П`ятниця, 19.04.2024, 08:29
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Серпень » 9 » Серед підприємців Одеської області оголошено конкурс на компенсацію відсотків за кредитами.
10:18
Серед підприємців Одеської області оголошено конкурс на компенсацію відсотків за кредитами.

З 10-го серпня в Одеській ОДА починається прийом заявок від представників малого та середнього бізнесу на участь у Програмі пільгового кредитування. Подробиці участі у конкурсі розповіли в облдержадміністрації 8 серпня представникам бізнес-асоціацій регіону. Програма пільгового кредитування для малого та середнього бізнесу Одеської області розроблена в рамках реалізації Стратегічного плану дій голови ОДА Максима Степанова «Розумний регіон».

Головна мета програми – розвиток малого та середнього підприємництва на Одещині. Наразі бізнесмени, які займаються переробкою сировини, транспортом, туризмом, енергоефективністю чи альтернативною енергетикою зможуть отримати на пільгових умовах кредит на купівлю обладнання або розробку нових товарів та послуг. Якщо мета позики відповідатиме умовам програми, то 10% кредитної ставки компенсуватимуться з бюджету області. Наприклад: якщо банк надає кредит під 18% річних, підприємець сплачує з них лише 8%.

«Протягом кількох останніх місяців за ініціативою голови ОДА Максима Степанова нами здійснювалася розробка і підготовка до реалізації механізму компенсації частини відсоткової ставки для малого і середнього підприємництва за рахунок коштів обласного бюджету. Адже бізнес має велике значення для соціально-економічного розвитку регіону. Тому цією програмою ми бажаємо підтримати мале та середнє підприємництво на Одещині», - зазначила заступник голови ОДА Світлана Шаталова.

Згідно умов програми, гранична сума щомісячної компенсації по відсотковій ставці складатиме 50 тисяч гривень. Стати учасниками програми зможуть підприємці, розмір кредиту яких не перевищує 5 млн грн, а строк його повернення – 3-х років. Зараз до пільгового кредитування залучені державні банки – Приватбанк, Ощадбанк, Укрексімбанк та Укргазбанк. Претендентів відбиратиме конкурсна комісія з 9 чоловік. Заявки на участь можна подати до 8 вересня. Планується ухвалити до 35 проектів та вже в жовтні розпочати виплати компенсацій. Розглядати кандидатури учасників будуть за певними критеріями - інноваційність проекту, вплив його реалізації на збільшення обсягів виробництва продукції, кількість додаткових робочих місць, освоєння нових ринків збуту продукції тощо.

«Ми аналітично пропрацювали, яким чином повернуться ці кошти. Якщо провести аналогію з інвестиційним проектом, то кожна вкладена гривня з обласного бюджету дозволить залучити ще 18 гривень капітальних інвестицій з інших джерел. Що в майбутньому дозволить щонайменше у чотирикратному розмірі отримати ці кошти в обласний бюджет у вигляді податків, зборів та обов’язкових платежів. Це чудовий проект з точки зору соціальної значимості. Адже кошти, які повернуться від бізнесу, будуть направлені на розвиток соціальної інфраструктури, а це і дитячі садки, і медична галузь, і підтримка освіти», - наголосила Світлана Шаталова.

Одеська область є однією з перших в Україні, де запрацює програма пільгового кредитування.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 376 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024