Україні називається просто, але стосується кожного з нас. Кожної людини, яка живе та ходить по землі. Це свято – День матері, що відзначається в нашій країні у другу неділю травня. З метою привернення  уваги громадськості до проблем української родини, виявлення й підтримки обдарованих дітей,  в КЗ «Саратський районний БДТ» підведено підсумки проведення V-го Всеукраїнського творчого конкурсу «Малюнок, вірш, лист до мами» з нагоди Дня матері». На конкурс було представлено 79 робіт  з  15 закладів освіти району. За висновками журі  у номінації «Малюнок» І призових місць – 23, ІІ – 8, ІІІ – 5. У номінації «Лист до мами»: І місць – 11, ІІ – 2, ІІІ – 1. У номінації «Вірш» І місць – 5, ІІ – 5, ІІІ – 2. Роботи переможців конкурсу (І місця) відправлено до м. Київ в громадську організацію «Українсько  - турецький культурний центр «Сяйво».

 За умовами конкурсу    роботи повинні  бути без граматичних і синтаксичних помилок, обсягом до 5000 знаків. Учень – автор мав викласти свої думки в логічній послідовності, просто, коротко, чітко, без зайвих іншомовних запозичень (англіцизмів, русизмів і т.п.), без абревіатур – без усього того, що може відволікати від розкриття теми й передачі ясності образу матері.  Читаючи листи, які писали діти до своїх мам, вражала не правильність написання тексту і взагалі дотримання умов конкурсу, а щира, міцна і справжня любов до своїх мам. Ось, деякі з них…

Моя найдорожча, єдина і найкраща! Це ти - моя рідненька матусю! Я вдячна Богу за те, що у мене саме така мама. Без твоєї ніжної усмішки моє життя  було б сірим та сумним. Ти подарувала мені життя і присвятила для мене своє. А також любиш і цінуєш мене просто так, за те, що я є. Мамочко, твоє терпляче, любляче материнське серце завжди дає мені підтримку та наснагу в найскрутніші хвилини мого життя.

Твої руки - найніжніші понад усе. Коли мене обіймаєш, мамо, так легко стає на душі, а всі негаразди одразу кудись щезають. А як пахнуть твої ручки смачними паляницями, свіжим хлібом, моїми улюбленими медовими тістечками! Я заспокоююсь, коли ти, рідна, проводиш по моєму волоссю рукою, дивишся мені у вічі, говориш приємні слова… Яка ж ти добра, мамо!

У мене є багато друзів, але ти – найкраща подруга. Завжди говориш правду, нічого дарма не обіцяєш. Приймаєш мене такою, якою я є. Довіряєш і віриш в мої сили навіть тоді, коли у мене вже збираються опуститися  руки. Я знаю, що ти, мамо, ніколи не покинеш мене в біді і не дозволиш образити. До тебе, рідна, я приходжу зі всіма  негараздами. Ти завжди знаходиш час для моїх проблем. З тобою, мамочко, просто приємно посидіти, поговорити, разом плакати чи радіти. Тільки ти даєш мені мудрі поради. В цьому житті я можу розраховувати лише на тебе, матусю!

Єдина моя, ти навчаєш мене людяності, радіти життю, любити оточуючих, відрізняти добро від зла. Завдяки тобі я вмію маринувати грибочки та готувати тісто на пиріг, прибирати у кімнатах. Кожна проведена хвилина з тобою, мамо, дуже цінна для мене. Скільки приємних моментів було у нас разом: запускали повітряного змія, бризкалися водою, збирали букет з польових квітів, робили з тіста різних тваринок, а потім пекли їх, годували верблюдів в зоопарку, читали з ліхтарем під ковдрою казки… Ще ми спеціально забруднювали носики в морозиво, а потім корчили смішні гримаси і фотографувались. Минулої весни ми лежали в зеленій траві та милувались красою неба і метеликами, які пролітали над нами. Дякую, рідненька, за кожен день народження, яке ти організовуєш для мене! Це назавжди буде в моїй пам'яті!

Твоя любов лікує… Ніякі ліки так не допомагають, як твої обійми, поцілунок, молитва та віра в краще. Скільки безсонних ночей ми провели разом, та я завжди знаю,коли ти поруч зі мною, то все буде добре. Інколи, за певних обставин, ти не могла передати свою любов словами, тоді ми використовували свій таємний прийом. Ти брала мою долоньку у свою руку і три рази легенько натискала, що означало «Я люблю тебе, сонечко!». З такою підтримкою я переборювала все. Ти, матусенько,-  мій Янгол-охоронець!

Що я робила б у цьому величезному світі без тебе, мамо? Ким би я була? Хто б мені розказував казки, посилав найтепліші СМС - повідомлення на телефон, готував сніданки, підтримував  у всьому? Скільки діточок мріють про  материнські обійми, ласкавий погляд, рідну душу ?! Спасибі тобі, Боже, що це все у мене є!  Я навіки збережу у своєму серці твою безкорисливу  святу любов, рідненька, щедру ніжність та найтеплішу ласку! Ти так мені потрібна, будь завжди зі мною!

Дякую за любов, мамочко! Люблю тебе, моя найдорожча у світі!

    Цього листа написала маленька дівчинка Валерія Балан з с. Ройлянка.

    Ще один лист…

Люба матусю, уявляєш, у цьому році я буду випускницею школи. Буду стояти на сцені у гарній сукні, із красивою зачіскою, а ти будеш сидіти в залі і дивитися на мене очима повними сліз. Напевно, це будуть сльози радості, а можливо і печалі, бо я, твоя єдина дочка, вирушаю в самостійне життя, про яке так довго мріяла, навчаючись  у старших класах школи.

Знаєш коли я замислююсь про випускний, то відразу згадую все своє дитинство, від дитячого садочка і до сьогодні. Я згадую, як ти мене перший раз за ручку привела до школи. І як я боялася відпускати твою ніжну руку, адже не хотіла залишатися сама серед ще незнайомих мені людей. Я згадую, як ти змушувала мене вчити уроки, щоб я отримувала хороші оцінки, як ти заспокоювала і давала поради, коли в мене щось не виходило.

Можливо я не завжди дослуховуюсь до твоїх порад, іноді можу щось сказати не подумавши. І в такі моменти тобі прикро, я знаю… Вибач мене, будь-ласка, за всі ті слова, які я не повинна була говорити. Мам, я знаю, завжди була і будеш на моєму боці, ти все завжди зрозумієш.

Матусю, рідненька моя, можливо я не так часто тобі це говорю, але я дуже тебе люблю. Мамо, хочу подякувати за те, що подарувала мені життя, за все що ти для мене робиш, за твою підтримку і допомогу, за те, що у скрутні хвилини ти завжди поряд і завжди розділяєш мої радощі.

Мамочко, я тебе люблю. І не вистачить ніяких слів, щоб виразити мою любов до тебе.

Цей лист – вже дорослої дівчинки – Ватаман Фаїни з с. Михайлівка.  Немає різниці скільки тобі років, мама нам потрібна завжди. Вона – найголовніша людина у житті будь – кого. І немає в світі нікого, хто міг би замінити її. Тож шануймо наших матерів!

Сердюк А.А., директор КЗ «Саратський районний БДТ»


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 442 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024